Ποίος φοβάται την Χρυσήν Αυγήν;

Posted: 20 Ὀκτώβριος, 2012 in Νέα Τάξη Πραγμάτων, Πατριωτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:, ,

2009 +4 πόσο κάνει; Μήπως 2013;
2009 +5 πόσο κάνει; Μήπως 2014;
(ευχαριστώ τον Θωμά για την διόρθωσιν)

Αυτό είναι το έτος κλειδί. Το έτος των Ευρωεκλογών.
Το έτος που θα μπει ένα κόμμα σαν την Χρυσή Αυγή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Θα την αφήσουν ή θα τη βγάλουν εκτός νόμου;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την μασωνοκρατούμενη Ε.Ε. Αν βγάλουν εκτός νόμου την Χ.Α. θα θεριέψει, θα δημιουργηθεί άλλο κόμμα που θα σαρώσει στις εκλογές.  Αν δεν την βγάλουν εκτός νόμου τότε θα την λουστούν μέσα στις Βρυξέλλες όπως είναι, ατόφια με τα σύμβολα της και με τα χρώματά της.  Αν πάμε σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, οι βουλευτές της Χ.Α. στο ελληνικό κοινοβούλιο θα διπλασιαστούν.

Αυτό είναι το πρόβλημα του συστήματος. Όχι το τι θα γίνει στην Ελλάδα αλλά εάν θα μπει ένα κόμμα που χαιρετάει με τον αρχαιοελληνικό τρόπο, ο οποίος σήμερα ονομάζεται φασιστικός, μέσα την ευρωβουλή. Αν μπει ένα, μελλοντικά θα μπούνε και άλλα, από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και στο τέλος και από την ίδια την Γερμανία. Το κάστρο των Βρυξελλών τρίζει και η Ελλάδα για ακόμη μια φορά θα αποδειχθεί ο ομφαλός της γης, ο τόπος δηλαδή που πάντα όριζε τις εξελίξεις, τις θρησκείες, τις ιδεολογίες. Ακόμη και το ΔΝΤ μέσω της Ελλάδος μπήκε στην Ευρώπη. Η μοναδική στιγμή που απουσίαζε η Ελλάδα από τις εξελίξεις ήταν όταν ανακαλύφθηκε ο νέος κόσμος, γιαυτό και από τότε όλα πάνε στραβά, γιατί χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει ισορροπία στην οικουμένη.

Στο θέμα μας τώρα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα και την ελληνική δημοκρατία. Λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωσις είναι αυτή που φοβάται το κόμμα του Μιχαλολιάκου και τους έχω ικανούς ακόμη και να δώσουν δικαίωμα ψήφου σε λαθρομετανάστες στις ευρωεκλογές  προκειμένου να μην ζήσουν αυτήν την στιγμή.

Αν είχα λεφτά να στοιχηματίσω θα στοιχημάτιζα ότι η παρέα των Βρυξελλών θα το ζήσει τελικά το θρίλερ γιατί πλέον δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να σταματήσει το ποτάμι. Ζούμε ιστορικάς στιγμάς και θα ζήσουμε ακόμη ιστορικοτέρας, καλάς ή κακάς θα δείξῃ, σε καμίαν περίπτωσιν όμως ανιαράς.

σχόλια
  1. Ὁ/ἡ gold account γράφει:

    Το σύνταγμα και οι νόμοι αγαπητε mano ειναι γι αυτούς που τους σέβονται. Ο Παγκαλος λεει καθαρά “Να κηρυχθεί άμεσα εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και όσοι αμφισβητούν με πράξεις το πολίτευμα”Αυτό συμπεριλαμβανει και άλλους.

  2. Ὁ/ἡ thomas γράφει:

    οι ευρωεκλογες ειναι καθε πεντε χρονια, δηλ. το 2014. Στα υπολοιπα συμφωνουμε πληρως. Ευχαριστω.

  3. Ὁ/ἡ αλλενάκι γράφει:

    Αγαπητέ Στράβωνα, καλημέρα και από μένα.
    Η ανάρτηση στα ΤΟΠ 30 της WordPress.

    Συγχαρητήρια!

