Ποῖος ἐπιχειρεῖ στὶς Σκουριές;

Posted: 7 Μαρτίου, 2013 in Αγορά-εμπόριο, Πολιτισμός, Πολιτική, Σκέψεις

Μερικές ερωτήσεις προκύπτουν από το ακόλουθο βίντεο του Αδώνιδος σχετικά με την επένδυσι Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Ας τον παρακολουθήσουμε από το σημείο 27’30” περίπου όπου περιγράφει την κατάσταση και το ιστορικό της.

https://www.youtube.com/watch?v=PTP97Ujphj4

Ειδικός δεν είμαι, δεν έχω ψάξει το θέμα σε βάθος, έχω όμως κάποιες απορίες:

 1. Από την στιγμή που η TVX κατάφερε να φεσώσει το Ελληνικό κράτος (ταμείων συμπεριλαμβανομένων) 11 εκ. ευρώ, πού είναι η περίφημη κρατική ισχύς, το Imperium κατά Άδωνι; Αν δηλαδή καταφέρνει μια εταιρία να φορέσει σε ένα κράτος ένα τόσο μεγάλο φέσι, τότε γιατί αυτή να θεωρείται επένδυση και όχι αρπαχτή;
 2. Εντάξει, μας φέσωσε η TVX όταν ο χρυσός είχε χαμηλή τιμή. Σήμερα όμως η τιμή του χρυσού είναι στα ύψη άρα είναι συμφέρουσα η εξόρυξη του.
  Πότε είναι στα ύψη είπαμε;
  ΣΗΜΕΡΟΝ.
  Το αύριον το ξέρουμε; ΟΧΙ.
  Το υποπτευόμαστε όμως. Η τιμή του χρυσού θα πέσει. Ειδικά μέσα στα επόμενα 30 χρόνια είναι σίγουρο ότι θα πέσει. Άρα; Αν σήμερα είναι συμφέρουσα η εξόρυξις του χρυσού, μπορεί (το πιθανότερον) να μην είναι αύριο.
  Μόλις οι διάφοροι Ριχάρδοι ανά τον κόσμο μαζέψουν όλον τον χρυσό, μόλις γίνει η δουλειά, θα αλλάξουν και οι συσχετισμοί. Εξάλλου για κάποιον λόγο ανέβηκε η τιμή του χρυσού. Δεν την ανέβασα εγώ.Όταν λοιπόν η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που μάλλον πρέπει να μετονομαστεί σε Πρώην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αποφασίσει ότι οι συνθήκες δεν είναι συμφέρουσες, ενδεχομένως να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου της και να φεσώσει μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ακόμη.  Και γιατί να μην το κάνει εξάλλου όταν το Ελληνικό κράτος έχει ιστορικό ταλέντο στο να μπαίνει μέσα και να πιάνεται κότσος;
 3. Αν λοιπόν σε 10 χρόνια «την κάνει» η Πρώην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε, και μας αφήσει και μια προίκα 20 εκ. φέσι ενώ θα έχει αφαιρέσει από την Ελληνίδα Γαία χρυσό αξίας δισεκατομμυρίων, συν τις όποιες περιβαλλοντολογικές εκκρεμότητες , τότε ποίος είναι αυτός που θα έχει αναλάβει το ρίσκο;
  Διότι επενδυτής, επιχειρηματίας κατά Άδωνι είναι αυτός ο οποίος αναλαμβάνει να ρισκάρει (Ελλ. διακινδυνεύσει) το κόστος μιας επενδύσεως προκειμένου να βγάλει κέρδος.
  Ποίος λοιπόν θα είναι αυτός που θα έχει διακινδυνεύσει;
  Η Π.Ε.Χ. Α.Ε., η οποία επενδύει εκ του ασφαλούς ενόσω η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα ύψη ή μήπως το Ελληνικόν κράτος το οποίο θα παρακαλάει να μην πέσει ο χρυσός, οπότε και θα την κάνει η ΠΕΧ ΑΕ όπως την έκανε και η TVX;
  Ποίος δηλαδή θα είναι ο διακινδυνεύων επιχειρηματίας;  Η ΠΕΧ ΑΕ που έβαλε 11 εκ. για να βουτήξει χρυσό αξίας 20 δις ἠ το Ελληνικό κράτος που τα είχε τα 20 δις σε μετάλλευμα και τα ρισκάρισε βασιζόμενο στην υψηλή τιμή του χρυσού;
 4. Περιβαλλοντολογικοί κίνδυνοι.
  Μας διαβεβαιώνουν λέει οι μεγαλύτεροι επιστήμονες λέει ότι δεν θα υπάρξει λέει οικολογική καταστροφή λέει .
  Αμήν.
  Αυτό είναι ωσάν προσευχή. Ένα κράτος με ισχυρό imperium δεν βασίζεται σε μελέτες. Βασίζετε σε ρήτρες, σε ποινές.
  Λέει δηλαδή: Κοίταξε να δεις Π.Ε.Χ. Α.Ε., αν δεν μου το παραδόσεις την περιοχή σε τόσα χρόνια έτσι και έτσι και αλλιώτικα  θα φας τέτοια καμπάνα που θα δεις τα ραδίκια ανάποδα.
  Αυτό κάνει ένα ισχυρό κράτος. Δεν περιμένει από κανένα πανεπιστήμιο να μελετήσει το πρόβλημα. Επιβάλλει κυρώσεις αλλά και αποδεικνύει ότι έχει τα κάκαλα να τις εφαρμόσει.
  Το δικό μας κράτος τα μόνα κάκαλα που είχε ήταν να φάει φέσι 11 εκ. άπό την TVX.

