Σύγκρουσις δύο κόσμων

Posted: 5 Δεκεμβρίου, 2011 in Ειδήσεις, Σχετικά
Ἐτικέττες:, , , , ,

Το συντομότερο ανέκδοτον υλοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο MEGA. Ο Μανώλης Καψής πήρε συνέντευξι από τον Βασίλειον Μαρκεζίνη.

Σε αυτήν την ανεκδοτικής φύσεως εκπομπή, εσυναντήθησαν δύο κόσμοι, ο κόσμος της αξίας με τον κόσμο του ρουσφετιού, η πραγματική ακαδημαϊκή μόρφωσις με την γιαλαντζί μόρφωσι του ΠΑΣΟΚικού κράτους, θύματα της οποίου είμαστε σχεδόν όλοι μας, το ελεύθερο πνεύμα με το κομματοκρατούμενο. Αλλά αυτά που κυρίως βρέθηκαν αντιμέτωπα σε αυτό το «ΤΕΤ Α ΤΕΤ» όπως είναι ο πρωτότυπος (!!!) τίτλος της εκπομπής, ήταν η ευφυΐα με το αντιδιαμετρικό της αντίθετο (μου διαφεύγει η λέξις).

Καθ’ όλην την διάρκειαν της συνεντεύξεως, ήταν έκδηλος η απορία εις τους οφθαλμούς του συνεντευξιαζομένου Β.Μαρκεζίνη και μπορώ να μαντέψω μετά βεβαιότητος τις σκέψεις του, τις εξής δύο:

1. Μα είναι τόσο βλαξ; Και γιατί δεν διεκδικεί αλήθεια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες;

2. Ποίοι άραγε έχουν βάλει αυτό το αντικείμενο να κάνει επίδειξιν αρνητικής ευφυΐας και ποίος ο σκοπός των.

Βεβαίως ο Μαρκεζίνης είναι κύριος και δεν θα μπορούσε να εκθέσῃ ή να προσβάλῃ τον οικοδεσπότη της εκπομπής. Παρόλα αυτά όμως για όποιον έχει την σπάνια ικανότητα να μπορεί να υπολογίσει το άθροισμα του ένα με το ένα (1+1), ο κ. Μαρκεζίνης το έκανε δια της διακριτικής πλαγίου ατραπού, σε κάθε σχεδόν ερώτησιν του τρεμάμενου υπό το άγχος της μειονεξίας (μόνο;) Καψή.

«Μου κάνετε πολλές ερωτήσεις μαζί» έλεγε ο Μαρκεζίνης, που προσπαθούσε εν συνεχείᾳ να κάνει τον διαχωρισμό των ερωτήσεων, απαντώντας σε όλες ανεξαιρέτως. Ακόμη και τις υπονοούμενες ερωτήσεις, εάν βεβαίως δεχθούμε ότι ο Καψής είναι ικανός να υπονοήσει κάτι όταν καλά καλά δεν μπορεί καν να το εννοήσει.

«Αν και το κάνετε για την ζωντάνια της συζητήσεως» είπε ο Μαρκεζίνης, δηλαδή δεν είσαστε τόσο βλαξ, αποκλείεται, αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον (δεν ξέρω κομματοσκυλικώς), απλώς κάνετε επίδειξιν υπερβλακείας προς χάριν της τηλεθεάσεως.

Βεβαίως το τρεμάμενο ύφος του Καψή δεν ήταν μόνον λόγω μειονεκτικού άγχους. Δεν τον έχω καν ικανό να έχει τέτοιο. Περισσότερο άγχος είχε για να κάνει τις ερωτήσεις που του είπαν να κάνει, γι’αυτό και ήταν ως συνήθως ασυνάρτητος, συχνά μονολογών και ψιθυρίζων διάφορες Καψίες. Αποκορύφωμα αγχωτικής ασυναρτησίας ήταν η στιγμή κατά την οποία, αφού πρώτα εψέλλισεν μερικά Μανωλοκαψολογήματα, έφτασε – ως ιστορικός που είναι (κατά δήλωσιν του ίδιου) – στο απολύτως επιστημονικό συμπέρασμα. «Δεν υπήρχε κρυφό σχολειό» για να λάβει την δέουσα απάντησιν.