  4. Ὁ/ἡ John Fistikis γράφει:

    Η Χρυσή Αυγή φίλε μου σε λίγο καιρό θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να κάνει το κορόιδο και να αποσύρει όλα αυτά τα εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Το θέμα όμως είναι ότι με τη Χρυσή Αυγή κυβέρνηση δεν έχουμε ούτε την ΕΕ ούτε τις ΗΠΑ ανάγκη καθώς την αλλά με το που βγει η Χρυσή Αυγή αυτοδύναμη κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα κάνει συμφωνίες με την υπερδύναμη Ρωσία, όπως επαναφορά του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,ενεργειακή και στρατιωτική συνεργασία με παραχώρηση ναυτικής βάσης στη Ρωσία είτε στην περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας, πχ Σαμοθράκη, ή στη Σύρο με αντάλλαγμα χαμηλότοκο δάνειο και ενοίκιο το χρόνο, όπως έχει κάνει η Συρία, Ουκρανία και άλλες χώρες. Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και δημιουργία ΑΟΖ υπό τη ρωσική στρατιωτική προστασία (με εγκατάσταση αντιαεροπορικών S-300,S-400 κλπ) και το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο του Αιγαίου 50-50 το μοιραζόμαστε με τις ρωσικές εταιρείες. Συμφωνία με τη Ρωσία αλλά και γιατί όχι και με την Κίνα για να χρησιμοποιούν τα ελληνικά λιμάνια ο μεν ρωσικός στόλος και οι δε Κινέζοι να προωθούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη. Λύσεις υπάρχουν αλλά όταν ο ελληνικός λαός έχει αποβλακωθεί από τα τουρκοκάναλα και τον δουλεύουν οι κλέφτες τουρκόσποροι και αμερικανόδουλοι-γερμανόδουλοι πολιτικάντηδες δεν βλέπει τίποτε άλλο από αυτά που του πασάρουν…

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Ρώσοι είναι φίλοι μας;

      Στην δική μου τρέλα δεν θα ελέγχουν οι Κινέζοι τα λιμάνια της Ελλάδος και της Μεσογείου γενικότερα, αλλά οι Έλληνες τα κινέζικα λιμάνια. Όχι δηλαδή κινέζικες αποικίες στην μεσόγειο αλλά μεσογειακές αποικίες στην Κίνα.
      Γιατί δηλαδή να δώσουμε στους Κινέζους ανοικτή θύρα να μας εποικίσουν; 1,5 δις είναι. Το ένα τοις χιλίοις να μας έρθουν, την πατήσαμε.
      Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοκρατορία του νότου. Ο νότος είναι στην πραγματικότητα ο πλούσιος και ο βοράς είναι ο φτωχός. Ούτε Ρώσοι, ούτε κινέζοί ούτε τίποτα. Εάν αποφασίσουν Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί να απομονώσουν τον βορά, θα τους κάνουν να ξανανέβουν στα δέντρα να τρώνε βελανίδια. Η δύναμις της μεσογείου είναι τεράστια. Συνεπώς με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς πρέπει να κάνουμε τα κουμάντα μας και όχι με τους άλλους. Εμείς είμαστε οι πλούσιοι και οι Γερμανοί οι φτωχοί. Μπορούμε να τους κάνουμε να βράζουν τις μερσεντέδες για να τρώνε μερσεντόσουπες.

      • Ὁ/ἡ pluton γράφει:

        Πολύ όμορφο να το ακούς – έτσι όπως το έγραψες- αλλά πολύ λίγο αληθινό, ο βοράς (βορείως των Άλπεων) είναι μεν βροχερός και κρύος αλλά είναι πεδινός και πράσινος, οι γελάδες τους είναι τριπλάσιες από τις δικές μας και τα ποτάμια τους είναι λεωφόροι πλοίων, εν αντιθέσει με τον νότο, η Ολλανδία, το Βέλγιο που έχουν βουνά; η Γερμανία αν αφαιρέσεις τον Μέλανα Δρυμό, τις Βαβαυρικές Άλπεις γενικά την νότια γερμανία ο βοράς είναι πεδινός (η μισή Γερμανία), ομοίως και η Γαλλία, οι δε Πολωνία, Βαλτικές χώρες, Ουκρανία, Ουγγαρία, Ρουμανία είναι ατελείωτες πεδιάδες.

        Αλλού είναι η δύναμη της Ελλάδας.

  5. Ὁ/ἡ John Fistikis γράφει:

    Το γεγονός όμως είναι ότι εάν διαβάσεις την ελληνική ιστορία οι μόνοι που μας βοήθησαν περισσότερο ήταν οι Ρώσοι και από τους Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Αμερικάνους κλπ. Βεβαίως και αυτοί μας πρόδωσαν όπως και οι άλλοι «σύμμαχοι» αφού πάνω από όλα είναι η χώρα τους. Δεν είναι μόνο τα κοινά στοιχεία που μας ενώνουν όπως το γεγονός ότι το Βυζάντιο τους έδωσε γραπτή γλώσσα (ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος) και τους εκχριστιάνισαν (είναι ορθόδοξοι σαν εμάς),αλλά ένα πολύ σημαντικότερο στοιχείο. Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα δικά τους. Η Ρωσία ανέκαθεν από αιώνες πριν μέχρι και σήμερα θέλει διέξοδο στο Αιγαίο. Η Τουρκία που κακά τα ψέματα είναι εχθρός της Ελλάδας (διάβασε 1955 σφαγή Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης,1974 τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Ίμια 1996, απαίτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κλπ) είναι εμπόδιο στα σχέδια της Ρωσίας για αυτό και οι Αμερικάνοι, Άγγλοι (αλλά και Εβραίοι) υποστηρίζουν περισσότερο την Τουρκία, παρόλο που η Ελλάδα σαν πιστό σκυλάκι λέει όλο ναι στις απαιτήσεις των Αμερικάνων (χρήση του εναέριου χώρου μας και αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμού ακόμα και σε πολέμους χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ σε Ιράκ,Λιβύη, υπερπτήσεις της CIA, βάση της Σούδας στην Κρήτη και άλλα. Είναι σίγουρο ότι η Ρωσία θα μας έκανε καλύτερη προσφορά από το ΝΑΤΟ,το ΔΝΤ και την ΕΕ θέλοντας να αυξήσει την επιρροή της σε αυτή την περιοχή ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντά της, το ίδιο και η Κίνα που θέλει να περνάει τα εμπορεύματά της στην Ευρώπη πρώτα από τα ελληνικά λιμάνια. Οι πολιτικοί μας αντίθετα δεν το κάνουν γιατί είναι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι με Αγγλοαμερικάνους,Γερμανούς,Γάλλους κλπ.

  6. Ὁ/ἡ Colaphus γράφει:

    α) Αν νομίζετε πως η χρυσή αυγή δεν είναι γρανάζι του συστήματος και ο μόνος σκοπός της είναι η εθνική ανεξαρτησία, απλά θα πω πως ελπίζω να μπορούμε να τα πούμε σε 8 χρόνια για να δούμε εάν οι γνώμες σας είναι οι ίδιες.
    β) http://www.scribd.com/doc/29251793/Mac-Kinder-Heartland-World-Conquest#page=4

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Σίγουρα είναι γρανάζι κάποιου συστήματος. Δεν ξέρω εάν είναι του ιδίου συστήματος.
      Όμως το θέμα δεν είναι τι είναι η Χ.Α. Μπορεί να είναι ο σατανάς ο ίδιος. Το θέμα είναι αν το κραταιό σύστημα της Ε.Ε. φοβάται μια (ΝΑΖΙστική θέλεις να την πω;) αντεπίθεση η οποία μπορεί να γίνει πανευρωπαϊκή.
      Ανεξαρτήτως λοιπόν συστήματος, πιστεύεις ότι η Χ.Α. θα είναι ευχάριστη στο ευρωκοινοβούλιο;

      (Στον ενικό παρακαλώ, ο πληθυντικός με μπερδεύει)

  7. Ὁ/ἡ Colaphus γράφει:

    Μίλησα στον πληθυντικό καθώς απευθυνόμουν σε όλους τους γράφοντες.

    Οι πλέμπα μέσα στο κοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές στην πλειοψηφία τους, που ζουν για τις λαμογιές, τις ψήφους και το χρήμα που απομυζούν από αυτό που ήταν κάποτε ανεξάρτητες δημοκρατίες σίγουρα τους φοβάται.

    Το σύστημα της Ε.Ε. από την άλλη, δεν την φοβάται καθόλου. Τουναντίον. Άνθρωποι πιο ψηλά στην ιεραρχία όπως ο Μπαρόζο και ο Ρομπάϊ, γελάνε. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη χρησιμοποιείται ως βαλβίδα πίεσης ώστε να μπορούν να περάσουν τα πιο φασιστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο (από την «αριστερή» μεριά όμως). Δεν είμαστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη όπου η ακροδεξιά γίνεται τόσο δημοφιλής.

    Περνάμε νόμους που καταλύουν την δημοκρατία; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει η βαλβίδα εκτόνωσης που ονομάζεται Χ.Α. Περνάμε νόμους αντισυνταγματικούς; Νόμους που καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς; Ακούνα ματάτα παίδες. Άλλωστε, αν δούμε πως γίνεται πολύ δημοφιλής, μπορούμε πάντοτε να στήσουμε ένα συμβάν σωματικής βίας ή γενικότερα καταπίεσης «δικαιωμάτων» (στα οποία οι τραμπούκοι ανήκοντες στην πλέμπα της θα τσιμπήσουν αμέσως) ώστε να φοβηθεί η βάση του εκλογικού σώματος και να μην αποκτήσει πολλή δύναμη. Όπως η παράσταση που ανέβηκε από την κυρία που προσπάθησε να σκοτώσει τον άντρα της και αυτή την στιγμή είναι έξω και το παίζει διανοούμενη. Όλως περιέργως βρέθηκαν εκεί την ίδια μέρα που αποφάσισαν να πάνε και οι βουλευτές του ΞΥΡΙΖΑ και το θέμα τελικώς πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, όχι μόνο κάνοντας την ευρύτερη εκλογική βάση ακόμη περισσότερο διστακτική για την Χ.Α., αλλά τελικά διαφήμισε και μία παράσταση του κώλου.

