Μέθοδος διαγραφής από facebook

Posted: 18 Ἰούλιος, 2010 in Νέα Τάξη Πραγμάτων

Για την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι μια αθώα σελίδα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει γνωστά του πρόσωπα, να κάνει νέες γνωριμίες και να επικοινωνεί μαζί τους. Η άλλη άποψη λέει ότι το facebook είναι ένας νεοταξικός δούρειος ίππος που οδηγεί στο εθελοντικό αυτοφακέλωμα των χρηστών με σκοπό την ταξινόμηση και παρακολούθηση τους.

Το ζήτημα είναι πολύπλοκο και αφορά άλλο άρθρο. Ανεξάρτητα όμως από την οπτική γωνία που βλέπει κάποιος το facebook υπάρχουν ορισμένες αντικειμενικές αλήθειες, αυτές είναι οι ακόλουθες:

1. Όταν ανεβάζουμε δεδομένα στο facebook το εξουσιοδοτούμε να τα χρησιμοποιήσει και να τα διανείμει μέχρι να διαγράψουμε το λογαριασμό μας. (Όρα όρους χρήσης).
2. Όταν εγκαθιστούμε  κάποια εφαρμογή στη διεπαφή (πλατφόρμα) του facebook στην ουσία εξουσιοδοτούμε την εν λόγω εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα μας (φωτογραφίες, φίλους κλπ).
3. Η διαγραφή από το facebook είναι μια δύσκολη υπόθεση και ο σύνδεσμος που οδηγεί στην διαγραφή του λογαριασμού μας είναι κρυμμένος θα λέγαμε μέσα στο δαιδαλώδες ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής.
4. Το facebook ενσωματώνει μεθοδολογία πυραμιδωτής ανάπτυξης καθώς όλες οι εφαρμογές του παροτρύνουν τον χρήστη να κάνει όλο και περισσότερους “φίλους”.

Που βρίσκεται ο σύνδεσμος διαγραφής λογαριασμού;

Για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας κάντε κλικ εδώ. Θα δείτε τον ακόλουθο διάλογο επιβεβαίωσης:

Διάλογος διαγραφής λογαριασμού

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετά την υποβολή αίτησης διαγραφής θα μεσολαβήσουν 14 ημέρες έως την οριστική διαγραφή του λογαριασμού. Μην κάνετε καμία προσπάθεια εισόδου στον λογαριασμό σας μετά την αίτηση διαγραφής γιατί θα επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό.

Η συμβολή μας όμως είναι η ακόλουθη:

Πριν διαγράψετε το λογαριασμό σας ακολουθήστε όσο πιο πιστά μπορείτε την αντίστροφη πορεία από αυτήν που είχατε στο facebook, απεγκαταστήστε δηλαδή όλες τις εφαρμογές, διαγράψτε όλες σας τις φωτογραφίες, όλους σας τους φίλους, τις ομάδες σας καθώς επίσης αποχωρήστε από όσες ομάδες είσαστε μέλος.

Για να διαγράψετε μια ομάδα αρκεί να διαγράψετε όλα τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτήν και στο τέλος τον εαυτό σας.

Το facebook είναι παράξενη ιστοσελίδα, δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο θα διαγράψετε τα ίχνη σας, ωστόσο είναι η καλύτερη μέθοδος διαγραφής που γνωρίζουμε.

σχόλια
  1. Ὁ/ἡ paschalis γράφει:

    επιτελους φιλε παλευω 4 ωρες με την παπαρια …να εισαι καλα

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Φίλε ΠΡΟΣΟΧΗ.
      Το ΦΒ δεν ξεχνάει ποτέ. Εάν σβήσεις τον λογαριασμό σου και μετά από έναν χρόνο κάνεις νέο λογαριασμό με την ίδια διεύθυνση αλληλογραφίας, θα σου προτείνει πάλι τους παλιούς σου φίλους.
      Αυτό σημαίνει ότι: μην βασίζεσαι στην διαγραφή. Προτού διαγραφείς, σβήσου από όπου μπορείς, από ομάδες, από εφαρμογές κλπ. Μόνον όταν θα καθαρίσεις εντελώς κάνε διαγραφή αλλά και πάλι να ξέρεις ότι θα αφήσεις ίχνη. Μια φορά στο ΦΒ, πάντα στο ΦΒ.

  2. Ὁ/ἡ Ἀνώνυμος γράφει:

    Μετά την υποβολή αίτησης διαγραφής περασαν μερικες μερες και προσπαθησα να μπο στον λογαριασμό μουγια να δω εαν διαγραφθηκε το φβ τβρα θα επανενεργοποιηθη ο λογαριασμος μου?

  3. Ὁ/ἡ Ἀνώνυμος γράφει:

    παρακαλω απαντηστε

Σχολιάστε