  Α! συγνώμη. Έχει και τα κάκαλα να χάνει την εθνική κυριαρχία, να ξεπουλάει νησιά σε Εμίρηδες, μαρίνες σε Τουρκαλάδες (είναι γνωστό εξάλλου ότι οι Τούρκοι μας πούλησαν τις Πριγκιποννήσους όταν ευρίσκοντο εντός ΔΝΤ ενώ εμείς εκτός).
  Τα μόνα σοβαρά κάκαλα που έχει είναι να κόβει το ρεύμα από τον κοσμάκι, να επιβάλλει χαράτσια, να εκβιάζει με κατασχέσεις, να απειλεί με φυλάκιση όποιον χρωστάει μερικά χιλιάρικα (αφού πρώτα φρόντισε να του κόψει κάθε ελπίδα να τα βρεί για να τα πληρώσει) και γενικά το κράτος συμπεριφέρεται σαν τον μαλάκα σύζυγο που δέρνει την γυναίκα του, εξευτελίζει τα παιδιά του αλλά έξω από το σπίτι του … κύριος. Παρφουρμάρεται, γραβατώνεται , φοράει το λουστρίνι και τους έχει όλους με το σείς και με το σας. Αυτός ο μαλάκας ο ανατολίτης είναι το Ελληνικό κράτος.

 5. Για να μην πάμε σε πιο βαθυά οικονομικά θέματα, ότι δηλαδή πουλάμε τον χρυσό μας για να μάς δώσουν ευρωχαρτάκια, δηλαδή πουλάμε την ελπίδα της χώρας για νομισματική ανεξαρτησία για να εισπράξουμε ξυλοπολτό και μελάνι, το ερώτημα είναι: ποίος είναι ο επιχειρηματίας;

  Και αφού τελικώς το κράτος είναι αυτό που ρισκάρει, τότε πού είναι η φιλελεύθερη πολιτική που θέλει το κράτος να μην είναι και επιχειρηματίας; Αφού η ΠΕΧ παίζει εκ του ασφαλούς αλλά το κράτος ρισκάρει τόσο το περιβάλλον της τουριστικής περιοχής, όσο και τον υπεδαφικό του πλούτο, είναι σαφές ότι ο επιχειρηματίας είναι το κράτος.  Ο άλλος είναι ο εργολάβος που μπορεί να αφήσει και την οικοδομή στα θεμέλια και να την κοπανήσει με τις προκαταβολές.

