Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης έπεσε θύμα της προπαγάνδας γράφοντας εδώ:

[…2. Δεν έχουμε βιομηχανία, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ήμασταν ένας καλομαθημενος λαός που προτιμούσε να κάθετε ο γιος στην καφετέρια και να κάνει τις δουλειές ο Αλβανός. Ακόμη και τώρα εν μέσω κρίσεως, στην Ημαθία πχ στην πρόσκλησι ενδιαφέροντος της Περιφέρειας για τις γεωργικές εργασίες έγινα 4.200 αιτήσεις αλλοδαπών και 30 απο έλληνες….]

Ας διαβάσουμε λοιπόν προσεκτικώς την «είδησιν» και μετά θα μάθουμε πως να σκεφτόμαστε και όχι να νομίζουμε ότι έχουμε σκεφτεί αυτό που μας φύτεψαν μέσα στο μυαλό.

Αν και η ανεργία χτυπάει κόκκινο σε όλη τη χώρα, με την Κεντρική Μακεδονία να είναι στις υψηλότερες αρνητικές θέσεις, μόλις 19 Έλληνες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για τη συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας, την ίδια στιγμή που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν… ταιριάζει στον Έλληνα.

Σημειώνεται,

 πως πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας Νίκος Αγγελόπουλος: «Φέτος περιμέναμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Ακούμε για κρίση και ανεργία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα αλλά όταν είσαι άνεργος παλεύεις για το μεροκάματο. Ενδιαφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα οχτώ Έλληνες που σήμερα φτάνουν τους 19. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στα χωράφια».

Τέλος, στην Ημαθία υπάρχουν 1.700 εγγεγραμμένοι νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν περίπου 4.800 εργάτες για 4 μήνες. Όπως δηλώνει σχετικά ο κ. Αγγελόπουλος: «Μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς».

Τα συμπεράσματα της προπαγάνδας είναι τα γνωστά. Οι τεμπέληδες Έλληνες και οι εργατικοί Αλβανοί. Πάμε τώρα με καθαρό μυαλό:

Δεν θα ασχοληθούμε με την δομή του κειμένου, η οποία ξεκινάει με το «αν και…» δηλαδή πέρα βρέχει για τον Έλληνα, η δομή είναι επιστημονική ως προς την προπαγάνδα, ας την ξεπεράσουμε.
Τι μας λέει επί της ουσίας; Ανακοινώθηκαν λέει ~5000 θέσεις από τις οποίες εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 19 Έλληνες και 4885 Αλβανοί.

Δυνατά συμπεράσματα:

 1. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Αλβανοί εργατικοί.
 2. Οι Έλληνες είναι αναίσθητοι και δεν αντιλαμβάνονται την δεινότητα της καταστάσεως αλλά οι Αλβανοί…
 3. 19 Έλληνες και 4885 Αλβανοί ενημερώθηκαν για τις θέσεις.
 4. Οι Αλβανοί είναι εργατικοί, οι Έλληνες πολύ λιγότερο εργατικοί και Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Νιγηριανοί, ΠακιστανοΑφγανοΜογγόλοτέτοιοι είναι εντελώς τεμπέληδες.
 5. Μόνον 19 Έλληνες μπόρεσαν να διαβάσουν το δελτίο τύπου λόγω αναλφαβητισμού των Ελλήνων ενώ οι γραμματιζούμενοι Αλβανοί ήταν 4885.
 6. Οι δήμοι και οι περιφέρειες παρέλαβαν το δελτίο τύπου και το πέταξαν στον κάλαθο τον αχρήστων.
 7. Κανένα κανάλι δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το ίδιο το δελτίου τύπου, ώστε να ενημερώσει τους Έλληνες, αλλά όλα τα κανάλια ενημερώθηκαν και εν συνεχεία προέβαλαν το αρνητικό γεγονός της μικρής συμμετοχής Ελλήνων. Στα κακά πρώτοι δηλαδή και στα καλά…πέρα βρέχει.
  κ.α., Ό,τι θέλουμε μπορούμε να συμπεράνουμε. Είναι ζήτημα επιλογής.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Όχι, νιάου νιάου δεν κάνει ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες.
Αυτό που μας φωνάζει η είδησις είναι ότι   η  Ε λ λ ά ς   Α λ β α ν ο κ ρ α τ ε ί τ α ι .