Ωπ, τόση μανία πια τῳ 2011 με την ακύρωσι του κρυφού σχολειού!

Αφού πήρε την κατάλληλη απάντησιν από τον καλεσμένο του, ο κατ’ ευφημισμόν πανέξυπνος  δημοσιογράφος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον καλεσμένο του ως «Τουρκοφάγο». Το αξιοπερίεργον όμως δεν είναι ότι το είπε. Το αξιοπερίεργον είναι το πῶς το είπε, ο τρόπος.

Ο Καψής χαρακτήρισε Τουρκοφάγο τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, όταν ο άνθρωπος έλεγε ότι οι Τούρκοι ήρθαν στην περιοχή μας μετά την μάχη του Μάτζικερτ, δηλαδή μετά τον 10-11 αιώνα μΧ. Το είπε όμως με τόσο εμβόλιμο και άκομψο τρόπο, που έγινε αμέσως αντιληπτό ότι το Τουρκοφάγος ήταν χαρακτηρισμός προπαρασκευασμένος για να μην πω διατεταγμένος, σε μία προσπάθεια να εντάξει τον καλεσμένο του στον ακροδεξιό χώρο, ταυτίζοντας μάλιστα τις θέσεις του με τα περί αρίας φυλής του Χίτλερ.

Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε σήμερα στο MEGA και ανυπομονώ να δω την εκπομπή σε επανάληψιν, γιατί ομολογώ ότι ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενόν, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιληταί.

____________________________

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 06/12/2011

Ευρέθη ολόκληρος η συνέντευξις:

Σχετικά δημοσιεύματα:

http://www.antibaro.gr/node/3537

σχόλια
  1. Ὁ/ἡ X.Z. γράφει:

    ….και έβαλε ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς!
    Καλά δεν ντράπηκε ούτε για μια στιγμή ο Μανωλιός με την ημιμάθια που τον διέκρινε και την φανερή απροετοιμασία του απέναντι σε έναν διακεκριμένο άνθρωπο της γνώσης και των γραμμάτων; Προσπαθούσε συνέχεια αφού έκανε συνεχώς την “πατάτα” όλα να τα αντιστρέψει και θεωρούσε ότι αυτό είναι πετυχημένη δημοσιογραφία;
    Ακόμα και την ιστορία προσπάθησε να “απλοποιήσει” (προς όφελος τίνος ουδείς γνωρίζει) και κανένας δεν βρέθηκε να τον φιμώσει;
    Αίσχος!!!

  2. Ὁ/ἡ Ἀνώνυμος γράφει:

    Αν και είναι γνωστές οι προθέσεις της MEGΆλης δημοσιογραφικής ομάδας, είχα μια αμφιβολία για τον αν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις του Καψή ήταν πηγαίες και ειλικρινείς ή κατευθυνόμενες. Η αμφιβολία αυτή διαλύθηκε όταν διάβασα την παρακάτω συνέντευξη του πατέρα του και τα όσα λέει για το κρυφό σχολειό:
    http://antibaro.gr/node/873

  3. Ὁ/ἡ takeaction γράφει:

    Για όποιον αμφισβητεί τις κακές προθέσεις του δημοσιογράφου, ορίστε και μια συνέντευξη του πατέρα του, τον οποίο θα μπορούσε να συμβουλευτεί προτού σχηματίσει “άποψη” περί κρυφού σχολειού:http://antibaro.gr/node/873

  4. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

    Δεν υπάρχει, δυστυχώς, λέξη στην ελληνική γλώσσα που να στέκεται απέναντι (ως αντίθετη) από την ευφυΐα. Όχι μονολεκτικώς τουλάχιστον,
    Επιεικώς, μπορεί να οριστεί ως -μη μετρήσιμη νοημοσύνη-, ή αν το προτιμάς, απύθμενη βλακεία.
    Το τελευταίο το θεωρώ λογικό. Όπως στην ευφυΐα μετριέται το ύψος, έτσι και στην απόλυτη βλακεία, μετριέται το βάθος.
    Δεν έχω δει την συνέντευξη.
    Ένα σχόλιο μόνο, χρωστούμενο, στον δημοσιοκάφρο και ξεφτιλισμένο Μανώλη Καψή:

    Aποτελεί γνήσιο παράδειγμα, της περιπτώσεως: -Πόσο ακόμα γελοίος να γίνω; – Συντηρεί το συγκεκριμένο προφίλ και εμμένει στο χθες.
    Επιμένει, σε έναν ΛΑΟ που προσπαθεί να συνέλθει από έναν τραπεζικό βιασμό, να παριστάνει και να οικιοποιείται, τον ρόλο του καλού μπάτσου….

    Αν μου επιτρέπεται, μέσα από αυτό το ιστολόγιο να απευθυνθώ προσωπικώς στον κύριο Καψή, θα του πρότεινα να ξεχάσει το παντεσπάνι και να προσέξει το λαιμουδάκι του……

    Είναι ίσως ο προκλητικότερος και ο ηλιθιότερος όλων….

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Ο συγκεκριμένος Καψής είναι και ένα κακό προϊόν μιας αγνώστου ταυτότητος δημοσιογραφικής σχολής με συγκεκριμένο ρυθμό (στιλ).
      Ο ρυθμός αυτός χαρακτηρίζεται από δήθεν σαφή ερωτήματα των οποίων όμως προηγείται ένας ασαφής σχολιασμός-τοποθέτηση σε γρήγορη χαμηλόφωνη ομιλία, κατά την οποία ο δημοσιαγράφος περνάει με προπαγανδιστικό τρόπο θέσεις, στις οποίες εάν δεν διαφωνήσει ο ερωτούμενος, είναι σαν να τις αποδέχεται.

      Αυτός είναι και ο λόγος που συχνάκις ο Μαρκεζίνης έλεγε στην χθεσινή συνέντευξι: «κάνετε πολλές ερωτήσεις μαζί». Διότι ερώτησις δεν είναι μόνον η τελευταία φράσι του δημοσιογράφου, η φράσις δηλαδή που συνοδεύεται από ερωτηματικό. Η ερώτησις ξεκινάει από την στιγμή που ο δημοσιοκάφρος ανοίγει το στόμα του.

      Τον ίδιο ρυθμό έχει επίσης ο Τζίμας, εργαζόμενος στο MEGA και αυτός. Είναι συγκεκριμένη σχολή αγνώστου πατρός και χαρακτηρίζει κυρίως τους δημοσιογράφους του MEGA.

  5. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

    Προσωπική μου απορία είναι ΠΩΣ οι δημοσιο..γράφοι του Μέγκα εξακολουθούν να συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, φυσώντας βέβαια προς τράπεζες μεριά, αλλά επιμένοντας πάντως στο….εξουσιαστικό βιολί.

    Με απλά λόγια, ΠΑΝΤΑ στην ιστορία, ο χειρότερος προδότης, ο ελεεινότερος οσφυοκάμπτης, με τέτοια δεδομένα, μυριζόταν τον χαμό και εξαφανιζόταν….

    Τούτοι εδώ, ΔΕΝ παίζονται. Τέτοιο ΓΑΝΤΖΩΜΑ στην εξουσία, το θυμάμαι ή από βασιλιάδες, ή από κομμουνιστές….

    Το τέλος και των δύο….γνωστόν….