  Το νόμισμα μπορεί να έσπασε τον Χρυσό Κανόνα, δηλαδή να μην έχει αξία αμέσως συνδεδεμένη με τον χρυσό, αυτό όμως είναι προσωρινόν και φαινομενικόν. Ο χρυσός πάντα θα έχει σχέση με την αξία των νομισμάτων, γιαυτό ακριβώς και ανέβηκε η τιμή του.Τι ήταν αλήθεια η Μακεδονία πρίν τον Φίλιππο;
  Ένα βασίλειο άλλοτε προτεκτοράτο των Περσών, άλλοτε των Αθηναίων άλλοτε των Σπαρτιατών. Αυτό που την έβγαλε από τις σχέσεις εξαρτήσεως ήταν ο χρυσός. Χωρίς τον χρυσό και με δεδομένη την διάλυση της Ελλάδος μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, δεν θα υπήρχε ο ισχυρός Φίλιππος και δεν θα ακολουθούσαν η Μακεδονική αυτοκρατορία, τα Ελληνιστικά Βασίλεια και ο εξελληνισμός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
  Ουσιαστικά δηλαδή ο χρυσός  έσωσε τον Ελληνισμό και παρέτεινε την κυριαρχία του για 300 χρόνια, ενώ διέσωσε το Ελληνικό πνεύμα για 2300 χρόνια.

 6. «Μα δέν έχουμε τεχνογνωσία να τον βγάλουμε μόνοι μας τον χρυσό»
  Και ένας μικροπαντρεμένος δεν έχει τεχνογνωσία να συνουσιασθεί με την επίσης παρθένα και επίσης μικροπαντρεμένη σύζυγο του. Τί πρέπει δηλαδή να κάνει; Να την βγάλει στο κλαρί μέχρι να μάθει;
  Δεν έχουμε σήμερα, θα έχουμε αύριο. Έτσι πάνε αυτά.
 7. Ετυμολογική ύβρις.
  Επενδυτής είναι αυτός που επενδύει. Δηλαδή αυτός που επιντύνει, που ξαναενδύει κάποιον ενδεδυμένο.
  Ας το πάρουμε από την αρχή. Δύω σημαίνει βουτάω, βυθίζω.
  Ενδύω → βυθίζω κάποιον. Μεταφορικά τον βυθίζω στο ύφασμα.
  Επενδυτής επομένως είναι το πανωφόρι.
  Στὴν προκειμένη περίπτωσι η ΠΕΧ ΑΕ δεν επενδύει, δεν ξαναντύνει δηλαδή τον χρυσό μας αλλά τον ξεντύνει από το φυσικό του ένδυμα που είναι η Ελληνική γη.
  Συνεπώς, έτυμολογικώς ἡ Ελληνικός Χρυσός δεν είναι επενδυτής αλλά αποδύτης.
 8. Πολλοί έχουν πάει στην Χαλκιδική. Οι περισσότεροι στο πρώτο πόδι, πάρα πολλοί στο δεύτερο ακόμη ολιγότεροι στο τρίτο. Οι περισσότεροι δηλαδή δεν γνωρίζουν ότι το ομορφότερο πόδι της Χαλκιδικής είναι το τρίτο. Μέσα στο πράσινο με άγρια ομορφιά, πεντακάθαρο και με απίστευτη θέα. Κι όμως το 3ο πόδι έχει τον μικρότερο τουρισμό, παρόλο που μέσω Εγνατίας μπορεί κάποιος πλέον να φθάσει στο Σταυρό πολύ γρήγορα.

