Για όσους δεν το κατάλαβαν, είμαστε πλέον καθολικοί.

Ορίζει την θρησκεία αυτός που ελέγχει την τροφή. Έχω ξαναγράψει ότι αυτή κατά την γνώμη μου ήταν η κίνησις ματ του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ότι μετέφερε δηλαδή την πρωτεύουσα της Ρώμης στην Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, το σημείο που ήλεγχε την πρόσβαση στα σιτηρά της Κασπίας.

Τι μάς λένε  σήμερον;
Ότι δεν θα γίνουν πληρωμές επειδή οι καθολικοί έχουν Πάσχα.
Καθυστερούν τις πληρωμές λόγω του Πάσχα των Καθολικών!

Καθυστέρηση συντάξεων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ… λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Ουσιαστικά επειδή έχουν Πάσχα αυτοί, έχουμε Πάσχα και εμείς. Αύριο-μεθαύριο θα νηστεύουν αυτοί, θα πρέπει να νηστέψουμε και εμείς. Κάποτε είχαμε μέχρι και διαφορετικό ημερολόγιο με τους παπικούς, πλέον τείνουμε στο να έχουμε και κοινό εορτολόγιο.

Ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα για την προετοιμασία ημών προς αυτήν την κατεύθυνσιν. Οι ιερείς λ.χ. της Ελληνορθοδόξου εκκλησίας έχουν αρχίσει να ξυρίζονται. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, η εμφάνισις των ιερέων τείνει στην εκκοσμίκευσιν. Η σημειολογία δεν είναι το άπαν παίζει όμως τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση των συνειδήσεων. Άλλο να βλέπει κάποιος έναν παπά με μεγάλη γενειάδα και άλλο έναν αξούριστο που απλώς τυγχάνει να φοράει ράσα και αυτά όχι πάντα. Τα άλλοτε ιερατικά άμφια έχουν καταντήσει να είναι στολές. Πολλοί ιερείς πλέον δεν είναι παπάδες, ντύνονται παπάδες για όσο διάστημα το απαιτεί το επάγγελμα τους. Ουσιαστικά δηλαδή είναι επαγγελματίες ιερείς που μετά την λειτουργία βγάζουν τα ράσα, φοράνε ένα τζινάκι, το παίζουν τζιμάνια ή και κάνουν και δεύτερη δουλειά. Με λίγα λόγια ένας παπάς με τρέντι γένια δεν είναι παπάς. Κι όμως εξοικειωνόμαστε με την εικόνα σιγά-σιγά ενώ η περίφημη παροιμία: «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» πάει σιγά σιγά περίπατο.

Βήμα δεύτερον. Ονόματα. Όσο περνάει ο καιρός τόσο συνηθίζομε ονόματα τύπου Νταίζη, Νταϊάνα, Τζέσυ κλπ, θαρρείς και εντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Αν λ.χ. την πουν την άλλην Ευανθία μπορεί να παρεξηγηθεί. Προτιμά το Εύα που είναι πιο ιντερνασιονάλε, τρομάρα μας. Η Ευγενία έγινε Τζένη κοκ.

Και αφού επετεύχθη η προετοιμασία μας σε σημειολογικό επίπεδο, πλάκωσε και η τηλεοπτική προπαγάνδα (εδώ και εδώ). Πλέον είναι περισσότερες οι εικόνες που μας μεταδίδονται από το Βατικανό σε σχέσι με το Πατριαρχείον. Μαθαίνουμε πότε βγαίνει μαύρος, πότε άσπρος, πότε σκατί καπνός αλλά δεν μαθαίνουμε το τί γίνεται στο Φανάρι. Ξενομανία μέχρι και στην θρησκεία.

Έτοιμο λοιπόν το πεδίον για την ένταξιν μας στον παπισμό. Τι απέμεινε; Η επιβολή του. Και επειδή δεν μπορούν να μας διατάξουν να γίνουμε παπικοί, μας ορίζουν  το Πάσχα δια της οικονομικής εξαρτήσεως. «Ναι, μπορείτε να έχετε Πάσχα όποτε θέλετε, εφτά όμως θα έχετε όταν το επιτρέπει το δόγμα μας», δηλαδή επί των οικονομικών θα είσαστε παπικοί.

Γιατί λοιπόν δεν γίνονται πληρωμές;
Γιατί έχουν Πάσχα οι παπικοί.
Χεστήκαμε. Εμείς δεν έχομε. Στο Πάσχα ακολουθούμε το Ιουλιανό ημερολόγιον.
Τις πληρωμές και γρήγορα, μην γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες.

Αν είναι ελέω οικονομικής ανάγκης να χάσουμε εθνική κυριαρχία, θρησκεία, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, αν είναι να χάσουμε και τα αυγά και τα πασχάλια,
έ τότε καλύτερα η πείνα και η ανέχεια. Από την πείνα κάποτε θα γλυτώσουμε. Από τον οικουμενισμό και τον παπισμό ποτέ.

