Η παραπλανητική ενημέρωσις

Posted: 26 Αὐγούστου, 2012 in Αντιπροπαγάνδιστικές Ειδήσεις, Πολιτική
Ἐτικέττες:, ,

Η παραπλανητική ενημέρωσις. (εδώ)

Από τους μεγαλοκομμωτές, τους δικηγόρους κλπ, επέλεγαν τον υδραυλικό για τον τίτλο τους.
Τι βρήκαν; 250.000€, ένα καλό σπίτι δηλαδή. Σιγά τα ωά.

Μα το θέμα δεν είναι τα αδήλωτα χρήματα, ο άνθρωπος μπορεί να πούλησε ένα σπίτι ή όντως να ήταν μαύρα τα λεφτά. Το ζήτημα είναι να υπάρχει εκείνο το κλίμα το οποίο δεν θα αφήνει καν τέτοια περιθώρια σκέψεως εξαγωγής καταθέσεων, αφού θα παρείχε ασφάλεια εντός Ελλάδος.

Και εγώ εάν τα είχα τα 250.000 θα τα έβγαζα. Γιατί να τα αφήσω στην Ελλάδα;
Για να μου τα φάνε τα αρπακτικά; Για να γίνουν μηδέν σε χρόνο ρεκόρ;

Το πρωτεύον ζήτημα δηλαδή δεν είναι η φοροδιαφυγή αλλά το να μένουν τα λεφτά στην Ελλάδα και να κινείται το σύστημα. Τα λεφτά του υδραυλικού δεν τα έστειλε ο υδραυλικός στην Ελβετία, το Ελληνικό κράτος τα έστειλε. Το ίδιο το Ελληνικό κράτος διώχνει τις καταθέσεις εκτός Ελλάδος αφού τρομοκρατεί τους καταθέτες, ακόμη και όταν οι καταθέσεις προέρχονται από φοροδιαφυγή.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν η μάζα χρήματος που κινείται σε ένα δοχείο όπως το Ελληνικό οικονομικό σύστημα θα είναι ελεγχόμενης κινήσεως (πλήρης έλεγχος της οικονομίας) ή ανεξέλεγκτης (μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή). Το κυρίαρχο ζήτημα είναι να υπάρχει αυτό το χρήμα. Να μεγαλώνει η μάζα, να έρχεται χρήμα αντί να φεύγει.

Μπορεί λ.χ. ο αστρολόγος του άρθρου να φέρει στην Ελλάδα το χρήμα όλων των ανησυχούντων περί των αστρολογικών του κόσμου; Αυτό έχει σημασία. Από το να έχει ο αστρολόγος 100.οοο€ άσπρες καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες ή να έχει 5 δις μαύρα χρήματα πάλι σε Ελληνικές τράπεζες, είναι προτιμότερο το δεύτερο. Και μάλιστα είναι προτιμότερο ακριβώς 50.000 φορές υψωμένο στην δύναμη του πολλαπλασιαστή των τραπεζικών αποδόσεων.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να είναι πράγματι ελληνικές οι τράπεζες και να είναι φισκαρισμένες με χρήμα, οποιουδήποτε χρώματος, μαύρου ή άσπρου.

Δεν στήριξαν οι οικονομίες το φορολογικό τους σύστημα πάνω στο ΦΠΑ;
Δεν γίνεται να στηρίζεις ένα φορολογικό σύστημα ΚΑΙ στην φορολόγηση της καταναλώσεως ΚΑΙ στην φορολόγηση του εισοδήματος. Ένα από τα δύο θα κάνεις.
Δεν θα καταναλώσει χρήμα ο οποιοσδήποτε φοροφυγάς και επομένως θα αποδώσει το 23% στο κράτος;
Τι σε νοιάζει μετά που τα βρήκε ο άλλος;
Εάν δεν πούλησε ναρκωτικά, εάν δεν σκότωσε τότε άστον να κινεί το χρήμα και να παίρνεις το 23%.

Δηλαδή το Ελληνικό κράτος με την πολιτική του και διώχνει το χρήμα εκτός Ελλάδος και πνίγει την επιχειρηματικότητα και φορολογεί και γαμάει και δέρνει.

Ε! δεν γίνεται ανάπτυξη έτσι. Ο πλήρης έλεγχος του χρήματος που κινείται στην αγορά δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα αλλά αυτούς που θέλουν να ελέγχουν την Ελλάδα. Ηθική πουλάνε οι ανήθικοι εξουσιαστές που δεν θέλουν να προκύψουν άλλοι ανήθικοι σαν αυτούς. Τι δηλαδή έχει παραπάνω ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε παραπάνω από εμένα και από εσένα που διαβάζεις το άρθρο; Περισσότερο μυαλό έχει; Περισσότερους συνδέσμους έχει δηλαδή μεγαλύτερη εξάρτηση. Είναι δυνατόν αυτός που εξαρτά τους δικούς μας, να τους επιτρέψει ποτέ να σηκώσουν κεφάλι;

Ή μήπως νομίζουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν κανένα ηθικό στοιχείο;
Τρελός ήταν με τα δικά μας δεδομένα. Όταν ξεκίνησε την εκστρατεία του ήταν καταχρεωμένος. Λίγο να καθυστερούσε, εάν ο Δαρείος άκουγε τον Έλληνα Μέμνωνα τον Ρόδιο, τότε θα έπεφτε τέτοια γκρίνια στο στράτευμα που θα έχανε με το καλημέρα. Ο λόγος που έχασαν οι Πέρσες ήταν γιατί δεν περίμεναν τόση τρέλα και τόση ταχύτητα σε έναν Βασιλέα. Σαν αφηνιασμένος κινήθηκε για να κλέψει τον θησαυρό της Περσεπόλεως. Όπως μάλιστα μπορούμε να διαβάσουμε εδώ ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να εμπιστευτεί έναν Πέρση βοσκό προκειμένου να βρει μια σύντομη ατραπό προς την Περσέπολιν, δηλαδή ρίσκαρε τα πάντα στο τίποτα, και μάλιστα είχε και μια μικρή ήττα (δεν ήταν αήττητος) σε ένα στένωμα. Εάν ήταν το σημερινό Ελληνικό κράτος εκείνην την εποχή, θα φορολογούσε τόσο βαριά τον Αλέξανδρο που ούτε καν θα σκεφτόταν να κάνει την εκστρατεία.

