Ἀπηγορευμένη λέξις μὲ τρία γράμματα

Posted: 14 Μαΐου, 2012 in Πολιτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:, , ,

Εἶχε πεῖ ὁ Χατζιδάκις ” Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει οτι του μοιάζει. Καί ή πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει ή ομορφιά.

Αὐτή ἡ ῥῆσις ἐγένετο ἀντιφασιστικόν, ἀντιρατσιστικόν, ἀντιναζιστικόν σύνθημαν ἀπό διαφόρους ὑπερπροοδευτικὰς, διεθνιστικὰς, ἐθνομηδενιστικὰς δυνάμεις.
Καὶ ἐμεῖς τὰς ἀκούμε αὐτὰς τὰς φωνὰς, οὐ διατί ἒχουν κάτι σοβαρόν νὰ ποῦν, ἀλλά γιατί πολῦ ἀπλῶς καὶ ἐμεῖς  ἒχουμε συνηθίσῃ εἰς τὴν φρίκην τοῦ ἰδικοῦ των τέρατος.

Τὸ γὰρ τέρας μουνοκέφαλον οὐκ  ἐστί, ἀλλά ὡς τέρας ποὺ εἶναι ἒχει καὶ πολλά κεφάλια.

Ἠ ἀπηγορευμένη λέξις εἰς τὸν ἡμέτερον λόγον εἶναι ἡ λέξις «ΚΑΙ».

Εἶναι ἐπικίνδυνος ὁ ναζισμός;
«Ναὶ» θὰ ἀπαντήσῃ καθεῖς ἐξ ἡμῶν, ἀμέσως τὲ αὐτομάτως, πεπαιδευμένος γὰρ ἐκ τοῦ συστήματος πρὸς τοιαύτας ἀπαντήσεις.

Ἡ σωστή ὂμως ἀπάντησις εἶναι: ΚΑΙ ὁ ναζισμός, ὁπῶς ὃμως εἶναι ΚΑΙ ὁ Σταλινισμός ΚΑΙ ἡ ἀναρχία ΚΑΙ ἡ ἀνηθικότης ΚΑΙ ὁ ἐθνομηδενισμός ΚΑΙ
Καὶ πάντα αὐτά ἐξαρτόνται ἀπό τὸ ποῖος κινδυνεύει. Ἐπικίνδυνος δηλαδή ὡς πρὸς τί. 

Αὐτό λοιπόν εἶναι τὸ τέρας. Ἡ ἐλλειψις τοῦ «ΚΑΙ» καὶ τοῦ « διὰ τἰ». 

Μήπως ἒχουμε συνηθίσῃ τελικῶς τὴν ὓπαρξιν τοῦ τέρατος, τόσο ὣστε νὰ τοὺ παραδώσουμε καὶ τὴν κυβέρνησιν;
Μήπως εἲμαστε ἒτοιμοι νὰ κατοικήσουμε καὶ ἐντῶς τοῦ σπηλαίου του;
Μήπως αὐτοί ποὺ μὰς δείχνουν τὸ τέρας εἶναι οἱ ἲδιοι τὰ τέρατα;

Τὸ μόνον τἐρας που μέχρις στιγμῆς ἒχουμε συνηθήσει, εἶναι τὸ αὐτοαποκαλούμενον ὡς προοδευτικόν τέρας.
Καὶ δυστυχῶς τὸ ἒχομεν συνηθίσῃ λίαν ἐπικινδύνως

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Πελασγός γράφει:

  Το “προδευτικό τέρας” που αποδεικνύει στην πράξη ότι τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ευαγγελίζεται
  την έχει γραμμένη στα παλιότερα των υποδημάτων του.
  Αγνοεί ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας 440.000 χιλιάδες Ελλήνων μη καλώντας τη Χρυσή Αυγή στην αυριανή συνάντηση.Αυτής της Δημοκρατίας είναι πρόεδρος, της Δημοκρατίας που δεν σέβεται τις επιλογές του Ελληνικού λαού.
  Στίγμα στην πολιτική ιστορία του τόπου θα είανι αυτη η απόφαση.
  Αποδείχθηκε στην πράξη πόσο πιστεύουν όλοι οι “προοδευτικοί” στην Δημοκρατία.
  Αγνοούν τις ίδιες τις επιλογές του λαού , όταν δεν τους συμφέρουν πολιτικά.
  Μόνο να ρωτάνε το Μιχαλολιάκο …άν πιστεύει ό ίδιος στη Δημοκρατία ξέρουν, τη στιγμή που εκείνη τη βιάζουν ανερυθρίαστα.

  • Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

   Πελασγέ,καλησπέρα.

   (Φαντάζομαι δεν πρόκειται για συνωνυμία, είσαι ο γνωστός Πελασγός 🙂 )

   Έχει στεγνώσει 2 μέρες το στόμα μου να λέω το ίδιο πράγμα και ΔΕΝ θα σταματήσω να το λέω, μόνο και μόνο για να έχω -τουλάχιστον απέναντι στον εαυτό μου- την ικανοποίηση ότι το είχα προβλέψει όταν θα συμβεί.
   Οι λόγοι της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ απομόνωσης της ΧΑ ποικίλουν. Κάποιους τους ξέρω, κάποιους τους φαντάζομαι, κάποιοι μου διαφεύγουν, κάποιους ΔΕΝ θέλω να τους πιστέψω. Δεν θα σταθώ σε αυτό τώρα. Θα σου πω απλώς, ότι ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ότι μέσα στην γενικότερη πολιτική αναταραχή, η οποία θα κλιμακωθεί ραγδαία και άτσαλα, θα έχουμε ΚΑΙ πλήθος ψηφοφόρων οι οποίοι θα νιώσουν ότι η……Δημοκρατία, απομόνωσε την επιλογή τους ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ (θα επιμένω σε αυτό και ας μου λένε όλες οι συνταγματολόγες βουβουζέλες ότι τηρήθηκε το Σύνταγμα) και ότι τους έγραψε κανονικότατα στα παλιά της τα παπούτσια.
   Αυτό θα φέρει θυμό, ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΥΜΟ, ο θυμός είναι ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ επικίνδυνος, κάποιες άλλες σωτήριος.
   ΤΩΡΑ είναι επικίνδυνος.
   Οι τύποι, πάνε να πολεμήσουν τον -ναζισμό- με ΦΑΣΙΣΜΟ.

   Το πρώτο μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί 60 χρόνια μετά , το να το ισχυρίζεσαι και μόνο σε καθιστά από γελοίο έως γραφικό και το δεύτερο γράφεται με κεφαλαία γιατί ΙΣΧΥΕΙ τώρα, την στιγμή που μιλάμε.

   Η συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής σκηνής απέναντι στο νεοεισελθέν κόμμα, είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ γιατί προσπαθεί να προστατέψει τον πρότερο κρατισμό της απροκάλυπτα και χωρίς λιπαντικό.

   Και αυτό, θα γυρίσει μπούμερανγκ και άσχημα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα με θυμηθείτε.

   Υ/Γ 1 : Στράβωνα, συνέχισε τις πολυτονικές προσπάθειες. Δεν ξέρω να γράφω, δυστυχώς. Αλλά το να διαβάζω στο διαδίκτυο με χαροποιεί, ειλικρινά.
   Υ/Γ 2: Στις δύο αυτές προτάσεις του Χατζιδάκη ( δεν τον γράφω με γιώτα, συγνώμη) κρύβεται κατά την γνώμη μου ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρώπινης δυστυχίας, όταν και όπου υπάρχει.

   • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

    Αγαπητή Χριστιάνα, στην Ελληνική γλώσσα, κάθε πρότασις είναι και ένας χρησμός. Έχει πάντοτε δύο αναγνώσεις. Αυτό που ζούμε είναι ο φασισμός της μίας αναγνώσεως.