Αλήθεια ποία ήτο η αντίδρασις του Ιερωνύμου; Δέχεται αδιαμαρτυρήτως την ύπουλη επιβολήν αλλοδόξου εορτολογίου;

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

  Η αντίδραση του Ιερωνύμου, θεωρώ ότι εξαρτάται από τον μηχανισμό καταβολής του μισθού του.

  Και επειδή , δεν το κόβω να πληρώνεται ως συνταξιούχος από το υποκατάστημα της εμπορικής του χωριού, δεν το κόβω επίσης και να ασχολήθηκε παραπάνω με το θέμα. (μην του βάζεις και δύσκολα, άλλοστε….)

  Δεν ξέρω κατά πόσο και εάν, χεστήκαμε.

  Χεστήκαμε μόνον όταν δεν εξαρτώμεθα από κεντρική τράπεζα.. Και από την στιγμή που αυτό είναι θεσμικά ΚΑΙ οικονομικά δεμένο κόμπο, το -χεστήκαμε- είναι σαν να λένε οι πνεύμονές σου στο συκώτι σου: -χέστηκα που έχεις καρκίνο-.

  Είναι τεράστια κουβέντα, αν και εφόσον πρέπει να αλλάξει πλεύση και πορεία η Ελλάδα.
  Από την στιγμή όμως που επιμένει να κινείται έτσι, και να προσαρτάται στα συγκεκριμένα άρματα, οι μονόδρομοι είναι ο εξής ένας: Όταν υπάρχει το Πάσχα των καθολικών, η ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη θα είναι κλειστή και τα δικά μας περιπτεράκια δεν θα έχουν φράγκο.

  Τόσο απλά.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Έτσι είναι εάν έτσι νομίζουμε…ή εάν έτσι μας προετοιμάζουν να νομίζομεν.

   Η ΕΚΤ (Εβραϊκή Κεντρική Τράπεζα) ήταν κλειστή το Πάσχα, δεν ήταν όμως κλειστή 2-3 ημέρες ενωρίτερα. Θα μπορούσαν να έχουν ένα μπάφερ (προσωρινή αποθήκη) μερικών ημερών και να περάσει το Παποπάσχα απαρατήρητον. Να είχαν φροντίσει από πριν τις πληρωμές.

   Αν το πάμε στην μηχανικήν, είναι σαν να έχουν κατασκευάσει ένα αυτοκίνητον χωρίς αναρτήσεις και ελατήρια, και όποτε περνάει το όχημα από λακκούβα, όλες οι δονήσεις μεταφέρονται στην καμπίνα.

   Προφανώς λοιπόν είναι στοχευμένη ενέργεια η κατασκευή του παραπάνω οχήματος. Και ακριβώς εκεί έπρεπε να βρίσκεται η αντίδρασις του Ιερωνύμου. Ένα όχημα χωρίς αμορτισέρ μεταφέρει αυτουσίους όλους τους κραδασμούς σε όλον το σώμα. Από την μία άποψιν ευτυχώς συμβαίνει πάντα αυτό με τους αναξίους προς ηγεμονίαν Γερμανούς γιατί κάποτε το όχημα θα σπάσει και θα γλιτώσουμε από την θλιβερή ηγεμονίαν των.

   Εμείς τέλος δεν είμαστε οι πνεύμονες του οργανισμού αλλά ως η τελευταία τρύπα του ζουρνά, με την βοήθεια και του ανυπάρκτου Ιερωνύμου, μάλλον είμαστε ο πρωκτός του πάσχοντος οργανισμού, οπότε το «χεστήκαμε» έχει «ουσία».

   ____________

   Η Γερμανία θα πληρώσει πολύ ακριβά την ανελαστική της ηγεμονία, όπως την πλήρωσαν όλοι οι νικητές που νόμισαν ότι επειδή νίκησαν θα επιβάλουν και τον πολιτισμόν των, όπως πρώτοι και καλύτεροι την πάτησαν οι Σπαρτιάτες μετά τριακονταετή πόλεμον. Και μάλιστα θα την πατήσουν για πολλοστή φορά καθώς δεν πήραν το μάθημα των ούτε στον 1ο, ούτε στον 2ο Π.Π. Όπως οι Θηβαίοι του Επαμεινώνδα βρέθηκαν μια ανάσα από την Σπάρτη, όπως Ρώσοι και Αμερικάνοι μπήκαν μέσα στο Βερολίνο, έτσι θα την ξαναπατήσουν οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως Γερμανοί οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρίαν να κάνουν επίδειξιν οξέως συμπλεγματισμού (κομπεξισμού).

   Η ιστορίαν έχει δείξῃ ότι όταν κάποιος διακατέχεται από μανία ηγεμονισμού, τότε αφενός την πατάει, αφετέρου ακολουθεί ένας τρίτος που φυτεύει τον σπόρον του στα χαλάσματα της αποτυχίας. Το έκανε ο Φίλιππος, το έκαναν οι Ρωμαίοι, οι Οθωμανοί. Οι Γερμανοί δηλαδή συμβάλουν στην διάλυσιν της Ευρώπης στα χαλάσματα της οποίου θα κτίσουν την αυτοκρατορία των κάποιοι τρίτοι, ή οι Ρώσοι ή το Ισλάμ ή οι Εβραίοι.
   Αλίμονο μας που αφήνουμε την ηγεμονία στους μανιοκαταθλιπτικούς Γερμανούς, οι οποίοι εξάλλου είναι ανύπαρκτοι και πολλαπλός ξενιστής τόσο των Εβραίων όσο και των Αμερικάνων και Εγγλέζων, όσον όμως και των Τούρκων οι οποίοι έχουν αποικίσει ολοκλήρους πόλεις της Γερμανίας.

