Καραβανάδες και Ξυπόλητοι

Posted: 4 Νοεμβρίου, 2011 in Πατριωτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:

Πως νομίζουμε ότι μείναμε 500 χρόνια υπό Τουρκικό ζυγό; Ήταν πιο ικανοί οι Οθωμανοί; Σαφώς και όχι, απόδειξις αυτού είναι ότι δεν άφησαν στην ιστορία ούτε μισό επίτευγμα. Δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος για να θαυμάσει κάποιος τους Τούρκους, εκτός από έναν. Κράτησαν σκλαβωμένο τον ενδοξότερο λαό της παγκοσμίου ιστορίας για μισή χιλιετία. Αυτό από μόνον του αποτελεί μοναδικό επίτευγμα.

Η μέθοδος ήταν πάντοτε η ίδια με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Τουρκοκρατουμένης Κρήτης, όπου οι Χριστιανικοί πληθυσμοί ήταν χωρισμένοι σε Καραβανάδες και Ξυπολήτους ενώ οι Τούρκοι ήταν πάντα ενωμένοι.

Τι μας θυμίζει; Το σήμερα ίσως;

Αυτό είναι το γραικυλιστάν. Είναι η διαίρεσις των Ελλήνων σε στρατόπεδα όπου το ένα ανταγωνίζεται το άλλο για το ποίο από τα δύο θα γλείψει περισσότερο τον Σουλτάνο ενώ το άλλο κατηγορεί τον πρώτο για σουλτανισμό, προσδοκώντας αφανώς στο να το εκτοπίσει, γινόμενο σουλτανικότερο του σουλτάνου.

Το ζήσαμε και πριν από μερικά χρόνια με την απογραφή της ΝΔ, που προσπάθησε να βγάλει τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ στην φόρα βάζοντας την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκή επιτήρησι, το ζήσαμε από τον ΓΑΠ όταν κατηγορούσε την Ελλάδα για διαφθορά και πλαστά στοιχεία, το ζήσαμε την εποχή του σκανδάλου του καλαμποκιού, το ζήσαμε σήμερα με την αποδοχή του Σαμαρά για στήριξιν της δανειακής συμβάσεως και εκατοντάδες άλλες φορές.

Εδώ βεβαίως υπάρχει και ο σκοτεινός ρόλος του ΚΚΕ το οποίο ΤΟΛΜΑ να συμμετέχει στους δημοκρατικούς θεσμούς όταν πιστεύει ότι θα πάρει την εξουσία με τα όπλα. Και γιατί επιτρέπεται από το γραικυλικό σύστημα στο ΚΚΕ να συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες; Ακριβώς για να παίζει τον ρόλο του μπαμπούλα, τον ρόλο της Χαρύβδεως.

Το ζήσαμε και προχθές με την υπόθεσι του δημοψηφίσματος. Τι φοβήθηκε ο μέσος Έλλην πολίτης στο δημοψήφισμα; Φοβήθηκε να μην κυριεύσει το χάος το οποίο είναι το χωράφι του ΚΚΕ. Ο Έλλην φοβάται να επιστρέψει στην δραχμή, όχι γιατί φοβάται την ίδια την δραχμή αλλά τους διάφορους τραμπούκους που θα καπηλευτούν την κοινωνική κρίσι και θα φέρουν το χάος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ο νέος λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου στο πρόσωπο του Τσίπρα, με την ίδια επιχειρηματολογία μέχρι και την ίδια φωνή. Ο Τσίπρας δεν είναι τίποτα παραπάνω από το επόμενο επεισόδιο της συνέχισης του γραικυλισμού.

Έτσι λοιπόν για άλλη μία φορά το γραικυλιστάν νίκησε τον Ελληνισμό. Δεν πήγαμε σε δημοψήφισμα, ένα άλλο κόμμα ασπάστηκε τον σουλτανισμό της Ευρωπαϊκής Σοβιετίας, αλλάξαν οι ρόλοι και η ζωή συνεχίζεται.