    Είμαι βεβαίως σίγουρος ότι τόσο εκείνοι που έχτισαν ξύλινα τείχη όσο και εκείνοι που κατασκεύαζαν τριήρεις την εποχήν του Θεμιστοκλέους, είχαν την πλήρη πεποίθησιν ότι έπρατταν το σωστό και έβλεπαν την άλλη ανάγνωση του χρησμού ως τέρας, διότι η συνήθεια του τέρατος είναι πάντοτε σχετική.

    Η σύνθεσις είναι και ήταν πάντοτε το εθνικό μας πρόβλημα. Το ΚΑΙ δηλαδή είναι το πρόβλημα μας αλλά είναι ΚΑΙ η απόδειξης της εθνικής μας συνεχείας. 🙂

    Στο πολυτονικό προσπαθώ, προς το παρόν* ανεπιτυχώς. Σύντομα θα ξεχωρίζουμε οι Έλληνες από τους Ούγκα Μούγκα, δια της χρήσεως του πολυτονικού συστήματος. Ίσως να έβλεπε μακρυά ο Ράλλης όταν εισηγήθηκε την κατάργησιν του, διότι ο πραγματικός Έλλην δεν καταλαβαίνει από καταργήσεις. 🙂
    Ίσως να προέβλεπε τον επερχόμενο εποικισμό των Ούγκα Μούγκα.

    * Τα Ελληνικά είναι ίσως η μόνη γλώσσα στον κόσμο όπου ο χρόνος κινείται παρά του όντος, είτε ως παρόν είτε ως παρελθόν ή ως μέλλον. Μετοχές δηλαδή, όπου ο χρόνος έχει υπόστασιν μόνον σε σχέση με το ον, θεολογία σκέτη.
    Απίστευτη γλώσσα, μαγευτική, θεϊκή. Θα το φιλοσοφήσω προσεχώς. 🙂
    Από αυτήν την γλώσσα μας απομάκρυνε το προοδευτικόν τέρας το οποίο έχουμε συνηθίσει και είναι έτοιμο να μας φάει.

   • Ὁ/ἡ Πελασγός γράφει:

    Αγαπητή Χριστιάνα ,
    ναι νομίζω αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο σημείο του σχολίου σου…
    Για τον φασισμό απέναντι στο 7% ΕΛΛΗΝΩΝ που επέλεξαν το οτιδήποτε δεν θα υπερθεματίσω.
    Πιστεύω ότι για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο και καλοπροαίρετο είναι αυτονόητα όποια ιδεολογία και να έχει.Συμφωνούμε σε αυτό.

    Αυτό που εννοείς στο τέλος “Και αυτό, θα γυρίσει μπούμερανγκ και άσχημα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα με θυμηθείτε. ” είναι κάτι που πολύ δεν το βλέπουν.
    Δηλαδή, ΑΝ σε εννόησα καλά , να πολωθεί ο Ελληνικός λαός σε έναν εμφύλιο .
    Γιατι αναμφίβολα όποια και να είναι η ετυμηγορία του λαού (δεξιά αριστερή , κεντρώα, καλή κακή) πάντα υπάρχουν εκείνοι (ξένοι ως επί το πλείστον με ντόπιους που παριστάνουν τους έλληνες κατα τη γνώμη μου) οι οποίοι προσπαθούν ύπουλα και να χειραγωγίσουν την όποια δυναμική στο πολιτικό σκηνικό.Σε τέτοιες πεοόδους πολιτικής αφασίας δέχθηκε ο ΕΛληνισμός όλα τα πλήγματα στην ιστορία του.Τα λέει ωραία και ο φίλτατος Στράβων σε κάποιο πόστ παραπάνω.
    Για να γίνω αντιληπτός τι θέλω να πώ , θα θυμήσω ότι στη ταλαιπωρημένη Ελλάδα την περίοδο που έφευηαν οι γερμανοί από την Αθήνα άνοιξη -σεπτέμβριος 1944, υπήρχαν ΤΡΕΙΣ(3) κυβερνήσεις.Μία του βουνού(ΕΑΜ), μία στην Αθήνα και μία, η μόνη ΝΟΜΙΜΗ ,εκτοπισμένη στο Κάιρο.Μέσα από τέτοιες συνθήκες ξεκίνησε η τραγωδία του εμφύλιου.
    Μαλλον λοιπόν εννοείς ότι πάνε να μας πολώσουν μεταξύ ΧΑ εν προκειμένω και αριστερού μετώπου , μετατρέποντας τον Εθνικό μας αγώνα (και εναντίων του μνημονίου και του αγγλικού δικαίου και λαθροεισβολέων) σε ταξικό.Το αντίδοτο σε αυτό είναι να παραμείνουμε ενωμένοι σε ότι οφελεί τη χώρα μακροπρόθεσμα, πέρα απο ιδεολογίες.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΑΖΟΥΜ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ , ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ , ΟΥΤΕ ΕΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ,ΟΥΤΕ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.

