ΣΟΚ από την εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής

Posted: 7 Μαΐου, 2012 in Πολιτική
Ἐτικέττες:, ,

Όχι, αυτό το άρθρο δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό, αλλά θα αναδείξει ένα άλλου είδους σοκ, αυτού της προπαγανδιστικής και επικινδύνως απλουστευτικής δήθεν εγκυκλοπαιδείας, της Βικιπαιδείας.

Όσοι νομίζουν βεβαίως ότι η βικιπαίδεια είναι μια ανοικτή και ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, ειδικά στην ” Ελληνική”  της έκδοση, γελιούνται τα μάλα. Η Ελληνική βικιπαίδεια είναι μια εγκυκλοπαίδεια της λογοκρισίας και στην οποία υπάρχει επιβολή χρήσεως του μονοτονικού συστήματος, θαρρείς και η πολυτονική Ελληνιστική γραφή είναι μιαρή και μη Ελληνική.

Στην “ελευθέρα” βικιπαίδεια απαγορεύονται γραμματικοί τύποι που θεωρούνται αρχαιοπρεπείς, καθαρευουσιάνικοι, απαγορεύεται η χρήσις του τελικού -ν και της τρίτης κλίσεως τον ονομάτων. Αν κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μία από τις απαγορευμένες μορφές της Ελληνικής γλώσσης, σε ελάχιστο χρόνο θα δει κάποιον από τους διαχειριστές να διορθώνει το “απαράδεκτον” λάθος, επαναφέροντας την μαλλιαρή γαλήνη της απλοποιημένης μονοδιαστάτης νεοελληνικής.

Σε αυτήν λοιπόν την ελεύθερη-πολιορκημένη “εγκυκλοπαίδεια” γίνεται χαμός (και) σήμερα με τις αλλαγές επί αλλαγών στο λήμμα ” Χρυσή Αυγή“. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στο ιστορικό του λήμματος και να αριθμήσῃ το πλήθος και την ποιότητα των διορθώσεων.

Το ιστορικό του λήμματος εδώ.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...