Κατά την ταπεινή μου άποψι η Ελλάς δεν χωράει σε αυτήν την ΟΝΕ η οποία έχει κλειστό ακόμη και το επάγγελμα του τσοπάνη ενώ θέλει να ανοίξει τις μεταφορές, για να μας πουλάει το δικό της γάλα με τα δικά της φορτηγά, δικά της τραίνα και αεροπλάνα. Αυτή δεν είναι ΟΝΕ, είναι μια άλλη μορφή του Σουλτάνου με Σοβιετικό πρόσωπο και Ευρωπαϊκό προσωπείο.

Έτσι έπεται συνέχισης του Γραικυλισμού, ενώ ταυτόχρονα χάνεται η γλώσσα μας, τα ήθη μας, τα ιδανικά μας, μέρα με την ημέρα, λεπτό με το λεπτό.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Χριστιάνα γράφει:

  Όχι μόνο δεν χωράει αυτή η Ελλάδα στην ΟΝΕ, αλλά ούτε ΑΥΤΗ η ΟΝΕ μπορεί πια να κρατήσει στους κόλπους της την Ελλάδα. Είναι τερατογένεση να μιλάμε για ένωση που έχει μέσα της. ταυτόχρονα, την Ελλάδα και την Γερμανία, την Γαλλία και την Πορτογαλία.
  Αυτή η ΟΝΕ έχει τελειώσει, ήταν ένα ατυχές πείραμα που στηρίχθηκε σε σαθρές βάσεις, σε ύποπτα κίνητρα και αποτελειώθηκε από ανίκανους ηγέτες.
  Η Ελλάδα, αποτελεί την αρχή. Το θέμα δεν είναι ΑΝ θα φύγει η ΕΛΛΆΔΑ, αλλά ΠΟΤΕ θα φύγει η Ελλάδα. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται και σήμερα, αυτό είναι το βάρος στις πλάτες του Γαπ, η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με την ελληνική χρεοκοπία, έχει να κάνει με την παραμονή της ίδιας της ΟΝΕ για λίγο ακόμα στην εντατική. Άσχετα με το κουτόχορτο που τρώμε από τα ΜΜΕ.
  Γιατί, αν πολύ απλά, οι Έλληνες κάνουν σήμερα το βράδυ την μαγκιά και ρίχνοντας τον ΓΑΠ, τινάξουν την συμφωνία στον αέρα και αποχωρήσουν από την ΟΝΕ οικειοθελώς, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ θα τιναχτεί η γαλλικη οικονομία στον αέρα. Εντός ολίγων ωρών τα χρηματιστήρια παγκοσμίως θα κάνουν βουτιά, τα γερμανικά sprads θα πάνε 1000% πάνω με το άνοιγμα τους και η Ισπανία με την Ιταλία θα πέσουν ίσως και αυθημερόν.
  Εκεί λοιπόν είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που είναι κρίμα, πολύ κρίμα που μας έγινε.
  Προσπαθούν να μας κρατήσουν μέσα για ΛΙΓΟ ακόμα, -γιατί η έξοδος είναι βέβαιη εντός μηνών καθώς ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να παραχθεί πρωτογενές πλεόνασμα εντός του 2012- για να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες των Γάλλων. Η Γαλλία πονάει πολύ, ας το καταλάβουμε επιτέλους.
  Θυσία της Ιφιγένειας…
  Είναι αυτό που λέμε ο λάθος άνθρωπος, στην λάθος θέση, την λάθος στιγμή.
  Εάν η Νότια Ευρώπη, στις αρχές του 2010 είχε 5 σωστούς πρωθυπουργούς, θα είχε συνάψει δική της Ένωση, σοφότερη, ομοιογενέστερη , ρεαλιστικότερη και βιωσιμότερη.
  Όμως, με κερκόπορτα την Ελλάδα και Εφιάλτη τον Γεώργιο Παπανδρεόυ, μπήκαν στην πόλη οι οχτροί.
  Τώρα το παιχνίδι τελείωσε.
  Η σύμβαση θα υπογραφεί από τους επόμενους προθύμους και μέσα στο 2012 θα αποχωρήσουμε ταπεινωμένοι (κι άλλο) με ένα χρέος που θα έχει εκτιναχθεί στα 600 δις για πλάκα.
  Εκτός φυσικά, εάν γίνει το βράδυ κάποιο θαύμα…

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Το να μείνουμε σε μία ΟΝΕ που θα καταρρεύσει (λόγω Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας) θα μας κοστίσει περισσότερο από το να φύγουμε και να τους παρακολουθούμε να καταρρέουν από μακρυά.
   Τεχνοκρατική αντίληψι δεν θέλουν; Ιδού λοιπόν.
   Για το οικονομικό καλό μας πρέπει να φύγουμε τώρα.