   Έχει τουλάχιστον αναρωτηθεί ο αριστερός Ιερώνυμος ποίος είναι ο δοσίλογος της εποχής μας;

 2. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

  Στις τελευταίες σειρές, έκοψες το τιμόνι σωστά. 🙂

  Οι Γερμανοί ως έθνος αυτούσιο, μπορεί να μην είναι τόσο λίγοι όσο οι Τούρκοι, αλλά δεν παύουν να είναι ΠΑΡΑ πολύ λίγοι, για να δικαιολογείται η φράση; Οι Γερμανοί κάνουν αυτό, ή οι Γερμανοί κάνουν εκείνο.
  Το σωστό είναι, οι κινούμενοι και δρώντες στην Γερμανία, ή μέσω Γερμανίας, οι έχοντες σχέση και κινόντες νήματα πίσω από τις γερμανικές τράπεζες και τα γερμανικά funds.
  Το γερμανικό έδαφος-συνδυαζόμενο και με τα ήθη, τα έθιμα, ακόμα και την μη μουσικότητα της συγκεκριμένης γλώσσας-αποτελεί έξοχο έδαφος για οποιονδήποτε αρρωστημένο νου που θέλει να επεκταθεί και να επιβληθεί βαρβαρικά.
  Θες να τους πούμε εβραίους; Θες να τους πούμε το κακό κεφάλαιο; Θες να τους πούμε γκρέμλινς;
  Όπως και να τους πούμε, αυτοί είναι οι ιοί και οι γερμανοί οι ξενιστές, όπως πολύ εύστοχα είπες.
  Και φαντασία να σου λείπει, μπορείς πολύ εύκολα να δεις την Μέρκελ σούζα να απολογείται σε ένα αφεντικό τύπου κάποιου από τους παραπάνω.
  Κι επειδή τώρα τα μπαμ μπουμ στην Ευρώπη δεν συμφέρουν ιδιαίτερα κανέναν, ούτε δώθε ούτε από απέναντι, οι….κακοί γερμανοί, εφαρμόζουν ένα οικονομικό σχέδιο τόσο σατανικό αλλά και τόσο προφανές, που τα μπαμ μπουμ θα προκύψουν αναγκαστικά από αστάθμητο παράγοντα.
  Αλήθεια, αναρωτήσου:
  Τι θα γινόταν στις ΗΠΑ, αν κάποιο πρωί στραβοξύπναγε ένας πρόεδρος και αποφάσιζε να πτωχεύσει 2 -3 πολιτείες που δεν γούσταρε;;
  Το έλα να δεις.
  Μόνο, που ΔΕΝ θα ήταν απόφαση του προέδρου φυσικά, αλλά κάποιου (εβραίου, γκρέμλιν κ.τ.λ.)
  που για χ ή ψ λόγους, θα αποφάσιζε να σβήσει εντός 20ετίας τις ΗΠΑ από το παιχνίδι και να το μεταφέρει στην Κίνα π.χ.
  Αυτό είναι κατά την γνώμη μου το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια παγκοσμίως, και….εντελώς τυχαία με πειραματόζωο τα κράτη του ελληνισμού.
  Το θέμα είναι, ότι ρεαλιστικά και ψυχρά, ή μεταναστεύεις στο φεγγάρι, ή βρίσκεις τρόπους να επιβιώσεις.
  Γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ασφάλεια.
  ΟΚ, η Ευρώπη είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, αλλά η μόλυνση εξαπλώνεται ραγδαία, γιατί πρέπει να εξαπλωθεί
  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ λάθος που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες για άλλη μια φορά, είναι να διχαστούμε και να φερθούμε με την γνωστή μας εσωστρέφεια, ανάγοντας σε μείζον ζήτημα το αν ο Κουβέλης ψηφίσει το χαράτσι, ή αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ή αν μας σώσει ο Τσίπρας.
  Οι κότες είναι πολλές και ίδιες, αλλά ο κόκορας ένας και μοναδικός.
  Απλώς, θα διαλέξει μια άλλη κότα, αν χάσει κανά δυο.
  Εκτός, και αν κάποια στιγμή, αποφασίσουμε να ξεπαστρέψουμε τον κόκορα και να διαλύσουμε το κοτέτσι.
  Νομίζω όμως ότι αυτή η στιγμή θα αργήσει δεκαετίες.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Πάνω σε αυτόν τον φόβο του διχασμού επένδυσεν ο ιός και επέρασεν τα σχέδια του. Διότι κανένας Έλλην δεν θέλει έναν εκ νέου διχασμόν. Φοβούμενοι λοιπόν τον διχασμόν, ανοίξαμε τις πόρτες στα σχέδια του ιού.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...