Ελληνόφωνοι πληθυσμοί

Posted: 22 Ἰουλίου, 2013 in Αντιπροπαγάνδιστικές Ειδήσεις, Γλώσσα, Πατριωτισμός, Πολιτισμός, Πολιτική

Προσεχώς.

Τί πάει να πεί Ελληνόφωνοι πληθυσμοί;
Τί πάει να πει εξελληνισμένοι;

Ή Ελληνιστική περίοδος είναι από το 323 π.Χ. έως το 146 π.Χ. δηλαδή περίπου 177 χρόνια.
Η Ελληνιστική κοινή αναφέρεται στην περίοδο από το 300 π.Χ ώς το 600 μ.Χ.
Τι διάολο; Ο Αλέξανδρος αντί να πολεμάει έκανε τον γλωσσοδιδάσκαλο;
Οι διάδοχοι, οι επίγονοι κλπ δεν πολεμούσαν αλλά έστελναν γράμματα δεξιά και αριστερά;

Τι πάει λοιπόν να πει Εξελληνισμένοι λαοί;
Γιατί δεν είχαμε εκρωμαϊσμένους λαούς όταν η Ρωμαϊκή περίοδος διήρκησε από το 146 π.Χ. έως το 1453 μ.Χ.;

Δηλαδή ο Αλέξανδρος, οι διάδοχοι και οι επίγονοι κατάφεραν να εξελληνίσουν την μισή Μεσόγειον μέσα σε ελάχιστον χρόνον αλλά δεν κατάφεραν οι Ρωμαίοι να την εκρωμαΐσουν στον δεκαπλάσιον χρόνον;

Η απάντησις είναι πολύ απλή.
Δεν μιλάμε για εξελληνισμένους πληθυσμούς. Μιλάμε για πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων.
Συνεπώς δεν μιλάμε για αυτοκρατορία των Ρωμαίων αλλά για Ελληνική αυτοκρατορία υπό Ρωμαϊκή εξουσία.
Όλη η Μεσόγειος, από τις Ηράκλειες Στήλες μέχρι την Κασπία, την Αίγυπτο ήταν γεμάτη από Έλληνες οι οποίοι φυσικά ήταν Ελληνόφωνοι, Έλληνες γαρ.

Εξελληνίσθησαν μεν και άλλοι λαοί επειδή όμως ήταν μειονότητες και όχι επειδή κάποιος τους δίδαξε την Ελληνικήν και είδαν το φώς το αληθινόν.

Εάν η εξουσία ήταν ικανή να καθιερώνει γλώσσες, τότε σήμερα θα μιλούσαμε λατινικά.
Απεναντίας η πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων ανάγκασε την Ρωμαϊκή εξουσία να γίνει Ελληνόφωνη, διότι οι γλώσσες δεν καθιερώνονται με διατάγματα αλλά από την αγορά, δηλαδή από τον κόσμο, εκτός από την περίοδο της τουρκοκρατίας όπου είχαμε εκτουρκισμόν δια της βίας, της απομονώσεως και της φυσικής εξοντώσεως.

Εν αρχή ην το σπέρμα. Ελληνικά μιλούσαν οι Έλληνες που ήταν παντού. Η Ρώμη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα σύστημα διαχειρίσεως της εξουσίας. Εξάλλου οι Ρωμαίοι δεν μας νίκησαν. Αυτονικηθήκαμε δια του διχασμού.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν μπόρεσε να εκλατινίσει τους πληθυσμούς παρόλο που είχε στην διάθεσι της άπειρο χρόνο και πώς επί Ελληνιστικών χρόνων εξελληνίστηκαν τόσο μεγάλοι πληθυσμοί μέσα σε ελάχιστο χρόνο; Μήπως γιατί ήταν ήδη Έλληνες;

Προσεχώς.

Ιδέες και σχόλια δεκτά από τώρα.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Μινώταυρος γράφει:

  Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος.