  6. […] Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε σήμερα στο MEGA και ανυπομονώ να δω την εκπομπή σε επανάληψιν, γιατί ομολογώ ότι ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενόν, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιληταί. (Στράβων Ἀμασεύς) […]

  7. Ὁ/ἡ Spiritus γράφει:

    Στην συγκεκριμένη συνέντευξη αποδεικνύεται περίτρανα πως άνθρωποι σαν το Καψή που εδώ και πολλά χρόνια έχουν “βήμα” και αναγνωρισιμότητα, είναι ετερόφωτα,μικρόνοα άτομα,που σε όλη τους την ζωή θα υπηρετούν αυτούς που τους ταΐζουν.Θα εκτελούν δε πάντοτε διατεταγμένες υπηρεσίες όπως στην συγκεκριμένη συνέντευξη.
    Κάτι τέτοια άτομα αποτελούν την τρανή απόδειξη αναξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της Ελλάδος.Οταν η Επιχειρηματική,Ακαδημαική και Πολιτική Ελίτ δεν είναι ανεξάρτητες αλλά ποδηγετούνται από την Κομματική Ελίτ(Ο Θεός να κάνει Ελίτ το συνονθύλευμα οσφυοκαμπτών και σφουγγοκολάριων που γέμισαν τα κόμματα- σίγουρα υπάρχουν και λίγες φωτεινές εξαιρέσεις) τότε η μοίρα του ‘Εθνους είναι καταδικασμένη.
    Ο Ελληνισμός ‘εχει κάθε δικαίωμα να ενδιαφέρεται γιά την Ελλάδα και πιθανόν να είναι αυτός, που αποκομμένος πολλά χρόνια τώρα από “συναλλαγματικές” στην ενδοχώρα, να μπορέσει να εμπνεύσει με καθαρές ιδέες και οράματα την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ιδιαίτερα τώρα που το κύμα φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό οι άνθρωποι του Ελληνισμού ίσως παίξουν ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στην διαμόρφωση μιάς Νέας Γενιάς Ελληνισμού με άλλες αξιές και δυναμικές που εμείς εντός Ελλαδος ούτε να ονειρευτούμε μπορούμε.
    Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης- λόγω και έργω -έχει δυσθεόρατο ύψος σε σχέση με αυτούς που μέχρι σήμερα έχει συνεντευξιάσει ο Καψής!!! τουλάχιστον όσον αφορά την προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκών Θεσμών αλλά και σαν προσωπικότητα που εκπέμπει-ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι και Ελληνικών Αξιακών Κωδίκων τιμώντας ως Διακεκριμένος Ελεύθερος Παγκόσμιος Πολίτης και την Ελλάδα- Ελληνισμό.Απότελλεί ΦΑΡΟ γιά πολλούς Πολίτες αλλά και πρότυπο σε πολλούς Ελληνες Μεταπτυχιακούς και μή φοιτητές ανά τον Κόσμο.Αντί να φωτίσει λοιπόν ο Καψής αυτό το”ΜΝΗΜΕΙΟ” Αξιών και Δράσης πάει να πετάξει πάνω του Ταμπέλες και Δια βο(υ)λές γιά να εξυπηρετήσει τι? και ποιόν?( μην ακούσω καμιά μαλ..ια, ότι απλώς τον διαχειρίστηκε προκλητικά χωρίς φορμές και αβρότητες απλώς φοβούνται την πεντακάθαρη σκέψη του που είναι ασύμβατη με την σημερινη Πολιτική Πραγματικότητα των συγχρόνων Τσολάκογλου) . Ατυχώς στην Ελλάδα ότι “ξεχωρίζει” από την μάζα το “κλαδεύουν” .Ιδίως δε κάτι ηδονισμένα Σκουλήκια Εξουσίας (δίκην σαρακίου) που βρίσκονται στα MEDIA, αισθάνονται πως άξια βρίσκονται εκεί και το δικό τους άδειο κεφάλι δεν έχει κίνδυνο όσο ανεμίζουν την τεράστια Mediaκή τους σπάθα κατά των υποδεικνυομένων στόχων από τους εργοδότες τους. Αν ό καθένας μας μπορέσει να ρίξει από μιά “ροχάλα” σε τέτοια ή όμοια “αντικείμενα” μπορεί να τα πνίξουμε μιά γιά πάντα ή τουλάχιστον να τα βάλουμε να σκεφτούν δύο φορές σε ποιούς και πώς σηκώνουν τη “Mediaκή τους Σπάθα”. ΔΡΑΣΤΕ σηκωθείτε από τους ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ και συνταχθείτε με αποδεδειγμένα Αξιους ανθρώπους. Η Θεωρία του ΧΑΟΥΣ αποδέχεται καθέναν εξ ημών ως σημαντικό παράγοντα