  Είναι αλήθεια τυχαίο ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι προϊστορικό;
  Ότι οι διεθνείς συνδέσεις είναι ελάχιστες;
  Ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπολειτουργεί;
  Ότι ο ΟΣΕ έπαψε να κάνει διεθνή ταξίδια και μάλιστα δεν πάει ούτε μέχρι την Φλώρινα παρά μονάχα μέχρι την Έδεσσα;

  Είναι τυχαίο αλήθεια ότι η Αγίου Δημητρίου (Θεσσαλονίκης), η οδός δηλαδή που διέρχεται από ΟΣΕ – 12 Αποστόλους – Άγιο Δημήτριο – Πανεπιστήμια – Καυταντζόγλου έχει το μαύρο της το χάλι και αντί να είναι το κόσμημα της Ελλάδος, είναι ένας δρόμος παρατημένος σε Πακιστανούς, Γεωργιανούς, Τουρκογύφτους;
  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εάν υπήρχε μια οδός τόσο κομβικής σημασίας, θα την είχαν στρωμένη με χρυσά πεζοδρόμια. Εμείς την έχουμε στο μαύρο χάλι.Το πρόβλημα δηλαδή της Χαλκιδικής δεν είναι πρόβλημα της Χαλκιδικής. Ο τουρισμός της διέρχεται κατά ένα μεγάλο βαθμό από την Θεσσαλονίκη. Μια Θεσσαλονίκη παρατημένη στην μαύρη απελπισία δεν αποτελεί το κομβικό εκείνο σημείο που απαιτείται προκειμένου να φέρει και άλλο κόσμο στην Χαλκιδική.

  Μήπως λοιπόν όλα αυτά γίνονται σκοπίμως;
  Ξέρει ο αναγνώστης πού βρίσκεται η Σχολή του Αριστοτέλους;
  Ξέρει μήπως ποία ήταν η πατρίς του Μεγίστου των διδασκάλων;
  Ξέρουμε μήπως πού είναι η Αμφίπολις;
  Ποῦ το Δίον; Πού τα χρυσωρυχεία του Φιλίππου;
  Πού μεγάλωσε ο Αλέξανδρος ο Μακεδών;

  Το οικονομικό πρόβλημά μας περνάει μέσα από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους φορείς που εμπλέκονται στην δόμηση. Δεν έχουμε πρόβλημα χρυσού. Αυτόν θα τον βγάλουμε κάποτε μόνοι μας.
  Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν ξέρουμε να πουλάμε τον εαυτό μας. Ξέρουμε μόνον να τον ξεπουλάμε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Όλοι έχουμε αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο, ένα αυτοκίνητο.
Τι κάνει λ.χ. η ΝΟΚΙΑ;
Το μοντέλο 1 σου λέει έχει έγχρωμη οθόνη αλλά δεν έχει ράδιο.
Το άλλο μοντέλο έχει ράδιο αλλά δεν έχει μπλού τούθ.
Αν θέλεις ένα τηλέφωνο που να τα έχει όλα θα πληρώσεις 2000 ευρώ.
Αν πάρεις το άλλο με το μπλού τούθ δε θα έχεις γουάι φάι…κλπ.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πακετοποίησις των τουριστικών προορισμών. Πωλείται λ.χ. το ταξίδι του Αλεξάνδρου 10.000 ευρώ. Αν δεν θέλεις να πάρεις όλο το ταξίδι και πάρεις μόνον τις Αιγές τότε 1.000€ (τυχαία τα ποσά).  Ποσά τέτοια δηλαδή που επειδή αθροιστικά υπερβαίνουν το πακέτο, σε οδηγούν να πάρεις όλο το πακετάκι.

Τί; Θέλεις τουρίστα και λίγο από Αριστοτέλη;
Λυπούμαστε αλλά δεν ανήκει αυτό το πακέτο αλλά στο πακέτο Μετασωκρατικοί  φιλόσοφοι. Αν θέλεις να πάρεις μόνον λίγο από Αριστοτέλη θα το πληρώσεις λιγουλάκι ακριβά αλλά σε συμφέρει να πάρεις και όλο αυτό το πακέτο κλπ.