Είδες εσύ φίλε αναγνώστη κάποια ανακοίνωση στον τόπο σου, στον δήμο σου, στην περιφέρεια σου, για την προσφορά εργασίας;
Να σου δώσω εγώ την απάντηση. Δεν διάβασες πουθενά και τίποτα. Μόνον μια ωραία πρωία ξύπνησες μέσα στην απελπισία σου, άνοιξες την τηλεόραση και είδες τον Πρετεντέρη, τον Τζίμα, την Στάη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς…χμ…δημοσιογράφους ήθελα να πω, να σε βρίζουν και να σε λένε τεμπέλη.

Σε ενημέρωσε κάποιος από αυτούς τους ηθοποιούς (φτού, άντε πάλι το ίδιο λάθος) ότι στην Ημαθία ψάχνουν εργάτες γης* ώστε να σπεύσεις να κάνεις αίτηση;
Σαφώς και όχι. Απλώς γουστάρουν να σε βρίζουν. Η δουλειά των είναι να σε βρίζουν. Η εργολαβία των είναι να ταπεινώνουν τον Έλληνα.

Αναρωτήθηκες εσύ φίλε αναγνώστη πώς ενημερώθηκαν οι 4885 (σε άλλες πηγές διαβάζουμε 4485) Αλβανοί;
Πώς διάολο ενημερώθηκαν τόσο γρήγορα τόσοι Αλβανοί ενώ στα χέρια των Ελλήνων με τα χίλια ζόρια έφτανε ένα τέτοιο Δελτίον Τύπου;
Να σου πω εγώ πως ενημερώθηκαν. Ενώ για τους Έλληνες η ενημέρωσις είναι τυπική και αόριστη, με δελτία τύπου στους πασοκοκρατούμενους δήμους των βολεμένων τεμπέληδων (γιατί εκεί βρίσκεται η τεμπελιά), μέσα στους κόλπους της Αλβανικής μαφίας υπάρχει συστηματική πληροφόρησις. Διότι φίλε αναγνώστη αυτός ήταν από την πρώτη στιγμή ο σκοπός της ανακοινώσεως.

Δεν ήσουν εσύ ο αποδέκτης των θέσεων εργασίας. Ήταν από την αρχή ο Αλβανός. Ο Αλβανός ο οποίος έχει κάνει κατάληψη στην βόρειο Ελλάδα και επειδή όλοι των είναι προϊόντα ενός κομμουνιστικού συστήματος, έχουν καταφέρει να γίνουν εργατικό μονοπώλιο και μάλιστα να επιβάλλουν και τα μεροκάματα της αρεσκείας των. Οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να ρίξουν το Αλβανικό μεροκάματο, οι οποίοι Αλβανοί έγιναν δερβέναγάδες στην περιφέρεια, εργάζονται καθημερινά και όταν μειώνεται η παραγωγή, βγαίνουν στα βουνά, καταστρέφουν τα δάση εμπορευόμενοι από κάστανα και βότανα, μέχρι ξύλα, κράνα και όπου αλλού πάει ο νους του ανθρώπου. Ξέρουν πια τα δάση και τα βουνά μας καλύτερα από όλους. Κλέβουν μπαξέδες, κλέβουν ψιλικατζίδικα, ενημερώνονται για το ποιος λείπει, πότε θα επιστρέψει, πόσα παιδιά έχει,…

Αναρωτήθηκες φίλε μου γιατί δεν ήρθαν 4885 Σκοπιανοί; Γιατί όχι 4885 Βούλγαροι; Γιατί ούτε 4885 Ρουμάνοι;
Γιατί 4885 Αλβανοί και όχι κάτι άλλο;
Αυτή είναι η πραγματική είδησις. Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβασι στην ενημέρωση.