    Λευκή επιταγή για μένα δεν έχει κανείς.Βλέποντας, και κάνοντας.
    Αυτές τις σκέψεις τις μοιράζομαι μαζί σου ακόμα και αν δεν εννοούσες αυτό απαραίτητα.

    Υ.Γ. εν προκειμένω ναι ..είμαΙ…. ο γνωστός (τρομάρα μου 🙂 )
    που τα λέμε και αλλού ,αλλά εκεί κάτι παίζει …. μερικές φορές …που με ξενερώνει.
    παρόλα αυτά όπου μπορώ και σε άλλα μπλογκς… γράφω 2 σκέψεις ..
    Νάσαι καλά…

  • Ὁ/ἡ Αθανασια γράφει:

   Αγαπητε Πελασγε,δυο λογια μονο..Δεν υποστηριζω Χρυση Αυγη,ουτε και θα ψηφισω ποτε.Πρεπει ομως να σου πω οτι με αγανακτησε και μενα ο τροπος που φερθηκε ο προεδρος της Δημοκρατιας αγνοωντας ενα μεγαλο τμημα των Ελληνων που ψηφισαν αυτο το κομμα,λες και το πραξανε αυθαιρετα και μεσα απο παρανομες διαδικασιες!!!Αν ημουνα στην Ελλαδα,θα ψηφιζα στις προηγουμενες εκλογες καποιο αριστερο κομμα,αυτο βεβαιως δεν με εμποδιζει να βλεπω ποιο ειναι το δικαιο!Σαν και μενα σκεφτονται κι αλλοι Ελληνες που επισης κατα τα αλλα διαφωνουν καθετα με τις θεσεις του συγκεκριμενου κομματος.Με φιλικους χαιρετισμους,Αθανασια.

 2. Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

  Έχεις ποτέ σκεφτεί Πελασγέ ότι ακόμη και αυτός ο φόβος του εμφυλίου έχει επίτηδες διοχετευτεί;
  Εγώ ακούω ΚΚΕ και βγάζω σπυράκια, όμως τους αναγνωρίζω ότι είναι διαβασμένα άτομα. Η Παπαρήγα λοιπόν στην βουλή είχε κατηγορήσει τον ΓΑΠ για τα απανωτά αφιερώματα της ΕΡΤ στον εμφύλιο. Και κατά την άποψη μου είχε δίκιο.
  Δεν υπάρχει λόγος να μας χωρίσουνε, είμαστε ήδη χωρισμένοι. Τα χαρακώματα υπάρχουν. Αρκεί λοιπόν να μας προκαλέσουν απλώς την ανάμνησι των, μέσα στα πλαίσια του δόγματος του σοκ.

  Ο σκοπός είναι να μας αγοράσουν και θα το καταφέρουν είτε με το μνημόνιο (Αγγλικό δίκαιο-κατασχέσεις) είτε με το αντιμνημόνιο αφού τα λεφτά και ο χρυσός βρίσκονται εκτός Ελλάδος και έτοιμα να επιστρέψουν ανατιμημένα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...