Κούρασα, το ξέρω, αλλά το μυστικό είναι να πουλάς τον τουρισμό όπως ένα αυτοκίνητο. Αν θέλεις θερμενομένους καθρέφτες, πλήρωνε την φούλ έκδοση εκτός εάν θέλεις να περιμένεις.

Η Χαλκιδική ανήκει σε διάφορα τουριστικά  πακέτα. Το ένα αφορά την Αρχαία Ελλάδα της εποχής του Φιλίππου. Πακέτο Μηδικοί Πόλεμοι. Πακέτο εκκλησιαστικό (Άγιος Δημήτριος, δεν τον ανέφερα τυχαία), Άγιο Όρος κλπ. Πακέτο Ηρακλείδες (μαζί με Ήπειρο (βλ. Πύρρος, βάζουμε και λίγη Σικελία) μαζί με Μυκήνες.

Πας τουρίστα στην Σικελία για τον Πύρρο; Αμα θέλεις να κάνεις το ταξίδι «Σικελική Εκστρατεία» θα πρέπει να μπεις σε άλλο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει και την Αθήνα και την Σπάρτη και την Κέρκυρα. Αν θέλεις να δεις όλον τον Πελοποννησιακό πόλεμο τότε…άλλο πακέτο.
Θέλεις το πακέτο «αρχαία Ελληνική διπλωματία»;  Έχουμε και τέτοια.
Θέλεις ξεναγό στα Αγγλικά; Θα πλερώ
Θέλεις στα Σουηδικά; Έχουμε και τέτοιο. Θα πληρώσεις όμως.
Ό,τι θέλει ο τουρίστας. Άσπρα να έχει και ό,τι θέλει.
Όχι όμως με τους ηλεκτρονικούς ξεναγούς τύπου ATM. Τι να τους κάνουμε αυτούς τους ηλεκτρονικούς;
Μας πουλάει ηλεκτρονικός πωλητής τις Μερσεντές και τα Φόρντ; Για τσάμπα και για να μην πληρώνουμε ξεναγούς; Μα δεν δίνουμε τσάμπα. Θα πληρώσεις Αμερικάνε-Γερμανέ-Άγγλε μέχρι και για το κατούρημα σου. Με την λέξη θα πληρώνεις, με το δευτερόλεπτο. Αν δεν σου αρέσει, πήγαινε να δεις τους ουραγκοτάγκους στην Αφρική. Εδώ τσάμπα δεν έχουμε. Εδώ έχουμε πολιτισμικό μονοπώλιο και σε όποιον αρέσει.

Τρόπους να θέλουμε να τους γδύσουμε τους τουρίστες. Χιλιάδες.
Σε συνεργασία με την Ιταλία;
Σε συνεργασία με την Τουρκία;
Τι να κάνουμε; Δεν έχουμε πιά Ελληνιστικά βασίλεια ούτε Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ούτε Οθωμανική. Έχουμε όμως απίστευτα ταξίδια. Ούτως ή άλλως όπου και να πάει ο περιηγητής (τουρίστας),είτε στην Τουρκία είτε στην Σικελία είτε στην Ιταλία…Ελληνικά θα βλέπει, είτε αντίγραφα είτε κλεμμένα.

Κανένας όμως δεν θα θέλει να έρθει για να δει την Π.Ε.Χ. Α.Ε. να σκάβει το χώμα.
Τα μεταλλεία δεν είναι αξιοθέατο. Και το κυριότερο: τα ευρώ που κερδίζουμε από τις όποιες «επενδύσεις» δεν είναι αξίες. Είναι απλά χαρτάκια. Χρήσιμα μεν, χαρτάκια δε. Χρήσιμα με τις σημερινές συμβάσεις. Αύριο μπορεί να είναι παντελώς άχρηστα.
Ο χρυσός όμως και η γη είναι πραγματικές αξίες. Μπήκε όμως κανένας στο κόπο να ετυμολογήσει γιατί ο κλάδος που με αντικείμενο την Γαία λέγεται πραγματικής περιουσίας (real estate); Γιατί η νομισματική περιουσία είναι ανύπαρκτη, ανυπόστατη. Μόνον οι πραγματικές αξίες έχουν σημασία. Και εμείς έχουμε ιστορικά την περιοχή με την μεγαλύτερη πραγματική αξία στο κόσμο.