Και αλήθεια, τι εννοεί ο ποιητής με το «δωρεάν έξοδα διαμονής»;
Εννοεί μήπως κανένα ξενοδοχείο; Κάποια πανσιόν;
Εννοεί τα μαντριά και τους αχυρώνες που έχουν μετατραπεί όλα σε αλβανόσπιτα. Διαμονή δηλαδή δίπλα στον Αλβανό μόνιμο πλέον κάτοικο, εκ των οποίων Αλβανών όλοι (οι σχεδόν όλοι) έχουν ξεπεράσει το ηθικό φράγμα του εγκλήματος, αφού δεν υπάρχει Αλβανός που δεν έχει χρησιμοποιήσει έστω μία φορά στην ζωή του ένα όπλο ή ένα μαχαίρι ή ακόμη και τις γροθιές του. Θα κοιμόσουν εσύ σε ένα τέτοιο κρεβάτι, δίπλα σε έναν πιθανό μαχαιροβγάλτη;

Ξέρω, ξέρω…υπερβολές.
Αναρωτήθηκες ποτέ φίλε αναγνώστη, που πήγαν οι εργάτες γης που κάποτε σάρωναν την βόρειο Ελλάδα για εάν ημεροκάματο; Πού πήγαν οι Σκοπιανοί, οι Σέρβοι, οι μαύροι φοιτητές; Ποιός τους εξαφάνισε από τις συγκομιδές;
Οι Αλβανοί τους εξαφάνισαν. Φρόντισαν με το καλημέρα, από το 1990 ακόμη να τους κάνουν σαφές ότι κουμάντο στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χωράφια κάνουν οι Αλβανοί.

Δες την είδηση και όχι την μυρωδιά της. Η  Ε λ λ ά ς   Α λ β α ν ο κ ρ α τ ε ί τ α ι .

Το πράγμα δεν πάει άλλο με τους Αλβανούς, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλη η Ελληνική ύπαιθρος είναι όμηρος των Αλβανών. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να οργανωθούν οι Έλληνες που θέλουν να γίνουν εργάτες γής και να ανακαταλάβουν τα χωριά μας ένα-ένα. Όχι ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα μαζί. Πρέπει να φεύγουν οι Αλβανοί από κάθε χωριό ξεχωριστά, μένοντας χωρίς δουλειά. Ότι και όσο φάγανε φάγανε.

Δεν μπορεί όμως σε ένα χωριό που έχει ανάγκη από 500 εργάτες να πάνε 10 Έλληνες, γιατί οι υπόλοιποι 490 Αλβανοί θα τους διώξουν. Στο χωριό αυτό πρέπει να πάνε 600 Έλληνες και να εκτοπίσουν τους Αλβανούς με την εργασία τους. Οι γεωργικές εργασίες στην Ελλάδα είναι διαδοχικές μέσα στο έτος. Μπορούν 20-30.000 Έλληνες να σαρώσουν την Βόρειο Ελλάδα, μετά να κατέβουν στην Κεντρική και να φτάσουν μέχρι την Κρήτη. Οργανωμένα όμως πράγματα, όπως νομίζω ότι οργανωμένη και όχι τυχαία ήταν η κάθοδος των Αλβανών, ώστε να γίνει η εκκαθάριση θέση προς θέση εργασίας.

Και μπορεί ένας Έλληνας να εντρέπεται να την ζήσει αυτήν την ζωή, όπως μπορεί και δέκα. 100 όμως μαζί θα νοιώσουν καλύτερα και θα γνωρίσουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, χωρίς να πεινάσει ποτέ ούτε το στομάχι τους, ούτε το μάτι τους, θα γνωρίσουν τον Ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και το κυριότερο, θα ανοίξουν οι ορίζοντες των. Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Αυτοί οι 100 θα ξεκολλήσουν από την μούχλα των μεγαλουπόλεων, θα πάψουν να ψάχνουν το πώς θα γίνουν διανομείς πίτσας και θα δουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύρια τρόποι για να βγάλει κανείς λεφτά.