    Το γεγονός βέβαια, φανάτισε την βάση της Χ.Α. και άρεσε σε άλλους που βλέπουν πως τα «δικαιώματα» ισχύουν μόνο για τους προστατευόμενους του «θείου», αλλά πάντα η βία θα απωθεί την γενικότερη εκλογική βάση (γι’αυτό και η ύπαρξη της ΑΝΤΑΡ-CIA, ώστε να μπορεί ο ΜΥΡΙΖΑ να μην λερώνει τα χέρια του και να ανεβάσει το εκλογικό του ποσοστό).

    Είχα την εντύπωση πως το άρθρο μου για τον δεύτερο παγκόσμιο θα έκανε μερικούς τουλάχιστον καχύποπτους για τον ρόλο τέτοιου είδους ρευμάτων.

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Για βαλβίδα εξαερώσεως είχε κατηγορηθεί και ο Καρατζαφέρης.
      Ξέρω εγώ; Έχω μπερδευτεί με όλο αυτό το μάτριξ και την παραπραγματικότητα.

      Πάντως να σου πω κάτι στην τελική; Αν το έχουν στήσει τόσο καλά το σενάριο, δεν είναι απίθανο να έχουν προβλέψει ότι θα ασχολούμαστε νυχθημερών με αυτό.Ότι δηλαδή θα πάψουμε να ζούμε κανονικά, θα τρώμε κανονικά, να γαμάμε κανονικά και θα ασχολούμαστε διαρκώς με το τι υπάρχει πίσω από το μάτριξ. Ίσως να μην υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό και να του δίνουμε εμείς οι ίδιοι οντότητα με το που ασχολούμαστε μαζί του.

      Μην ξεχνάμε ότι έχει ειπωθεί (βαριέμαι να το ψάξω αλλά έχει ειπωθεί) ότι η ΝΤΠ θα συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις αλλά τελικά θα περάσει. Ίσως λοιπόν ακόμη και οι αντιδράσεις να ανήκουν στο προγραμματισμένο μονοπάτι της ΝΤΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά λύθηκε μπροστά μας όλο το νομισματικό σύστημα, είδαμε μερικές εκατοντάδες ντοκιμαντέρ, μάθαμε τα παιχνίδια της εξουσίας ενώ μέχρι χθες δεν γνωρίζαμε τίποτα παρά μονάχα το αόριστο μεγάλο κεφάλαιο που έλεγε κάθε τρείς και λίγο η Παπαρήγα. Ξαφνικά μάθαμε και το Ρότσιλντ και τον Ροκφέλερ.

      Γιατί τόση γνώση ΤΩΡΑ;
      Αυτό είναι ένα θέμα. Γιατί τώρα που σκάει η οικονομική φούσκα;
      Κάπου μας πάνε που δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί.
      Αλλού βαρούν τα όργανα…και αλλού χορεύει η νύφη. Νομίζω ότι κάνουν αντιπερισπασμό.

  8. Ὁ/ἡ Colaphus γράφει:

    Μην νομίζεις πως για τους τραπεζίτες δεν μιλούσαν άνθρωποι εδώ και δεκαετίες. Απλά ήταν εξαιρετικά εύκολη η απομόνωσή τους και έτσι οι απόψεις τους δεν έφταναν ποτέ στο κοινό.

    Τώρα με το διαδίκτυο, δεν είναι και τόσο εύκολο. Από την μία είναι εξαιρετικά εύκολο να το χρησιμοποιήσουν για την διασπορά προπαγάνδας και τον έλεγχο της γνώμης, αλλά οι φωνές δεν είναι τόσο εύκολο ούτε να απομονωθούν, ούτε να φιμωθούν. Μην νομίζεις, όταν πάει να πει κάποιος για τους τραπεζίτες, η ταμπέλα «αντισημίτης» είναι αυτόματη, λες και έχουν σχέση οι εβραίοι ως σύνολο με τους Ρότσιλντ ή τους Ροκφέλλερ, οι οποίοι δεν είναι Εβραίοι. Το οποίο και προφανώς είναι μία προσπάθεια φίμωσης. Μην ξεχνάμε και για τον νόμο φίμωσης που προσπάθησαν να περάσουν και στην Αμερική και στην Ευρώπη σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά οι φωνές διαμαρτυρίες ήταν τόσες που το ανέβαλαν.

