Λαθρομετανάστες: άνθρωποι ή ζώα;

Posted: 25 Μάϊος, 2012 in Πατριωτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:,

Προσωπική μου πεποίθησις είναι ότι πρόκειται περί ανθρώπων. Είμαι βέβαιος ότι είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι έχουν αυτό που δεν έχουν τα ζώα. Λόγο και λογική.

Στην σημερινή εποχή είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν έχουν συναίσθησι των κανόνων των κρατών. Εάν εξαιρέσουμε δηλαδή κάποιες φυλές σε ανεξερεύνητες περιοχές του Αμαζονίου και της Αυστραλίας, όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν κανόνες στα κράτη και σύνορα.  Από την στιγμή επομένως που υπάρχουν κανόνες, όποιος τους παραβαίνει είναι λαθραίος και παράνομος. Μάλιστα είναι παράνομος εν γνώσῃ του καθώς γνωρίζει εκ των προτέρων την ύπαρξι των κανόνων.

Ποίος δεν γνωρίζει την ύπαρξι κανόνων; 
Πριν από λίγο καιρό έφτασαν στην πατρίδα μας τα χελιδόνια. Είναι γνωστό ότι τα χελιδόνια είναι αποδημητικά πτηνά, δηλαδή μεταναστεύουν από περιοχή σε περιοχή χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Δεν πηγαίνουν σε προξενεία και πρεσβείες, δεν έχουν υπογραφές, δεν έχουν ταυτότητες και διαβατήρια.
Μπορούμε να αξιώσουμε από τα χελιδόνια να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα;
Όχι γιατί είναι ζώα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί τους και δεν μπορούμε να τα υποχρεώσουμε να υπακούν στους κανόνες μας. Αν έρθει ένα χελιδόνι και χτίσει μια φωλέα στο σπίτι μας, δεν μπορούμε να του πούμε :”Ε! εσύ, φύγε από εδώ, είναι δικό μου το σπίτι, ορίστε και τα συμβόλαια”  γιατί τα ζώα δεν μιλάνε και δεν καταλαβαίνουν τον άνθρωπο. Τα χελιδόνια λοιπόν δεν λαθρομεταναστεύουν.

Το ίδιο ισχύει και με τα ποντίκια, τους πελαργούς, τις αρκούδες, τις αλεπούδες. Μπορούμε να πούμε σε μία αλεπού ότι ο ορνιθών είναι δικός μας και δεν πρέπει να κλέβει τις κότες; Όχι.

Μπορούμε να πούμε σε μίαν άρκτον ότι δεν έχει δικαίωμα να μεταναστεύσῃ από την Αλβανία στην Ελλάδα (διερχόμενη εκ της Βορείου Ηπείρου, να μην ξεχνιόμαστε) ; Σαφώς και όχι.

Επομένως το δικαίωμα της άνευ εγγράφων μεταναστεύσεως το αναγνωρίζουμε μόνον στα ζώα.
Κανένα ζώο δεν λαθρομεταναστεύει.

Απεναντίας όταν ομιλούμε περί ανθρώπων, τότε αναγνωρίζοντας τοις το γεγονός ότι είναι άνθρωποι και άρα έχουν νόησιν και λογική, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους πούμε ότι: “ξέρετε κάτι; Αυτό που κάνετε δεν επιτρέπεται, είναι λαθραίο και είστε παραβάτες του νόμου όταν μεταναστεύετε χωρίς έγγραφη άδεια“.

Το να λέμε δηλαδή λαθρομετανάστες τους λαθρομετανάστες, δεν τους αφαιρεί την ανθρώπινον των υπόστασιν. Αυτό το επιτυγχάνει η ακριβώς αντίθετος συμπεριφορά. Εάν δηλαδή θέλουμε να αποκαλούμε μετανάστες τους λαθρομετανάστες είναι σαν να τους ταυτίζουμε με τα ζώα με τα οποία δεν έχουμε δυνατότητα επικοινωνίας. Είναι δηλαδή σαν να αποδεχόμαστε ότι οι εισβολείς ανήκουν σε ένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου.

Εδώ δηλαδή που τα λέμε, μέχρι και τα σκυλιά έχουν σύνορα, κατουράνε σε μία περιοχή και την οριοθετούν ως την περιοχή της κυριαρχίας τους.  Μήπως το ίδιο δεν κάνουν και οι λύκοι στην περιοχή τους ή τα άλλα είδη;
Επομένως κανόνες υπάρχουν παντού στην φύση και σίγουρα κανόνες υπάρχουν στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Έχουμε δει σκύλο να μαλώνει με ένα πουλί ή με έναν σκώληκα  ή με έναν σκαραβαίο γιατί καταπάτησε την περιοχή του; Όχι. Ο σκύλος θα μαλώσει με έναν άλλο σκύλο, άντε το πολύ-πολύ να μαλώσει με μία γάτα-εισβολέα.
Έτσι λοιπόν και εμείς λέμε στους λαθρομετανάστες: “Εσείς άνθρωποι, εισβάλλατε στην πατρίδα μας χωρίς άδεια και χωρίς την ημετέραν συγκατάθεσιν“. Και αυτό το κάνουμε απευθυνόμενοι ως άνθρωποι ανθρώποις.

Είναι επομένως λαθρομετανάστες ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί είναι άνθρωποι.

Και ως άνθρωποι λαθραίως εισβάλλοντες σε ξένη περιοχή, σας ζητούμε να αποχωρήσετε σεβόμενοι τους κανόνες που ορίσαμε στην δική μας περιοχή εμείς, που είμαστε επίσης άνθρωποι αλλά δεν είμαστε λαθραίοι γιατί η περιοχή είναι δική μας, ενώ εσείς άνθρωποι, είστε λαθρομετανάστες άνθρωποι γιατί η περιοχή δεν είναι δική σας αλλά δική μας.

Απλά πράγματα.
______________________________
Σχετικά:  
Δεν υπάρχουν λαθρεπιβάται

Το μαύρο άσπρο

σχόλια

Σχολιάστε