Δεν υπάρχουν λαθρεπιβάται

Posted: 23 Μαΐου, 2012 in Πατριωτισμός, Πολιτισμός, Σκέψεις
Ἐτικέττες:,

Δεν υπάρχουν λαθρεπιβάται*. Υπάρχουν σκέτο επιβάται.
Γιατί δεν υπάρχουν λαθραίοι επιβάται; Γιατί δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.
Το ακούσαμε πουθενά αυτό;
Ναι το ακούσαμε. Δεν το ακούσαμε βεβαίως για τους λαθρεπιβάτας, το ακούσαμε όμως δια τους λαθρομετανάστας. Διότι κατά την επιχειρηματολογία κάποιων αντιρατσιστών φιλανθρώπων διεθνιστών, μονολεκτικώς δηθενιστών, δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και επομένως κακώς χρησιμοποιούμε τον όρο λαθρομετανάσται.

Ιδού μία εκ των πολλών περιπτώσεων (στο 3′):

Επειδή όμως και ο επιβάτης είναι άνθρωπος, είναι ανεπίτρεπτος η χρήσις του όρου ‘λαθρεπιβάτης’.
Τι είναι εξάλλου ένας λαθρεπιβάτης παρά ένας άνθρωπος που επιβαίνει ξένου οχήματος χωρίς την συγκατάθεσιν του ιδιοκτήτου;

Για όσους δεν μπορούν να διακρίνουν πίσω από τις λέξεις, η ενοχοποίησις της λέξεως ‘λαθραίος’ δεν έχει να κάνει με κάποια φιλοσοφική αοριστία αλλά είναι στοχευμένη βολή εναντίων της ιδιοκτησίας.
Δηλαδή δεν μπορεί να είναι λαθραίος κάποιος σε μία ιδιοκτησία από την στιγμή που δεν αναγνωρίζουμε την ιδιοκτησία.  Και εφόσον δεν αναγνωρίζουμε την ιδιοκτησία δεν αναγνωρίζουμε ούτε τα συμβόλαια, ούτε τις υπογραφές, ούτε τα χρυσόβουλα, ούτε φυσικά τα σύνορα.

Καταλάβαμε; Τίποτα δεν γίνεται ή λέγεται τυχαίως.
Μεταναστεύω θα πει μετά+ναίω (ναός) δηλαδή αλλάζω κατοικία.
Λαθραίος (ρίζα λανθάνω) -> κρυφά, μυστικά, ύπουλα.
Όλα μαζί= λαθρομετανάστης: αυτός που αλλάζει κατοικία ύπουλα και μυστικά.

Εάν λοιπόν καταργήσουμε το λάθρο- από την λέξιν τότε ουσιαστικῶς εννοούμε ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία, όλος ο κόσμος ανήκει εις όλον τον κόσμον, όλαι αι κατοικίαι ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους. Κοινόβιο και κοινοκτημοσύνη.

Και επειδή η κατοικία, την οποία αλλάζει ο λαθρομετανάστης χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ετυμολογείται από την οικίαν, τον οίκον και άρα και την οικογένειαν, αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια, χωρίς ιδιοκτησίες, χωρίς σύνορα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς έθνη, χωρίς οίκον.

Τα παραλέω;
Κάθε άλλο. Εάν οι αναρχοάπλυτοι δηθενισταί δεν εγνώριζαν την σημασίαν και την σπουδαιότηταν των λέξεων και των συνειρμών που μπορούν αυταί να προκαλέσουν, δεν θα επέμεναν τόσο πολύ εις την απαξίωσιν του συνθετικού λαθρο- . Επιμένουν ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι όλο το γλωσσικόν κουβάρι είναι ένα δίκτυον εννοιών και το ξηλώνουν όπως ένα πλεκτόν από μία κλωστή.

Πιάνω λοιπόν την ίδια κλωστή και λέω ότι δεν υπάρχει ούτε λαθρεπιβάτης, αφού ο επιβάτης είναι και αυτός άνθρωπος, ούτε λαθρεμπόριο, αφού και το λαθρεμπόριον είναι εμπόριον, ούτε λαθροϋλοτομία αφού είναι και αυτή υλοτομία κ.ο.κ.
Αρκεί όμως να κάνει κάποιος μιαν αναζήτησιν εις το google για ‘λαθροχειρία’ και να θαυμάσῃ τας αλληλοκατηγορίας μεταξύ αριστεριστών και κομμουνιστών για τις εκατέρωθεν λαθροχειρίες.

Μα λάθρο- ; Ἒλεος! Δεν υπάρχουν λαθραία πράγματα.

__________________________________

* Μας φαίνεται παράξενη, βαριά και καθαρευουσιάνικη η κατάληξις -τας (ονομαστική πλθ. -ται) όπως λ.χ. οι επιβάται, τους επιβάτας;
Σίγουρα ναι.
Όμως καμαρώνουμε όταν μέσα από την Αργεντινολατρεία μας και την γενικότερη λατιναμερικάνικη ηδονή μας υιοθετούμε καταλήξεις όπως Θεσσαλονικίσ-τας, γιουτουμπίστας, ατενίστας και παρόμοιες γυφτοξενομανιακές καταλήξεις.
Θα μπορούσαμε λ.χ. να λέγαμε Γιουτουμπισταί αλλά δεν μας αρέσει, παραείναι Ελληνική κατάληξις.
Εμείς γουστάρουμε Σαντινίστας και Ζαπατίστας.  Δώστε μας Τσε και πάρτε μας την ψυχή.

Μόνον για Έλληνες μην μας ομιλείτε και για Ελληνικά.

Τόσο ανθελληνικά ζώα έχουμε γίνει.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...