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Σε μία χώρα όπου υπάρχει σχεδόν θεσπισμένη ημέρα βίας (την σημερινή εννοώ) μην περιμένεις και πολλά από την θεωρία του Χάους, με την οποία θεωρία διαφωνώ. Εάν απελευθερώσεις λ.χ. ήλιον από ένα δοχείο, καμία χαοτική κατάστασις δεν μπορεί να ξαναγεμίσει το δοχείο με ήλιον. Πιο λαϊκα, άπαξ και την αμολήσεις…δεν επιστρέφει εις την θέσιν της. Ό,τι χάνεται, χάνεται οριστικώς και αμετακλήτως. Η θεωρία του Χάους είναι η τελευταία ελπίδα πριν την οριστική καταστροφή.

      Όχι πως το Χάος δεν δύναται να γεννήσει νέες καταστάσεις. Μπορεί. Δεν μπορεί όμως να επαναφέρει την προγενέστερη δομημένη κατάστασι. Στην ουσία κάθε Χάος είναι ένας αρχέγονος θεός από τον οποίο θα γεννηθούν άλλοι αλλά ουδέποτε οι ίδιοι. Ίσως επομένως αυτοί που απωθούν κάθε δομημένη σκέψη (τύπου Μαρκεζίνη) από την Ελλάδα μας, να έχουν ήδη έτοιμο έναν θεό να μας φέρουν όταν επικρατήσει οριστικά το Χάος.

      Συνοψίζω. Το χάος για έναν ήδη δομημένο πολιτισμό είναι καταστροφή. Το χάος για έναν υπό κατάρρευση πολιτισμό είναι ελπίδα. Στην ουσία όμως κάθε Χάος είναι και ένα οριστικό αντίο. Το μεγάλο ερώτημα είναι: δημιουργεί ο αρχέγονος Θεός του Χάους το Χάος ή το Χάος δημιουργεί τον αρχέγονο Θεό; Είναι δηλαδή το χάος δυναμικό δημιούργημα ή δημιουργός; Διότι εάν το Χάος είναι δημιούργημα, μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε τον δημιουργό του δικού μας χάους πίσω από τους σπόνσορες του Καψή.
      Ξέρω ότι σε ζάλισα, όμως αν το καλοσκεφτείς, βγαίνει νόημα.

      • Ὁ/ἡ Spiritus γράφει:

        Το μονιμότερο και ασφαλέστερο πράγμα στην Ζωή μας είναι η Αλλαγές.Δεν πρέπει να μας φοβίζουν.Το αντίθετο μάλιστα και ιδίως όταν οι αλλαγές είναι σε μη δομημένες-διεφθαρμένες και άναρχες κοινωνίες όπου οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν και εκ βάθρων ,είναι και καλοδεχούμενες περισσότερο.Κάθε όμως τέτοια δυναμική Αλλαγή απαιτεί Ηγέτες γιά να μετουσιώσουν την αγανάκτηση σε όραμα και κατόπιν σε στοχευμένες δράσεις.
        Επειδή πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάζουν επίπεδο ισορροπίας ,έντονα,γιά την επόμενη 15ετία στην Ελλάδα, πρέπει να αναδειχθούν ηγετικές φυσιογνωμίες πέραν από τα υπάρχοντα κομματικά καλούπια ώστε να συνειδητοποιήσουν ξεκάθαρα τον Ιστορικό Καμβά πάνω στον οποίο η Ελλάδα θα αποτελέσει τελικά μία Ελάχιστη η και καθόλου πινελιά(Άσχετα αν στην παρούσα φάση ο καμβάς έχει γεμίσει με πολλά ελληνικά μουντά χρώματα).και να την κατευθύνουν με τις καλύτερες “τύχες”
        Η θεωρία του Χάους όπως και κάθε θεωρία γενικότερα στη πορεία του Χρόνου αναθεωρούνται η μετεξελλίσονται.Κρατώ από την Θεωρία του Χάους την Δυναμική της Μονάδος και φωνάζω σε όλους ότι η δράση του καθενός είναι σημαντικότατη και όσο πιό συνειδητά (συναίσθηση των αποτελεσμάτων της πράξης μας) δρούμε, συντονισμένοι με πανανθρώπινους αξιακούς κώδικες,τόσο ισχυρότερα θα δημιουργηθεί μία “τονική” ώστε να δημιουργηθεί η “ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ” γιά αναστροφή της “καθοδικής σπείρας” στην οποία όχι μόνον η Ελλάδα έχει περιπέσει, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα.
        Και απαντώντας κυριολεκτικά στην σημείωση σου…..”Διότι εάν το Χάος είναι δημιούργημα, μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε τον δημιουργό του δικού μας χάους πίσω από τους σπόνσορες του Καψή.”
        Εστω ότι σου αποκαλύπτω ποιοί είναι πίσω από τον ΚΑΨΗ και τους ομοίους του (πράγμα πάντα δύσκολο και συγκεχυμένο) πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει να αντιδράσεις ? ή μήπως “κιοτέψης”.Πολλές φορές οι Ήρωες είχαν άγνοια κινδύνου, επίσης ποτέ στην ζωή δεν μπορείς να εξασφαλίσεις εκ των προτέρων όλες της παραμέτρους γιά άριστο αποτέλεσμα.
        Έρχεται μιά στιγμή που λές δεν με νοιάζει γιάτί υπάρχει αυτό που υπάρχει, απλώς ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΙΑ.Σιγουρα δεν αρκεί να θέλεις να φύγεις από κάπου,πρέπει να ξέρεις και που θέλεις να πάς.Γι’ αυτό μιλώ γιά συνειδητή δράση των μονάδων (έστω αυτών των ελαχίστων που θέλουν και μπορούν) ώστε συντομα να συνειδητοποιήσουν ότι ό ιδιοσυντονισμός τους δημιουργεί έναν μεγαλύτερό συντονισμό μέσα από τον οποίο η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ θα γεννήσει ηγέτες γιά την ερχόμενη ζοφερή Δεκαπενταετία τουλάχιστον.
        ΖΗΤΩ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ
        ΟΧΙ στις ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ που δημιουργεί η απληστία και η απουσία κάθε Αξιακής Πυξίδος.

        Την Μετα-Εξέλιξη των πραγμάτων δεν την περιμένω από τους λογικούς, αλλά από αυτούς που έχουν ΠΑΘΟΣ γιά την ΖΩΗ ΚΑΙ τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
        Γειά σου ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΑΜΑΣΕΑ.(ΜΗ ΜΑΣΑΣ?)

      • Ὁ/ἡ Spiritus γράφει:

        ….Ίσως επομένως αυτοί που απωθούν κάθε δομημένη σκέψη (τύπου Μαρκεζίνη) από την Ελλάδα μας, να έχουν ήδη έτοιμο έναν θεό να μας φέρουν όταν επικρατήσει οριστικά το Χάος….
        Δεν υπήρχε δομημένη σκέψη στην Ελλάδα,Είμασταν η Χώρα που το αυτονόητο είχε καταντήσει Μακράν Ζητούμενο.
        Συγκεκριμένα τώρα για τον Βασ. Μαρκεζίνη:Κρίνω τον ‘Ανθρωπο μέσα από τα βιβλία του,δράσεις του καθώς και από το τελευταίο του Βιβλίο -Strep-tease της Περιπατιτικής Ζωής του, όπου έλάχιστοι μέχρι σήμερα Διακεκριμένοι και μάλιστα εν Ζωή έχουν απο-τολμήσει να εκθέσουν τόσο επικίνδυνα προσωπικές πτυχές του Χαρακτήτρα,λόγω των πολλών εμπλοκών τους σε μη κοινοποιήσημα γεγονότα συμφωνίες)
        Αυτή του η τόλμη (καθώς αποκλείω την πιθανότητα ψυχοπαθούς-ματαιόδοξου) καθώς και η μέχρι τώρα πορεία του καταδεικνύουν ότι ο Ανθρωπος είναι Αυτόφωτος με δουλεμένες Αρχές και Αξιακούς Κώδικές και σίγουρα η Ζωή και το έργο του είναι ζηλευτό.
        Γιατί λοιπόν να μην αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς????Τι χειρότερο μπορεί να προσθέσει στον ορειμαγδό αντιπροτύπων που έχει γεμίσει η Πολιτική-Ακαδημαική-Οικονομική Ελίτ .ΟΧΙ δεν φοβάμαι τους Αξιους ‘Ελληνες γιά τους οποίους η Υστεροφημία αποτελεί MUST γιά τους ιδίους αλλά και γιά την Οικογένεια τους. Αυτά καταλαβαίνω, αυτά και Μαρτυρώ Στραβωνα γιά τον Μαρκεζίνη,αλλά και αν πάλι κάνω λάθος πίστεψε με ,τις επιλογές τις καρδιάς(συνείδησης) θα τις υπερασπίσω καλύτερα από της Λογικής που μας έφτασε μέχρις εδώ σήμερα.