Αυτά βεβαίως χωρίς να είμαι ειδικός. Τις σκέψεις μου γράφω. Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑιος. Μήπως όμως τυχαία χρεώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι αντιδράσεις ώστε να σκεφτεί ο κόσμος: αφού το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ άρα να πάμε από την άλλη. Μήπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι του καλού και του κακού; Μήπως μας δουλεύουνε ψιλό γαζί;

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδενιστικό κόμμα. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Καρφί δεν του καίγεται για την Ελλάδα και την ιστορία της. Μόλις μάλιστα ακούσει περί Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλίππου και Αριστοτέλους, βγάζει σπυράκια.  Τάχ τους έπιασε ανησυχία για τον τουρισμό, τρομάρα τους. Απλώς σήμερα καπηλεύεται την ανησυχία των Ελλήνων για να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Μέχρι και Καραμανλικός μπορεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα. Αν όμως τον χρυσό τον εξόρυσσε ο Σώρος  τσιμουδιά δεν θα έβγαζε.

Η άποψις μου πάντως είναι ότι χωρίς χρυσό δεν μπορείς να ελπίζεις σε ανεξάρτητη οικονομία. Αν είχαμε μόνο χρυσό και καθόλου ευρώ θα ήμασταν πλούσιοι. Αν μόνο ευρώ και καθόλου χρυσό θα ήμασταν φτωχοί. Δυστυχώς ισχύει το δεύτερο.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ kim il sung γράφει:

  το ειδα –
  ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ
  ΑΡΘΡΟΝ 74 .
  και σ΄ευχαριστω για τον κοπο που μπηκες
  Το οτι δεν χρησημοποιηθηκαν οι εντοπιοι το ειχα και εγω ακουσει
  αλλα μου φανηκε τελειως ακατανοητο και αδιανοητο και για να ειμαι
  ειλικρινης δεν το πιστεψα ,οπως και αλλα πολλα.
  Παρα την των μπολσεβικων επανασταση ,πιστευω οτι το πραμα θα ειχε την ιδια
  καταληξη και κατα την γνωμη μου ωφειλετε σε μια διακυρηξη των αγγλων.
  Ευχαριστω παλι.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Αν ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Αγησίλαος Β’, θα νικούσε. Η κατάστασις ήταν ιδανική. Μία κατακερματισμένη πολυεθνική περιοχή όπου δεν έγινε μόνον πόλεμος, έγινε και ανταρτοπόλεμος. Ιδανική περίπτωσις για προσηλυτισμό, δωροδοκίες, πολιτικαντισμό.
   Απλώς ήμασταν πολύ μονοκόμματοι για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις οι οποίες απαιτούσαν διπλωματία όχι εκτός αλλά εντός της Μικρασιατικής Χερσονήσου. Δεν έπρεπε να μπούμε ως απελευθερωτές των χριστιανικών αλλά όλων των πληθυσμών. Εξάλλου Έλληνες δεν ήταν μόνον χριστιανοί. Υπήρχαν και μουσουλμάνοι και κρυπτοχριστιανοί.
   Στο κάτω-κάτω ουδέποτε η ΜΑ ήταν συμπαγής εθνικώς ή θρησκευτικώς.
   Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να εφαρμόσουμε το διαίρει και βασίλευε. Πλούτος στην περιοχή υπήρχε άπειρος για να μοιράσουμε σε όσους συμμαχούσαν μαζί μας. Αν διαβάσεις τις τακτικές του Αγησιλάου θα καταλάβεις τι εννοώ.
   Μήπως και ο Φίλιππος το ίδιο δεν έκανε στην Ελλάδα; Αλλά πού μυαλό εμείς!

   Τι εννοείς διακήρυξη των Άγγλων;

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...