Κλέφτης ο Αλέξανδρος των κλεψάντων Περσών, που είχαν κατακλέψει τις Ιωνικές πόλεις επί σειράς ετών και οι οποίοι Πέρσες ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες των Δελφών όταν αυτοί καταστράφηκαν από φυσικά αίτια. Ρώτησε κανένας τους Πέρσες που τα βρήκαν τα λεφτά; Μα δεν έχει σημασία, σημασία έχει να έρχονται λεφτά. Αυτό μετράει και αυτό μετρούσε πάντα.

Κλέφτες ήταν και οι Ρωμαίοι (αυτοί και εάν ήταν), κατέκλεψαν την Ελλάδα και μάλιστα πολλές φορές. Ἐτσι ἐγινε όμορφη η πόλις-τίποτα Ρώμη, με κλεμμένα αγάλματα, κλεμμένους φιλοσόφους, κλεμμένα μνημεία και έτσι ξαναέγινε και μετά την καταστροφή της Περγάμου και μετά την άλωσιν τῳ 1204 και ξανά και ξανά και ξανα. Κερδίζουμε κάτι που τους λέμε κλέφτες τους Ρωμαίους;

Εμείς δηλαδή σήμερα γιατί να είμαστε ηθικοί; Μήπως ηθικοί ήταν οι αρματολοί και οι κλέφτες επί Τρουρκοκρατίας; Η ηθική είναι οι κανόνες που βάζει ο εξουσιαστής προκειμένου να μην κινδυνέψει ο ίδιος. Και άντε, να είχαμε και κάποιον εξουσιαστή Έλληνα πατριώτη που να τα έκανε όλα για την Ελλάδα, να ακολουθήσεις την ηθική του. Να είχαμε έναν Αλέξανδρο και να κάναμε ότι έλεγε. Αλλά με τους υπηρέτες των ξένων είναι και η ηθική ξένη.

Μήπως όμως οι Ελβετικές ή Γαλλικές τράπεζες ρώτησαν τον Έλληνα ιατρό καταθέτη που τα βρήκε τα λεφτά; Μια χαρά τα βούτηξαν και τα έβαλαν στα ταμεία τους. Μήπως η Γερμανία τιμώρησε την ΖΙΕΜΕΝS  για τις μίζες που έδινε και δίνει; Ή μήπως έχουν κανέναν νταλκά, κάποιο ηθικό πρόβλημα οι Γερμανοί που τους κατηγορούμε για τα κατοχικά υποχρεωτικά δάνεια;

Το ζητούμενο δεν είναι η φοροδιαφυγή. Μπορούμε να μαζέψουμε τους πιο μεγάλους απατεώνες του κόσμου στην Ελλάδα και να φέρνουν χρήμα με τους τόνους; Αυτό μετράει. Τότε θα γίνει και έρευνα και ανάπτυξη και θα ομορφύνει και η Ελλάδα και θα ξανααναδειχθούν τα μνημεία, μέχρι και το νέο άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου θα ξαναστηθεί.

Και εάν έρθει το χρήμα τότε θα διώξουν και τους λαθρομετανάστες οι τότε πλούσιοι της Ελλάδος γιατί το χρήμα θέλει και ασφαλές περιβάλλον. Τότε θα έχουμε και ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία, τότε θα έχουμε και χίλια μύρια. Τι μας νοιάζει εμάς εάν οι εφοπλιστές μας φοροδιαφεύγουν; Το ζήτημα είναι να φέρνουν εδώ τον πλούτο τους. Αυτό θέλουμε όχι τους φόρους τους. Και ο πλούτος δεν έρχεται εδώ με ευχές ούτε με ηθικολογία. Έρχεται με συγκεκριμένες συνθήκες, λχ. ασφάλεια, σταθερότητα κλπ. Μπορώ εγώ να γίνω εφοπλιστής; Όχι. Επομένως άστον αυτόν να είναι και ανάγκασε τον να φέρει τον πλούτο του εδώ. Και δεν τον αναγκάζεις με την φορολογική βία αλλά με το κίνητρο.

Συνεπώς όταν κατηγορούν κάποιους ότι έχουν βγάλει το χρήμα έξω από την πατρίδα μας, στην ουσία κατηγορούν τους εαυτούς τους, γιατί η ίδια η πολιτεία έχει διώξει το Ελληνικό χρήμα από την Ελλάδα, διότι η ίδια η Ελληνική πολιτεία δεν θέλει την ανάπτυξη της Ελλάδος, η οποία Ελλάς είναι κατασκευασμένη για να είναι το κέντρο της γης και την κρατάνε με νύχια και με δόντια στο παρασκήνιο εδώ και αιώνες.  Και όσο και εάν έχω τις ενστάσεις μου με τον Καρατζαφέρη, σε τέτοια θέματα του βγάζω το καπέλο, γιατί είναι ο μόνος που είπε τα πράγματα ακομπλεξάριστα σχετικά με το μαύρο χρήμα.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...