  8. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

    Spiritus,

    Συμφωνώ μαζί σου απολύτως, απλώς θα ήθελα να τονίσω, ότι κατά την προσωπική μου άποψη,ο χρόνος στην Ελλάδα, κυλάει τις τελευταίες εβδομάδες πιο…συμπυκνωμένα.
    Ίσως να είναι ατυχής η έκφραση που χρησιμοποίησα, αλλά αν μπορούσα να παρομοιάσω την κατάσταση με μία παρτιτούρα, θα έλεγα ότι αντιδρούμε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως μια ορχήστρα μετά από μία μεγάλη και απρόσμενη παύση λίγο πριν το φινάλε…
    Mετά το αρχικό μούδιασμα (της παύσεως), ακολουθεί accelerando (επιτάχυνση, λες και θέλει ο μαέστρος να κερδισει τον χαμένο χρόνο της παύσεως) και συνήθως, ένα δραματικό/ηρωικό φινάλε.
    Η παύση για τους Έλληνες ήταν η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εκεί και ο τελευταίος ρομαντικός Έλληνας, συνειδητοποίησε ότι του -φόρεσαν- κανονικότατα μια χουντάρα, πιο επικίνδυνη και πιο βρώμικη από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία του.
    Αυτή η χούντα λοιπόν-όπως όλες φυσικά- θα αξιοποιήσει μέχρι τέλους όλους τους προθύμους, για ευνόητους λόγους. Και επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, πρόθυμοι αυτοί την στιγμή είναι ΟΛΑ τα κόμματα που στηρίζουν Παπαδήμο και ΟΛΑ τα ΜΜΕ που σιγοντάρουν αυτή την κυβέρνηση. Και μην ξεχνιόμαστε. Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό μόνο, πλέον. Μια βόλτα στα ιταλικά blogs να κάνεις, θα βρεις δεκάδες αντίστοιχους ελεινούς Ιταλοκαψήδες που γλύφουν τον Μόντι, ενώ πριν δυο βδομάδες υποκλίνονταν στον Σύλβιο. Μην ξεχάσω φυσικά και την Ιταλίδα Λοβερδίνα που έβαλε τα κλάμματα. ΑΙΣΧΟΣ. Ο ένας κλαίγεται εδώ, για εντυπώσεις, η άλλη, κλαίει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εκεί , πάλι για εντυπώσεις.