Δεν χρειάζονται ούτε μπουνιές ούτε κλωτσιές. Μπορούμε με την δουλειά μας να τους διώξουμε από την ιερά ημών γη, αλλά με μέθοδο και όχι στην τύχη. Γιαυτό πρέπει σε κάθε περιοχή να γίνεται καταγραφή των απαιτήσεων σε εργάτες ανά περίοδο, ώστε να οργανωθεί το ΚΑΥ (Κίνημα Ανακαταλήψεως Υπαίθρου). Εάν δεν γίνει αυτό μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, ας ετοιμαστούμε να δούμε μειονοτικά σχολεία Αλβανών σε όλην την Ελλάδα, με Αλβανούς δασκάλους και αλβανικά βιβλία.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι Πακιστανοί ή οι Αφγανοί. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η Αλβανία, το τσιράκι της Τουρκίας, το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε και στο Κόσοβο, μην το ξεχνάμε αυτό, δεν είμαστε πιο έξυπνοι από τους Σέρβους που την πάτησαν από τους Αλβανούς. Αλβανοί οι οποίοι μπορούν να ηγηθούν και να οργανώσουν και τους Πακιστανούς και τους επίσης ομοθρήσκους των Αφγανούς, και οι οποίοι γνωρίζουν την Ελλάδα σαν την παλάμη των. Αυτοί είναι ο πραγματικός κίνδυνος.

Σχετικά άρθρα:
•   Καταγγελία για τους Νέους Αγρότες Ημαθίας και τις δουλειές στους Αλβανούς
•   Οι Ελληνες ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ τη δουλειά στα χωράφια την ώρα που ανεργία καλπάζει
•   Νίκος Αγγελόπουλος: «Κάνουν like στο facebook, αλλά όταν έρχονται στο χωράφι συνειδητοποιούν πως… δεν like»!
•   Δεν είμαστε εμείς γι’ αυτά. Ας συνεχίσουν να την κάνουν οι Αλβανοί
•    Οι Ελληναράδες προτιμούν να είναι άνεργοι,παρά να πάνε να δουλέψουν σε χωράφια και να καλλιεργήσουν τη γη των προγόνων τους.
•   ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

Αξιοσημείωτα:
♦   Αμάν σοβαρή και πολυέξοδη εκστρατεία ενημερώσεως. Άνοιξαν λέει λογαριασμό στο φέισμπουκ.
Τι μας λέτε; Σοβαρά;
Τρομερή σκέψις. Μόνοι σας την κάνατε ή προσλάβατε κάποιον επικοινωνιολόγο;
Αμ πείτε το ότι κάνατε σοβαρή δουλειά μέσω facebook 🙂 να το ξέρουμε.

♦  Γιατί δεν μας εμφανίζουν πουθενά αυτό το περίφημον Δελτίον Τύπου;

♦  Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτός ο Νίκος Αγγελόπουλος της ΕΝΑ Ημαθίας είναι μέρος του συστήματος ΠΑΣΟΚ:

♦  Και ποιο είναι το επόμενο βήμα, αφού οι Έλληνες «είναι τεμπέληδες»; Μήπως να δώσουμε και γη στους Αλβανούς να την καλλιεργήσουν;

________________________________________
*Γεωργία σημαίνει εργασία της γης, γῆ+ἒργον. Συνεπώς το εργάτης γης είναι όρος σε ετυμολογική σύγκρουση με τον γεωργό.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Φοιτίωνας γράφει:

  Ενδιαφέρον αυτό το θέμα όμως αυτός που το ανακοίνωσε ήταν ακροαριστερός. Ψάξτο! Ως αγροτόπουλο θα το σκεφτόμουν να πάω όμως μέσα απο το φόρουμ έμαθα τα αποτελέσματα και ξενέρωσα! Και σιγά η δουλειά εδώ έχω κάνει χειρότερες αγροτικές δουλειές το μάζεμα απο τα δέντρα είναι της πλάκας. Μια χαρά ήταν τα χρήματα έβγαινε και με διπλοδουλειά ένα 5 χιάλιαρο το έβγαζες. Τα υπόλοιπα στο φόρουμ.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Το μάζεμα είναι και διασκεδαστικό γιατί υπάρχει παρέα. Από την αρχαιότητα ακόμη η συγκομιδή ήταν περίοδος γιορτής. Και γιαυτό είναι επικίνδυνοι οι Αλβανοί κυρίως λαθρομετανάστες, γιατί μας χάλασαν την γιορτή.