 2. Ὁ/ἡ aris γράφει:

  δεν μπορεσε γιατι οι ελληνες πληθυσμιακα ηταν περισσοτεροι στον μεσογειακο χωρο και ειχαν ηδη εναν υψλο πολιτισμο.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Δηλαδή η Ελληνιστική περίοδος αφορούσε κυρίως Έλληνες στο γένος που ήταν διάσπαρτοι σε όλην την Μεσόγειον;

   • Ὁ/ἡ aris γράφει:

    οχι σε ολη τη μεσογειο αλλα στισ περιοχεσ που οι ελληνεσ και οι ελληνιζοντεσ ηταν πλειοψηφια (Ανατολικη μεσογειο) εκει δε μπορεσε να τουσ εκλατινισει και στην ελληνιστικη περιοδο μεχρι την εμφανιση του Ισλαμ κατα την ανατολικη ρωμαικη(βυζαντινή) περιοδο

 3. Ὁ/ἡ Astillais γράφει:

  Το μυστικό (που σιγά το μυστικό) είναι η ΓΛΩΣΣΑ
  Όποιος μπορεί να οπτικοποιήση τις έννοιες (αυτό μόνο η Ελληνική το κατορθώνει)
  αυτός και κυριαρχεί.
  Αυτός που μπορεί από μια ρίζα να παράξη κι άλλα είδη (κι αυτό μόνο η Ελληνική το κατορθώνει)
  αυτός και λέγεται παραγωγός
  Όποιος δίνει την μέθ-οδο (αυτό μόνο η Ελληνική το κατορθώνει) και τα εφ-όδια αυτός χαράσσει οδούς και λεω-φόρους ή λαο-φόρους
  εμ-φορτους γνώσης επιστήμης και εν τέλει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  Οι Έλληνες είμαστε καταδικασμένοι να διδάσκουμε, πολιτισμό και ελευθερία.

  • Ὁ/ἡ aris γράφει:

   γλωσσα χωρις ανθρωπους δεν υπαρχει..δεν γινεται μια γλωσσα να συνεχιζει να υπαρχει οταν οι ανθρωποι που μιλησαν την συγκεκριμενη γλωσσα εξαφανιστουν και αντικαθισταται με αλλουσ ανθρωπουσ που ειναι φορεισ ενος αλλου πολιτισμου και το σημαντικοτερο αλλης γλωσσασ. αυτο ισχυει και οταν ειναι μειοψηφια σενα γωγραφικο χωρο που μενουν.Επομενως για να υπαρχει η γλωσσα τοσουσ αιωνες σε διαρκεια σε ενα συγκεκριμενο χωρο υπαρχουν και οι ανθρωποι που την μιλανε.που ειναι η πλειοψηφια σαυτον το χωρο και στην περιπτωση μας οι Ελληνες. Το επιχειρημα οτι ταχα υπαρχει μονο πολιτιστικη συνεχεια των Ελληνων δηλαδη η γλωσσα μονο χωρις τουσ φυσικα ανθρωπους που ειναι οι φορεισ της συγκεκριμενης γλωσσας ειναι αστηρικτο γιατους παραπανω λογουσ. Υπαρχει ταυτοχρονα και βιολογικη συνεχεια.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
   Αποδειξη οτι Ελληνικα υπαρχουν μονο οπου υπαρχουν Ελληνες οπου οι Ελληνες υπηρχαν και απορροφηθηκαν τα Ελληνικα επαψαν να μιλουνται πχ Ασια.. Αυτα ισχυουν πανω κατω και για ολες τις γλωσσες.

   • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

    Συμπληρώνω: πληθυσμιακή συντριπτική πλειονότης. Δέν ἤμασταν 51-49 ἀλλά πάνω ἀπό 80% ἄρα καὶ βιολογική συνέχεια.

    • Ὁ/ἡ aris γράφει:

     Καπως ετσι ναι. η Συρικνωση των Ελληνων αρχισε με την εμαφνιση του Ισλαμ και κυριως με την εισοδο των Μουσουλμανικων Τουρκικων φυλων στην ΜΙκρα ασια 11-15 αιωνας οπου χιλιαδες ορθοδοξοι χριστιανοι κυριως εξισλαμηστηκαν και ετσι μεχρι το 1922 η πληθυσμιακη συσταση της Ανατολης και Μ Ασιας ειχε ανατραπει υπερ των μουσουλμων Τουρκοφωνων.Απο τοτε συνεχως ο αριθμος των ελληνων μειωνεται αναλογικα.To 1927 η Τουρκια ειχε περιπου 13,6 εκατομμ.ενω η Ελλαδα 6,3. Τωρα εχει επισημα η Τουρκια 75,6 και η Ελλαδα 11.2……..
     Επισης ειχαμε συνολικα 750.000 νεκρους κατα τον 2οΠΠ +την Μεγαλη Πεινα του 40+ τον Εμφυλιο Πολεμο ενω η Τουρκια δεν ειχε καμια εμπλοκη σαυτην την περιοδο..Επισης οι μεγαλες μεταναστευσεις μετα το τελος του πολεμου επεδρασαν αρνητικα.

   • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

    Και μόνον το γεγονός ότι τόσο επί Ιουστινιανού όσον και επί Θεοδοσίου αλλά και αργότερα, Έλλην ήταν ο «ειδωλολάτρης» και γκρεμίστηκαν όλοι οι ναοί, αυτό σημαίνει ότι η Ρωμαϊκή εξουσία έτρεμε.

    Και γιατί έτρεμε; Γιατί δεν φοβάσαι και δεν καταστρέφεις κάτι λίγους γραφικούς που είναι ακίνδυνος μειοψηφία. Καταστρέφεις αυτό από το οποίο κινδυνεύεις να ανατραπείς.

    Και η εθνική θρησκεία ήταν αυτό που λέει και η λέξις. Εθνική.
    Δηλαδή εάν ξυπνούσε το εθνικόν στοιχείον θα κινδύνευε η ίδια η εξουσία της Ρώμης.

    Αυτός ήταν ο ρόλος του χριστιανισμού. Δεν ήταν ζήτημα πίστεως, ήταν ζήτημα ελέγχου. Πιο εύκολα ελέγχεται μια αυτοκρατορία με ενιαίον θρήσκευμα παρά μία με πολλά. Αυτό ο πρώτος που το κατάλαβε ήταν ο Πτολεμαίος με τον Σέραπι.

    Γιαυτό και όχι μόνον εκδιώχθηκε η εθνική θρησκεία αλλά και όλοι οι αιρετικοί προκειμένου να υπάρχει ενιαίο δόγμα, δηλαδή μία γραμμή που θα ελέγχεται από τον αυτοκράτορα.

    Εκεί επένδυσε ο Καρλομάγνος αργότερα και δημιούργησε το σχίσμα των εκκλησιών, που κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο θεολογική διαφορά όσο πολιτική απόφασις του Καρλομάγνου, δηλαδή κατέβηκε από την Γερμανία με σκοπόν να διχάσει εκκλησιαστικά την Μεσόγειο. Χωρίς το σχίσμα δεν θα είχε καμία τύχη η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου καθώς θα ήταν θρησκευτικώς υποτελής εις την Πόλιν.

    Μάλιστα μέχρι το σχήμα Ελληνικά μιλούσαν και οι δυτικές εκκλησίες και αυτό που επέφερε το σχίσμα ήταν να διαχωρίσει τις εκκλησίες και γλωσσικώς. Με λίγα λόγια το σχίσμα ήταν κίνησις ΜΑΤ του Καρλομάγνου.

    Και τι είναι οι αιρέσεις;
    Είναι επιχριστιανισμένες φιλοσοφικές διαφορές. Δηλαδή η Ελληνική φιλοσοφία με χριστιανική οπτική, όπως εξάλλου και το Ισλάμ έχει πολλά Ελληνικά στοιχεία. Αβρααμική είναι μόνον η εσχατολογία, όλα τα υπόλοιπα τόσο σε Ισλάμ όσο και σε Χριστιανισμό είναι Ελληνικά σε επίπεδο θεολογίας, για να μην πούμε ακόμη και στον Βουδισμό.

    Ας μείνουμε όμως στους εθνικούς.
    Αν λοιπόν ήταν αμελητέα ποσότητα δεν θα τρόμαζε την ηγεσία. Συνεπώς ήταν πάρα πολλοί οι εθνικοί γιαυτό και αναγκάστηκε η ηγεσία να διατάξει την καταστροφή των ναών και μάλιστα πολλά διατάγματα ήταν γραμμένα στα Ελληνικά ήδη επί Ιουστινιανού.

    Ακόμη και το γεγονός ότι ο Μ.Κωνσταντίνος μετέφερε το άγαλμα του Διός στην Πόλι δηλοί ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος Έλληνες και μάλιστα εθνικούς.
    Τι να το έκανε το άγαλμα αν δεν υπήρχαν Έλληνες;

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...