 2. Ὁ/ἡ johnfistikis12@hotmail.com γράφει:

  Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεπερνάνε κατά πολύ το χρέος που έχουμε. Αν είχαμε πατριώτες ηγέτες και
  όχι λαμόγια θα τις είχαμε πάρει… Από εκεί και πέρα το ευρώ είναι μια άλλη ιστορία. Όχι μόνο δεν πήρε τίποτε η Ελλάδα γιατί δεν τα διεκδίκησε,
  αλλά μπήκαμε στο Ευρώ με τους Γερμανούς να μας πουλάνε τα κωλοπροϊόντα τους και τώρα θα μας πάρουν και τα σώβρακα με το πρόσχημα του χρέους,(τα λεφτά
  που μας δανείζανε γυρνάγανε σε αυτούς ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον) … Θα φτάσει 300 Ευρώ ο μισθός με ακρίβεια Λονδίνου! Όσο πιο γρήγορα άρνηση του χρέους και διεκδίκηση των αποζημιώσεων! Το Δ Ράιχ να πάει να τα κάνει αυτά στην Ουγκάντα
  (δεν έχω πρόβλημα με την Ουγκάντα) και όπου αλλού θέλει..Να πάρουν μαζί τους και τους πολιτικάντηδές για παρέα όσους λάδωνε η Siemens. Σιγά-σιγά και
  πειθαρχημένα επιστροφή στη δραχμή και ανάπτυξη μέσω της παραμελημένης γεωργίας,κτηνοτροφίας και του τουρισμού που με τη δραχμή θα πολλαπλασιατεί.
  Κάλεσμα της Ρωσίας και της Κίνας να επενδύσουν στην Ελλάδα που είναι σταυροδρόμι 3 ηπείρων για την προώθηση των προϊόντων τους στην Ευρώπη και την Αφρική (φυσικό αέριο,πετρέλαιο και οπλικά συστήματα από
  Ρωσία και φθηνά βιομηχανικά προϊόντα από την Κίνα). Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους κορόιδα Έλληνες ότι θα εάν δε γίνουν αυτά και συνεχιστούν τα μέτρα
  η Ελλάδα θα καταστραφεί.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Τζόν Φιστίκη, μόλις έφαγα φλασιά. Βρήκα την λύση.

   Γιατί δεν μας δίνουν τις αποζημιώσεις; Γιατί δεν τις δικαιούμαστε;
   Όχι. Γιατί δεν έχουμε τα κότσια να τις διεκδικήσουμε.

   Το κρατάμε αυτό ως δεδομένο. Είμαστε ή δειλοί ή ανίκανοι ή ανίσχυροι.
   Σωστά; Σωστά.

   Αυτό λοιπόν το μετατρέπουμε σε όπλο.
   Παραδεχόμαστε την αδυναμία μας και ομολογοποιούμε τις γερμανικές οφειλές προς το Ελληνικό δημόσιο.
   Ας διεκδικήσει τις οφειλές ο κάτοχος των ομολόγων.
   Είμαι δε σίγουρος ότι όλο και κάποια χώρα (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Αγγλία) θα ενδιαφερθεί να αγοράσει αυτό το ομόλογο.

   Δηλαδή μετατρέπουμε την εκκρεμότητα και την αδυναμία μας σε όπλο, το οποίο μάλιστα εμπορευόμαστε σε πιο ισχυρούς από εμάς.

   Εάν εμείς δεν έχουμε την δύναμη να διεκδικήσουμε, ας διεκδικήσουν λ.χ. οι Κινέζοι.
   Τότε να τους δω τους γερμανούς, όταν θα δουν την δική τους εθνική κυριαρχία να απειλείται.
   Μόλις εκδόσουμε το ομόλογο με εγγυήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις, οι ίδιοι οι Γερμανοί θα σπεύσουν να το αγοράσουν.

   Έχουμε πόλεμο, πολεμάμε.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...