   Πῶς επιβλήθηκαν οι λαθρομετανάστες; Όχι λόγω συγκομιδής. Εκεί είναι το μυστικό. Λόγω λοιπών εργασιών καθιερώθηκαν, σκάψιμο, χόρτα, κλάδεμα, αραίωμα κλπ αγγαρείες. Όταν τους έχεις σε ένα μέρος για τις λοιπές εργασίες, είναι δεδομένο ότι θα τους κρατήσεις και στην συγκομιδή όπου καίγεσαι και δεν προλαβαίνεις να ψαχτείς. Δηλαδή το στοίχημα δεν είναι στις συγκομιδές αλλά στις άλλες εργασίες, εκ των οποίων κάποιες είναι αρκετά επιστημονικές. Κλάδεμα δηλαδή δεν μπορεί να κάνει ο καθένας, χρειάζεται γνώσις.

   Βεβαίως ούτε οι Αλβανοί γνώριζαν κλάδεμα όταν ήρθαν. Ήταν οι πιο άχρηστοι εργάτες όλων των εποχών. Γιαυτό έπαιρναν και 500δρχ μεροκάματο…και πολύ τους ήταν. Μ’αυτά και μ΄αυτά όμως, και σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό μας σύστημα που έπαιρνε το κουτορνίθι και το κουβαλούσε μέχρι τα ΙΕΚ ή ΤΕΙ ή ακόμη και ΑΕΙ «για να μην πληγωθεί το παιδί», και για να ζήσει την περίφημη φοιτητική ζωή και όχι για να μορφωθεί, εμείς ξεχούσαμε τις επιστημονικές αγροτικές εργασίες και οι Αλβανοί τις μάθαιναν. Έτσι σήμερα και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια, οι μόνοι εργάτες που γνωρίζουν να τις κάνουν είναι οι Αλβανοί.
   Την ίδια στιγμή μάλιστα, και λόγω της εκπαιδευτικής μας μαλακίας, καταστράφηκαν και οι ικανοί στην ανωτέρα και ανωτάτη εκπαίδευση, γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα…τον τρώνε οι κότες. Γεμίσαμε τα πανεπιστήμια με πίτουρα και χάσαμε και τα διαμάντια.

   Έτσι όπως πάει το πράγμα βεβαίως, δεν θα μείνουν οι Αλβανοί εργάτες, γιατί δεν είναι μεμονωμένοι αλλά λειτουργούν ομαδικά και με σχέδιο, σε λίγο θα μας πάρουν την γη και θα είμαστε εμείς εργάτες σε αυτούς, που θα μας έχουν όμως με μαστίγιο και όχι με κονσέρβες κι σαλάμια όπως τους έχουμε εμείς. Μέχρι βεβαίως να το καταλάβει αυτό ο Ἐλληνας αγρότης, που έχει δώσει κλειδιά από τρακτέρ και αυτοκίνητο στους Αλβανούς, το κακό θα έχει ήδη συμβεί. Ήδη οι μισές χωριατοπούλες είναι μαμημένες από Αλβανά οι οποίοι κόβουν και ράβουν στην επαρχία, μέχρι και παρεμπόριο σε όλα τα είδη (ξυλεία, τρόφημα κλπ). Δεν το έχουμε καταλάβει αλλά μας έχουν ήδη εποικίσει. Ήδη ο χρόνος κυλάει ανησυχητικώς αντιστρόφως. Δηλαδή εάν δεν κάνουμε κάτι μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια…πάπαλα. Γεννάνε παιδιά στα χωριά τα οποία θα πάνε σχολείο. Ελληνάκια δεν γεννιούνται άρα…άρα πάμε για Αλβανικά σχολεία μέσα στην ίδια την Ελλάδα.

   Μέχρι και παρατημένους συνεταιρισμούς άρχισαν να εκμεταλλεύονται, ξέρεις…αυτούς που κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τις κλαδικές και τα κομματόσκυλα. Υπάρχουν σήμερα έτοιμα ψυγεία και εγκαταστάσεις στα χέρια Αλβανών που πλέον γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα από εμάς. Και όταν γίνουν αναδασμοί, θα πάρουν Ελληνική γη και οι Αλβανοί.

