Η λύσις του προβλήματος χρέους της Ελλάδος

Posted: 19 Νοεμβρίου, 2011 in Πατριωτισμός, Πολιτική, Σκέψεις
Ἐτικέττες:, , , ,

Καταρχήν το δηλώνω. Οικονομολόγος δεν είμαι.

Έτσι εξάλλου δεν μας συστήθηκε και ο Παπαδήμου, ο νέος ημών πρωθυπουργός; Δεν ξεκίνησε με το «δεν είμαι πολιτικός» για να τον αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη επιείκεια;

Ξεκινάμε λοιπόν. Πολλά έχουν γραφτεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, την κλοπή του Ελληνικού χρυσού από τους Ναζί κλπ κλπ.

Δεν ξέρω καν πόσο είναι το ύψος του οφειλομένου ποσού, άλλοι ομιλούν για ένα ποσό αντίστοιχο του Ελληνικού χρέους άλλοι για πολλαπλάσιο αυτού.

Το θέμα είναι ότι δεν διεκδικούμε τις αποζημιώσεις. Γιατί; Μα γιατί είμαστε δειλοί ή ανίκανοι ή εξαρτημένοι από τους Γερμανούς.

Ωραία λοιπόν, εμείς είμαστε δειλοί. Κάποιοι άλλοι όμως δεν είναι. Κάποιοι άλλοι τους έχουν τους Γερμανούς για πρόγευμα, βλέπε ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία ακόμη και Ιαπωνία και δεν τους φοβούνται.

Τι λοιπόν μπορούμε να κάνουμε;

Μπορούμε να προεισπράξουμε τις αποζημιώσεις, όχι από τους γερμανούς αλλά από από επενδυτές.

Δηλαδή να εκδώσουμε ένα ομόλογο με εγγύησι τις ίδιες τις αποζημιώσεις.

Είπαμε, οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι σατανικό. Εμείς δεν αποζημιωνόμαστε γιατί δειλιάζουμε να τα βάλουμε ευθέως με το γερμανικό θηρίο.  Όμως υπάρχουν άλλοι που δεν δειλιάζουν και που καρτερούν πώς και πως να βάλουν την Γερμανία στο στόχαστρο.

Με έναν σμπάρο λοιπόν δύο τρυγόνια. Και εισπράττουμε χρήματα από τους αγοραστές του/των ομολόγων, και απειλούμε ευθέως την εθνική κυριαρχία της Γερμανίας.

Ο μόνος τρόπος αντιστάσεως των Γερμανών θα είναι να αγοράσουν οι ίδιοι το Ελληνικό ομόλογο, αφού εάν ένα τέτοιο προϊόν καταλήξει σε αντιπάλους των Γερμανών…θα τους πάρουν και τα σώβρακα, τα οποία εμείς δεν διεκδικούμε.

Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει τόλμη και βούλησις.

Οι οικονομολόγοι δε ίσως να σκεφτούν να «δέσουν» το ομόλογο με κάποιο ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) οπότε ο αναγνώστης μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Εκτιμώ ότι οι Γερμανοί θα το φυσάν και δεν θα κρυώνει.

Αυτή βεβαίως είναι σκέψη ενός μη οικονομολόγου, εάν είναι άτοπη δεν το γνωρίζω, μου φαίνεται όμως εφαρμόσιμη.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Μπε γράφει:

  “Δηλαδή να εκδώσουμε ένα ομόλογο με εγγύηση τις ίδιες τις αποζημιώσεις.”

  Μπορείς να εκδώσεις ομόλογο με ποσό το οποίο δεν υφίσταται (ούτε οικονομικά ούτε νομικά);

 2. Ὁ/ἡ Μπε γράφει:

  Το αν μπορεί να εκδοθεί το ομόλογο θα το κρίνει ο αγοραστής;

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Είπα, δεν είμαι οικονομολόγος, αν και το θέμα είναι ίσως νομικής φύσεως.
   Όμως, εάν εκδίδαμε ένα ομόλογον πετρελαίου, θα υπήρχε πάλι το ίδιο θέμα, καθώς αυτό θα έπρεπε να πληρωθεί από λεφτά που δεν υπήρχαν την στιγμή της εκδόσεως του ομολόγου,.