    Επανέρχομαι στον Μ. Καψή και το Μεγκασύναφο.
    Το παράσιτο θα πάει εκεί που θα βρει να φάει. Στα σκ@τά.
    Οι άνθρωποι όμως ΠΙΑ, μετά την παύση, έχουν πιάσει την τρεχάλα. Δεν παίζει πια ο καναπές. Όχι επειδή τους έπιασε το ελληνικό φιλότιμο,.οχι! Απλά, τους κόβει σιγά-σιγά όλους η πείνα. Σφίγγει ο κλοιός. Και να σου πω κάτι; Στην παρούσα φάση, δεν με νοιάζει το κίνητρο της τρεχάλας, με νοιάζει η τρεχάλα αυτή καθεαυτή. Άσε το κίνητρο να κριθεί από τα εγγόνια μας. Το θέμα πάντως είναι-για να μιλάμε ουσιαστικά και με παραδείγματα- ότι και ο τελευταίος παππούς χτυπημένος από 50 Αλτσχάιμερ, δεν πείθεται πια από ΚΑΝΕΝΑΝ Καψή, δεν αντέχει το Μέγκα. Το ανοίγει από συνήθεια, αλλά μετά μιλάει με την κόρη του που του ρίχνει την ρουκέτα ότι ο άντρας της απολύθηκε, ότι έκοψε το φροντιστήριο του εγγονού του 6 μήνες πριν τις Πανελλήνιες, ότι της έκοψαν το ρεύμα ή ότι έχει 5 εξώδικα από τράπεζες και ο παππούς, αναγκαστικά, το κλείνει το ρημαδοκάναλο, που μαζί με το ΠΑΣΌΚ, κατεστρεψε τον ελληνικό εγκέφαλο.

    Ο χαμός πλέον θα είναι Ευρωπαϊκός. Και θα επεκταθεί και σε όλον τον Δυτικό κόσμο. Θα είναι πλέον η μάχη του Ανθρώπου με τα Νούμερα. Θα είναι η μάχη του πολιτικού ανδρός στον οποίο κυλάει αίμα και συνεπώς κάνει λάθη και μάλιστα, ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ, αλλά είναι άνθρωπος (ΚΚΒ, Σύλβιο, Νικολά) με τον πολιτικό -ΖΟΜΠΙ-, τον ρομποτικό διεκπεραιωτή, που ίσως, όταν εκτελέσει την αποστολή του…κάνει πουφ και εξαφανισθεί, ή πάει για ανακύκλωση..(Παπαδήμος, Μόντι και το κακό τραπεζικό συναπάντημα).

    Ξεχάστε κόμματα, ξεχάστε αριστερούς,δεξιούς,κεντρώους και άλλα φυτεμένα κολλήματα. Και ετοιμαστείτε (άμεσα) για να δώσουμε μάχη για την ίδια την ανθρώπινή μας υπόσταση.
    Διότι, εάν είναι τα επόμενα χρόνια της ζωής μου να ζω στην απόλυτη εξαθλίωση γιατί ΕΤΣΙ θα το υπαγορεύουν οι….ευρωπαικές τραπεζικές κυβερνήσεις, δεν θα με ενδιαφέρει προσωπικά ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ πώς θα ονομάζεται το καταρρέον σύστημα στο οποίο θα ζω.

    Και ο Αμερικάνος που πήδηξε από το μπαλκόνι του στο Κραχ και ο Σοβιετικός που αυτοκτόνησε από την μιζέρια του στην..κομμουνιστική ουτοπία, ανάποδα βλέπουν τα ραδίκια, πριν της ώρας τους.

    Ας μην πιανόμαστε άλλο κορόϊδα…

  9. […] Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε σήμερα στο MEGA και ανυπομονώ να δω την εκπομπή σε επανάληψιν, γιατί ομολογώ ότι ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενόν, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιληταί. (Στράβων Ἀμασεύς) […]

  10. […] Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε σήμερα στο MEGA και ανυπομονώ να δω την εκπομπή σε επανάληψιν, γιατί ομολογώ ότι ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενόν, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιληταί. (Στράβων Ἀμασεύς) […]

  11. […] Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά είδαμε σήμερα στο MEGA και ανυπομονώ να δω την εκπομπή σε επανάληψιν, γιατί ομολογώ ότι ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα τέτοιον συνδυασμό μυαλών. Δεν συναντώνται κάθε ημέρα το μαύρο με το άσπρο, το πλήρες με το κενόν, και μάλιστα ως φαινομενικώς ισότιμοι συνομιληταί. (Στράβων Ἀμασεύς) […]

Σχολιάστε