   Δεν θέλει πολύ μυαλό. 5 απλά πράγματα είναι. Εάν δεν κάνουμε κάτι…τελειώσαμε.

   Τώρα ως προς το ποιος ανέδειξε το θέμα…δεν έχει απολύτως καμία σημασία να το ψάξω εγώ. Σημασία έχει ότι το έχαψε ο κόσμος. Αυτό μετράει σε μία προπαγάνδα. Η μάζα. Άπαξ και η μάζα πείστηκε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες…τελείωσε. Δεν πα να λέμε εσύ και εγώ…

 2. Ὁ/ἡ Φοιτίωνας γράφει:

  Είναι ηλίου φαεινότερον ό,τι οι Αλβανοί λειτουργούν ομαδικά και βοηθά ο ένας το άλλον αλλά μην νομίζεις ό,τι και οι Έλληνες δεν πάνε τον τελευταίο καιρό. Φίλος μου που δεν είχε ιδέα απο αγροτικές δουλειές πήγε και με πολύ ευχαρίστηση. 30€ μεροκάματο την ημέρα και 8ωρο δεν είναι και λίγα τα χρήματα. Αλλά ρε φίλε οι αγρότες δεν παίρνουν με τίποτα Έλληνες γιατί πρώτον και κυριότερον δεν λειτουργούν ομαδικά. Δεν έχουν δημιουργήσει group για να τους βοηθήσουν οι ντόποιοι και να τους δώσουν δουλειά. Είναι σκόρπιοι όλοι τους. Καλά μην νομίζεις ό,τι οι Άλβανοί έμαθαν καθώς πρέπει όλες τις δουλειές σε πληροφορώ δεν κάνουν πολύ καλή δουλειά όσο θα έπρεπε βάσει της εμπειρίας τους.

  Ποιος το πε ό,τι το πρόβλημα είναι το εκπαιδευτικό σύστημα; Και εγώ όταν σπούδασα κάθε καλοκαίρι πήγαινα στα καπνά που καλλιεργούσαμε και βοηθούσα στο μάζεμα. Ίσα ίσα που η μόρφωση κάνει και καλό, βοηθά στο να μάθεις να σκέφτεσαι εναλλακτικούς τρόπους. Μην λέμε και ό,τι θέλουμε. Αν κάτι έχει απομείνει για να βγάλει κάποιος χρήματα αυτό τον καιρό είναι μόνο η γη, αρκεί βεβαίως να τα βρεί ο καθένας με τους δικούς του, πράγμα που δεν το έχω καταφέρει και αναγκάζομαι να μεταναστεύσω για να ζήσω έστω και με λίγα χρήματα στην αρχή και όχι με 2€ που ζώ καθημερινά.

  Εεε άμα γαμηθεί γυναίκα απο Αλβανό και κάνει οικογένεια με αυτούς, τότε είναι άξια της μοίρας της. Άλλωστε οι γυναίκες τα λεφτά κοιτάζουν και λεφτά αυτή τη στιγμή μόνο οι Αλβανοί βγάζουν.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Δεν είπα ότι κάνει κακό η μόρφωσις. Κάθε άλλο, και καλό κάνει και οξύνει τον νου αλλά και ανοίγει το πνεύμα ώστε να γίνεται καλύτερη εκμετάλλευσις των πόρων.

   Εγώ άλλο είπα. Όταν έναν που είτε δεν τα παίρνει είτε δεν θέλει να τα πάρει τα γράμματα, τον οδηγείς μέχρι τα ΑΕΙ με βαθμό 3, γιατί του έχεις βάλει στο μυαλό την φοιτητική ζωή και την ασυδοσία του βιοτρόπου (λαιφσταιλ) τότε όταν αυτός διαπιστώσει ότι έχασε την ζωή του θα είναι ήδη 30 ετών και δεν θα ξέρει να κάνει τίποτα.