   Με μια πρόχειρο αναζήτησιν βρήκα αυτό:
   […Income Bonds: Το κουπόνι πληρώνεται μόνο στην περίπτωση που έχουν υπάρξει κέρδη από την επένδυση του κεφαλαίου της έκδοσης…]
   Πηγή: http://www.actuar.aegean.gr/notes/Ependiseis_2003.pdf

   Πῶς το ερμηνεύω αυτό; Εκδίδουμε το ομόλογο, το οποίο αρχικώς είναι ένα κουρελόχαρτο. Η πώλησις του ομολόγου θα είναι αυτή που θα του προσδώσει κύρος και αξία. Εάν ο επενδυτής πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να πληρωθεί ένα ομόλογο, τότε κάνει την επένδυσι, εάν όχι, δεν την κάνει.

   Ελεύθερη είναι η αγορά. Ισχύει ο κανών της προσφοράς και της ζητήσεως. Εγώ μπορώ να πουλάω φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Εάν εσύ τα αγοράσεις τότε η αξία γίνεται πραγματική. Το ομόλογο δεν είναι πάντα εγγυημένο αλλά εμπεριέχει την έννοια της διακινδυνεύσεως του επενδεδυμένου κεφαλαίου. Γιαυτό και οι ομολογιακές επενδύσεις υψηλού ρίσκου, είναι ενίοτε συνοδευόμενες από ασφάλιστρα υψηλού κινδύνου. Εάν όλα τα ομόλογα ήταν εγγυημένα, δεν θα υπήρχε δευτερογενής αγορά (στην οποία ουσιαστικώς επανεκτιμούνται και επαναδιαπραγματεύονται οι τρέχουσες αξίες των ομολόγων) και δεν θα υπήρχαν ούτε CDS ούτε και καπιταλισμός-καζίνο.

 3. Ὁ/ἡ Μπε γράφει:

  Λυπάμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω.
  Την τελευταία παράγραφο την κατάλαβα (δεν ξέρω, βέβαια, κατά πόσο κάποιος θα αγόραζε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: μπορεί μια χώρα να εκδώσει ομόλογα που να βασίζονται σε φανταστικό ποσό, δηλ. σε λεφτά που δεν έχει και που δεν περιμένει να εισπράξει;

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Περιμένει να τα εισπράξει, εφόσον δεν έχουμε παραιτηθεί του δικαιώματος των αποζημιώσεων.
   Οι αποζημιώσεις είναι εκεί, περιμένουν απλώς τις διαδικασίες.

   Στην ουσία δηλαδή δημιουργούμε ένα συμβόλαιο με επιδόξους συνδιεκδικητές των αποζημιώσεων.

   Επίσης, εάν η Γερμανία αμφισβητήσει τις αποζημιώσεις, αυτό πρέπει να το κάνει δικαστικώς. Δηλαδή, από εκεί που με τα σημερινά δεδομένα πρέπει εμείς να τρέχουμε στα δικαστήρια για να αποδείξουμε ότι δικαιούμαστε τις αποζημιώσεις, μετά την έκδοση του ομολόγου θα είναι οι Γερμανοί αυτοί που θα τρέχουν στη δικαστήρια να να αποδείξουν ότι τα ομόλογα είναι άκυρα.

   Με πιάνεις. Αντί να διεκδικήσουμε εμείς την νομιμότητα των αποζημιώσεων, θα επιδιώξουν οι Γερμανοί να διεκδικήσουν το άτοπο των αποζημιώσεων.

   Κάτι τέτοιο όμως οι Γερμανοί δεν το θέλουν, γιατί θα είναι σαν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι το σπίτι σου είναι δικό μου και να το πουλήσω. Εάν βρω αγοράστη τότε θα πρέπει να μου κάνεις μήνυση ή να προσκομίσεις κάποιο έγγραφο ότι η αγοροπωλησία ήταν άκυρη αφού το σπίτι δεν μου ανήκει. Όλο αυτό πρέπει να γίνει με νομικό-δικαστικό τρόπο.