    Πάντως έχω την εντύπωση πως και αυτοί που φαίνονται ως τα αφεντικά, όπως οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλλερ έχουν και αυτοί αφεντικά. Απλά για τα τελευταία δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ.

    Υ.Γ.: Η Παπαρήγα δεν πρόκειται ποτέ να πει κακό λόγο για τους τραπεζίτες, αλλά θα αναλωθεί να μιλάει για το κεφάλαιο αόριστα. Όποιος το κάνει στο κόμμα της, δεν πρόκειται να «πάει μπροστά».

    • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

      Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι υπάρχουν ή αφεντικά ή κάποια οργάνωση (θρησκευτική μάλλον) ή τέλος πάντων κάτι τους διαφεντεύει. Δεν νομίζω να είναι απλώς ζήτημα εξουσίας ή ζήτημα πλουτισμού. Είτε ιδέα είτε άνθρωπος βρίσκεται πάνω από τους Ρ&Ρ.

      Βεβαίως πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το δημιούργημα σου να γίνει τελικά αφεντικό σου, αν λ.χ. το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα έχει γίνει τόσο ηλεκτρονικό που να έχει ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο και να λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα. Επιστημονική φαντασία αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμη και εάν δεν έχει γίνει τώρα, σίγουρα έτσι όπως πάμε αυτό θα είναι το μέλλον. Ένα υπερσύστημα που δεν θα τολμάει να το πειράξει κανένας καθώς αν δεν είναι ήδη συνδεδεμένο, θα συνδεθεί με όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητος της οποίες θα τις μετατρέπει σε χρήμα, συνεπώς η καταστροφή του υπερσυστήματος θα συνεπάγεται μεγάλες ταραχές στο δίκτυο των αναγκών. Αν μάλιστα καταφέρουν να ελέγξουν πλήρως και την αναπαραγωγή της φύσης (ήδη το κάνουν με τους σπόρους) τότε θα είναι σχεδόν ανέφικτη η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

      Έχω ολόκληρη θεωρία. Οι οικονομολόγοι δεν είναι πλέον η δύναμις. Δύναμη είναι οι φυσικοί σαν τον Παπαδήμο, οι οποίοι μπορούν να παραλληλίσουν τις ανθρώπινες ανάγκες με τα στοιχειώδη σωμάτια. Όπως τα στοιχεία αντιδρούν μεταξύ των, συνδέονται, δημιουργούν δεσμούς κλπ και μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα δίκτυο πάσης φύσεως (ηλεκτρικό, πληροφοριακό) έτσι και οι ανθρώπινες ανάγκες μπορούν να λειτουργήσουν ως ηλεκτρόνια τα οποία θα κατεβάζουν διαρκώς το επίπεδο της οικονομικής δικτυώσεως. Κατεβάζουν και όχι ανεβάζουν επίπεδο γιατί κατώτερο επίπεδο είναι αυτό που είναι πιο κοντά στο χάρντγουερ. Στον άνθρωπο το χάρνγουερ είναι ο πυρήνας, δηλαδή η ίδια η φύση του και η ικανότητα του να αναπαράγεται.
      Δηλαδή, κάθε καπιταλιστική κρίση δεν κυκλική αλλά σπειροειδής. Σε κάθε κύκλο το τραπεζικό σύστημα μπαίνει όλο και πιο βαθιά, συνδέει όλο και περισσότερες ανάγκες ολοένα και χαμηλοτέρου επιπέδου, μέχρι να συνδέσει ακόμη και την ίδια την ύπαρξη. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για κρίσεις αλλά για αναμενόμενες και γνωστές υποεσχατολογικές συνέχειες και ο τελικός σκοπός είναι η πλήρης εξάρτηση των πάντων, να μετατραπεί δηλαδή η ίδια η ζωή σε πλέιστέισον.
      Γιαυτό έγραψα ότι πρέπει να παίζει θεολογία από πίσω. Δεν μπορεί να τα σκεφτεί αυτά άνθρωπος εάν δεν μισεί την ζωή.

      Εμείς όμως είμαστε ο λαός μου τα έβαλε δύο φορές με τον Μεγάλο Βασιλιά. Δεν είμαστε τυχαίος λαός. Μία ο Αλέξανδρος και μία το 1821.

Σχολιάστε