   Δηλαδή αυτό το σύστημα αφαίμαξε από νιάτα την επαρχία, και όχι από τα ικανά νιάτα αλλά από όλα τα νιάτα αδιακρίτως.
   Και τι σημαίνει αυτό; Ότι ξεχάσαμε να δουλεύουμε την γη μας, γιατί κάποια πράγματα δεν διδάσκονται στα βιβλία. Δεν μπορώ λ.χ να σου περιγράψω σε ένα βιβλίο πως να αρμέγεις. Αυτό το μαθαίνεις την πράξη. Εάν πας α βγάλεις γάλα διαβάζοντας το εγχειρίδιο, θα την πεθάνεις την αγελάδα. Επίσης δεν μπορώ να σου μάθω ότι η μυρωδιά του στάβλου δεν είναι και τόσο δυσάρεστη όταν μπεις σε στάβλο απευθείας στα 30-40 σου. Πρέπει να την έχεις την ανάμνηση έστω της μυρωδίας. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα ενσυνειδήτως. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται αυτόματα, ενστικτωδώς. Δεν μπορώ καν να σε εκπαιδεύσω να ξυπνάς τα χαράματα κάθε ημέρα επί χρόνια. ή να μυρίζεις και να καταλαβαίνεις την γη. Αυτά ή τα μαθαίνεις από μικρός ή όχι.
   Συνεπώς στο γεγονός ότι στέγνωσε η επαρχία από χέρια, συνετέλεσε και η τακτική του μπάτε σκύλοι αλέστε του εκπαιδευτικού συστήματος που προσέφερε τζάμπα όνειρα ευδαιμονισμού σε κάθε καρυδιάς καρύδι.

   Εξάλλου φαντάζομαι ότι είχες επαφή με ΤΕΙτζήδες και διαπίστωσες με τα μάτια του το ελεϊνό επίπεδο των σπουδών. Επιπέδου κακού λυκείου είναι αυτό το περίφημο πτυχίο των ΤΕΙ, αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα. Και γιατί είναι επιπέδου κακού λυκείου; Μα γιατί μπαίνουν οι κακοί μαθητές του λυκείου. Τόσα μπορούν να καταλάβουν, τόσα τους δίνουν γιατί εάν τους δώσουν περισσότερα θα καούν. Αυτά τα χάλια μας.

   Μαμημένη είπα, όχι παντρεμένη με Αλβανό. Περνάν καλά οι Αλβανοί με τις δικές μας φαντασιόπληκτες και τηλεορασόπληκτες. Για γάμους… ελπίζω να μην δούμε και τέτοιο κίνημα.

   Τελος ξέρει γιατί οι δικοί μας δεν παίρνουν Έλληνες εργάτες; Όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν ξέρουν εάν θα τον έχουν και αύριο, πόσο δε μάλλον του χρόνου. Δεν είναι απρόσωπες οι σχέσεις στις αγροτικές εργασίες. Δεν είναι διανομή φυλλαδίων για να μην σε νοιάζει ποιος την κάνει. Ο αγρότης θέλει να ξέρει ότι ο τάδε εργάτης είναι καλός στην τάδε εργασία, ο δείνα στην άλλη. Δεν τραβάνε κλήρο. Συνεπώς η όποια μεμονωμένη κίνησις Ελλήνων είναι ανούσια. Χρειάζεται πολλούς και αποφασισμένους Έλληνες και κυρίως συνειδητοποιημένους. Τουλάχιστον ως προς τις δύσκολες εργασίες. Ας έρχονται οι Αλβανοί μόνον στην συγκομιδή. Και αυτοί χρειάζονται. Όμως τις άλλες εργασίες πρέπει να τις κάνουν Έλληνες.

 3. Ὁ/ἡ Φοιτίωνας γράφει:

  Ποιος το είπε ό,τι μου πρόσφερε η μόρφωση όνειρα ευδαιμονισμού;; Η μόρφωση είναι ένα συνεχές φαινόμενο το οποίο δεν σταματά σε ένα σημείο, αλλά συνεχώς εξελίσσεται. Δηλ αν εγώ έχω σπουδάσει φυσικός αυτό δεν σημαίνει ό,τι θα σταματήσω να διαβάζω. Κάθε άλλο θα συνεχίσω. Το πανεπιστήμιο δεν είναι για να πάρεις ένα χαρτί αλλά για να μάθεις να σκέφτεσαι και πως απο την θεωρία θα φτάσεις στην πράξη, το αποτέλεσμα με αποδείξεις. Ο Ευδαιμονισμός δεν είναι να πηγαίνεις απο το χωριό και να περνάς “δήθεν” καλά στην μεγαλούπολη, όχι, αντιθέτως η ευδαιμονία του εαυτού μας και η ευδαιμονία του πνεύματος διογκώνεται στην Επαρχία. Στο μόνο πράγμα που υπάρχει έλλειψη στην Επαρχία, είναι ο συναγωνισμός. Απο την εμπειρία μου στο πανεπιστήμιο απο τα 200 άτομα μόνο τα 10 ενδιαφερόντουσαν ή ήταν βιβλιοφάγοι οι υπόλοιποι όπως το είπες ήταν καλοπερασάκηδες, αλλά ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα στο διάβασμα. Πχ εγώ μπορεί να χρειαστώ 10 μέρες να διαβάσω και να κατανοήσω ένα βιβλίο και ένας άλλος μπορεί να χρειαστεί μόνο 5 ώρες ή μια μέρα ολόκληρη.

  Κοίταξε μπορούμε στις βαριές βαριές εργασίες πχ σκάψιμο να χρησιμοποιούμαι Αλβανούς, στις υπόλοιπες όμως πχ η συγκομιδή φρούτων δεν χρειάζεται να πάρεις Αλβανούς βγαίνει και με τους Έλληνες και δεν απαιτεί βαριά δουλειά ούτε προϋπηρεσία και εμπειρία.

  Είμαι πλήρως απογοητευμένος απο το επίπεδο των Ελληνίδων όλες, μα όλες θέλουν τα συνηθισμένα τίποτα το διαφορετικό. Ο εύκολος τρόπος ζωής και το lifestyle τις έχει δημιουργήσει πλύση εγκεφάλου. Έχουν καταντήσει αηδία γι’ αυτό δεν μπορώ να συνεννοηθώ και στα πολύ απλά άσε που παρασέρνεσε στην Παγίδα του “να περνάς καλά”. Το πήρα απόφαση δεν παντρεύομαι αν είναι να ζώ σε μια ζωή τύπου lifestyle.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Ρε εσύ Φοιτίων, προσέχω θέλω να πιστεύω δηλαδή τις λέξεις μου. Γιατί μου τις αλλάζεις;
   Δεν είπα ότι η μόρφωσις προσφέρει όνειρα ευδαιμονισμού. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα το έκανε αυτό για τους λόγους που ανέφερα. Άλλο η μόρφωσις, άλλο το εκπαιδευτικό σύστημα.

   Ευδαιμονισμός με την νεοελληνική έννοια, της καλοπεράσεως δηλαδή.
   Εάν το πάρουμε με την πραγματική έννοια, του πνεύματος δηλαδή ή ακόμη με την πιο κανονική, την έννοια του θείου, τότε τα πράγματα σηκώνουν πολύ ανάλυσι.
   Το «συν δαίμονι» ήταν αυτό που σήμερα λέμε «με την βοήθεια του θεού».

   Το πνεύμα πάντως του σχολίου μου ήταν ότι το Εκπαιδευτικό Σύστημα (Ε.Σ.) καλλιέργησε την αίσθηση της καλοπεράσεως, για τον πολύ απλό λόγο ότι επένδυσε στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα, για πολιτικές σκοπιμότητες και ψευδεπίγραφη οικονομική ανάπτυξι.

   Το να είναι κάποιος καλοπερασάκιας στο Ε.Σ. είναι και κάτι που καλλιεργείται. Τι νομίζεις πως θα κάνει κάποιος που χρειάζεται απλώς να κοιτάξει τον καθηγητή για να καταλάβει σε σχέση με αυτόν που θέλει έναν μήνα μελέτης για το ίδιο αποτέλεσμα; Θα βαρεθεί, θα πλήξει και θα ψάξει αλλού ενδιαφέροντα. Στην ουσία δηλαδή θα χαθεί από βαρεμάρα και πλήξι.

   Για τους Αλβανους θα τα βρούμε. Προέχει η συνειδητοποίησις του προβλήματος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...