   Θέλουν οι Γερμανοί να μπλέξουν σε έναν τέτοιο δικαστικό αγώνα;
   ΟΧΙ.
   Άρα δεν θα αμφισβητήσουν την νομιμότητα του ομολόγου και θα το ρουφήξουν όλο, μαζί με το ζουμί του, αφού δεν έχουν στην διάθεση τους κάποιο έγγραφο που αυτομάτως και αυτοδικαίως να αποδεικνύει ότι δεν δικαιούμαστε τις αποζημιώσεις.
   Εκτός εάν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και μας το κρύβουν οι εγχώριοι παπαρολόγοι. Όλα είναι πιθανά.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Όσο το σκέφτομαι τόσο πείθομαι ότι είναι κίνησις ΜΑΤ.
   Εγώ (το δημόσιο) μπορεί να είμαι τρελός και να ισχυρίζομαι ότι θέλω. Μπορεί να ζητάω τον ουρανό με τα άστρα.
   Εάν αυτό είναι παράνομο, πρέπει εσύ Γερμανία να το αποδείξεις.

   Βαστάει η καρδιά σου να με πας στα δικαστήρια για τρελό;
   Όχι, γιατί ξέρεις ότι θα χάσεις.
   Άρα; Άρα δεν είμαι τρελός. Για να είμαι τρελός πρέπει να το αποδείξεις.

   Όσο λοιπόν η Γερμανία δεν θα αποδεικνύει ότι είμαστε τρελοί, τόσο το ομόλογο θα πουλάει σαν τρελό.

   Η Γερμανία θα έχει ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ διέξοδο. Να αγοράσει η ίδια τα ομόλογα. Δεν υπάρχει άλλη λύσις γιαυτήν, διότι οι καπιταλιστές επενδυτές έχουν ένα κουσούρι που το βιώνουμε σήμερα εμείς.
   Είναι φαταούλες.
   Εάν λοιπόν η Γερμανία θέλει να μπλέξει με τους φαταούλες, ας μην κάνει τίποτα.
   Επειδή όμως δεν θα θελήσει, γιατί τότε θα αναγκαστεί η Μέρκελ να μιλήσει στο Γερμανικό κοινοβούλιο για απώλεια της Γερμανικής Εθνικής Κυριαρχίας, θα έχει μόνη διέξοδο την αγορά του ομολόγου άρα και την νομιμοποίησι του Ντε Φάκτο.

   Το ερώτημα είναι, ποιος «δικός μας» θα κάνει μια τέτοια κίνησι

 4. Ὁ/ἡ johnfistikis12@hotmail.com γράφει:

  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σιγά-σιγά και πειθαρχημένα επιστροφή στη δραχμή και ανάπτυξη μέσω της παραμελημένης γεωργίας, κτηνοτροφίας και του τουρισμού που με τη δραχμή θα πολλαπλασιατεί. Να ξανααναπτύξουμε τη βιομηχανία που είχαμε πριν το 1990, θυμάστε τα ψυγεία Izola, τους φούρνους,Elite,Misco-Barilla και άλλα. Άρνηση πληρωμής του χρέους με το πρόσχημα ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ το χρέος μας. Επίσης να προβάλλουμε τη δικαιολογία ότι η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία και η
  Γαλλία είναι συνυπεύθυνες γιατί δάνειζαν σαν τον τοκογλύφο την Ελλάδα για να αγοράζει τα προϊόντα τους, άρα το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που μας δάνειζαν πήγαινε πίσω σε αυτούς μέσω των εταιρειών και πολυεθνικών τους. Όσο υπεύθυνη είναι η Ελλάδα,
  δηλαδή ο Σημίτης που έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ με ψεύτικα στοιχεία, άλλο τόσο είναι και η ΕΕ που τη δέχτηκε. Κατόπιν διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσων από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο,καθώς τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται με μυστικές συμφωνίες που λένε οι Γερμανοί.
  Μπορούμε να εισάγουμε και αυτοκίνητα κατώτερης ποιότητας από τα Γερμανικά και πολύ φθηνότερα Lada από Ρωσία και άλλα made in China και in India με δραχμές. Τα περισσότερα βιομηχανικά προΐόντα μπορούμε να τα εισάγουμε πλέον από την Κίνα με δραχμές αρκεί να τους δώσουμε και καμιά εγκατάσταση στην Ελλάδα, πχ το λιμάνι του Πειραιά για να προωθούν τα προϊόντα τους σε Ευρώπη και Αφρική και να μην αγοράσουμε από τους Γερμανούς και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση σε ευρώ. Κάλεσμα της Ρωσίας και της Κίνας να επενδύσουν στην Ελλάδα που είναι σταυροδρόμι 3 ηπείρων για την προώθηση των προϊόντων τους στην Ευρώπη και την Αφρική (φυσικό αέριο,πετρέλαιο και οπλικά συστήματα απόΡωσία και φθηνά βιομηχανικά προϊόντα από την Κίνα). Να ξαναανοίξουμε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και να δώσουμε στους Ρώσους και κάποιες άλλες διευκολύνσεις, ναυτική βάση στη Θράκη αρέσει δεν αρέσει στους δήθεν “συμμάχους” αμερικάνους . Άντληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Αιγαίου και του Ιονίου με συμμετοχή ρωσικών και κινεζικών εταιριών και αν αρχίζουν να μας τα πρήζουν οι αμερικάνοι και αμερικάνικων εταιρειών. Να εκμεταλλευτούμε το χρυσό και το ουράνιο που έχουμε στη Θράκη. Να ξαναφτιάξουμε τις μυστικές μας υπηρεσίες που έχουν γίνει ρεζίλι καθώς οι αμερικάνοι τις ελέγχουν κατά μεγάλο μέρος. Να απεξαρτηθούμε από τους δήθεν συμμάχους του ΝΑΤΟ,κυρίως την Αμερική και να τους πούμε στα ίσια ότι αφού οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ Γερμανοί και οι Αμερικάνοι φέρονται έτσι στην Ελλάδα αλλάζουμε κατά μεγάλο ποσοστό την εξωτερική μας πολιτική στρεφόμενοι σε Ρωσία και Κίνα που πλέον είναι εάν όχι ήδη ισχυρότερες, το ίδιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και θα μπορέσουν να μας προστατέψουν μιας και είμαστε αδύναμοι. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και δήμευση περιουσιών σε όσα λαμόγια επιχειρηματίες και πολιτικάντηδες κλέβανε και βγάζανε τα λεφτά έξω
  Από το 1974 και μετά. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν πρωθυπουργό με αρχίδια που θα έχει και μερικούς έμπιστους συνεργάτες στους οποίους θα μπορεί να βασιστεί καθώς θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν οι «καλοί μας σύμμαχοι δυτικοί» κυρίως οι Αμερικάνοι που δε θα τους αρέσει καθόλου να δουν μια Ελλάδα η οποία θα βρίσκεται κατά τουλάχιστον 50% κάτω από ρώσικη και κινέζικη επιρροή καθώς έχουν συνηθίσει να μας βλέπουν σαν υπάκουο προτεκτοράτο από το 1945 και μετά. Σίγουρα όχι τον Καραμανλή που κάτι πήγε να κάνει αλλά αντί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι τον απειλούσαν οι «σύμμαχοι» να τον καθαρίσουν αυτόν και την οικογένειά του για τα ανοίγματα που έκανε σε Ρωσία και Κίνα το έβαλε στα πόδια, αντί να οργανώσει την ΕΥΠ και να τους κάνει τα ίδια και χειρότερα. Όταν πχ τον Αύγουστο του 2007 (που είχε μόλις υπογραφεί η συμφωνία με τον αγωγό) κάηκε όλη η Ελλάδα γιατί δε βγήκε κατευθείαν να πει ποιοι βάλανε τις φωτιές ( βλέπε CIA και λοιποί αμερικανοί και δυτικοί πράκτορες) και να κλείσει αυτομάτως τη βάση της Σούδας και ότι άλλη εγκατάσταση είχαμε δώσει στους Αμερικάνους. Πότε θα το καταλάβουν επιτέλους τα κορόιδα οι Έλληνες ότι θα εάν δε γίνουν αυτά και συνεχιστούν τα μέτρα η Ελλάδα θα καταστραφεί.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...