Μακεδονία-απλά πράγματα, απλές λύσεις

Posted: 20 Ὀκτωβρίου, 2011 in Πατριωτισμός, Πολιτική, Σκέψεις
Ἐτικέττες:, , , , ,

Μερικά πράγματα είναι απίστευτα απλά. Έχουν καταξοδευτεί οι γείτονες μας Σκοπιανοί να στήνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά οι δικοί μας δεν έχουν σκεφτεί την απλούστερη λύση. Ή μήπως πάλι την έχουν σκεφτεί αλλά δεν τολμούν καν να την εφαρμόσουν;

Ερώτησις: Τι είναι αυτό που η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδώσει, είναι παγκοσμίου κυκλοφορίας και κάνει τον γύρο του κόσμου ταχύτατα;

Απάντησις: Νομίσματα.

Μπορεί να μην έχουμε δικαίωμα εκδόσεως χαρτονομισμάτων όμως μια χαρά μπορούμε να κόψουμε μεταλλικά νομίσματα. Τι λοιπόν θα πείραζε εάν εκδίδαμε νομίσματα με μακεδονικά σύμβολα ή/και με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μεγάλου (Μέγας ήταν και αυτός) Φιλίππου;

Αυτήν την ιδέα την έχω γράψει σε διάφορα ιστολόγια τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν ανήρτησα κάποιο σχετικό άρθρο. Ακόμη όμως και τώρα μπορούμε, δεν είναι αργά.

Αλήθεια όμως , έχουμε δικαίωμα να κόψουμε νόμισμα με την κεφαλή του Αλεξάνδρου ή όχι; Μήπως μας το έχουν απαγορέψει; Αυτή είναι η μία εκδοχή. Η άλλη είναι ότι οι ηγέτες μας είναι τόσο παντελώς άχρηστοι και ανίκανοι, που ούτε καν απλές λύσεις δεν μπορούν να σκεφτούν.

Στο τέλος αυτό που θα γίνει, θα είναι να μπουν τα Σκόπια στην Ε.Ε. και να κόψουν εκείνα αντίστοιχο νόμισμα ώστε τελικώς να τρέχουμε για ακόμη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις και να μην φτάνουμε. Θα φυσάμε και το γιαούρτι να κρυώσει.

Ακόμη και τώρα μπορούμε να τιμήσουμε τον Μέγιστο των Ελλήνων και τους γονείς του. Μπορούμε να κόψουμε την συλλεκτική Μακεδονική σειρά ευρωκερμάτων. Εάν είχαμε έστω και λίγο μυαλό, αυτή θα ήταν η πρώτη μας κίνησις, αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά.

Εικόνα α'

Αντί λοιπόν να κόβουμε νομίσματα που να απεικονίζουν βλακείες, όπως αυτό της εικόνας α’, θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τις θέσεις μας μέσω του νομίσματος, όπως εξάλλου δικαιούμαστε. Η μορφή του Αλεξάνδρου θα ξανακοσμήσει νόμισμα, αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Θα το κάνουμε εμείς ή θα περιμένουμε να μπουν τα Σκόπια στην ΟΝΕ, να βγούμε εμείς και μετά άντε ξανά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες; Εκτός…εκτός εάν κάποιοι “ηγέτες” έχουν ήδη πουληθεί στο ζήτημα της Μακεδονίας, που κακώς το ονομάζουμε ακόμη και ως ζήτημα. Για εμάς δεν τίθεται καν ζήτημα, η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι Ελλάς. Ζήτημα ή καλύτερα ζητούμενο είναι το Μακεδονικό για εκείνους που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία. Για εμάς δεν υπάρχει καν ζήτημα και τα Μακεδονικά σύμβολα τα κάνουμε ότι θέλουμε. Ιστορική αναγκαιότητα είναι να τα κάνουμε νομίσματα.

Προσθήκη 22-10-2011

Εικόνα β'

Προς μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα από τον σχολιαστή Κου.Δρα. ότι παρόμοιος ιδέα έχει αναρτηθεί και σε άλλη ιστοσελίδα (εδώ), στην οποία και παρουσιάζεται το ευρωκέρμα  με την μορφή του Αλεξάνδρου, σε επεξεργασία του κ. Αντωνίου Σ.Περδικάρη όπως την βλέπουμε παρακάτω.

Μερικές δικές μου παρατηρήσεις: Η απεικόνισι με βρίσκει σύμφωνο εάν και θα προτιμούσα τον Αλέξανδρο κερασφόρο (εικόνα γ’) , μια μορφή του Αλεξάνδρου που δεν υπήρχε στον Ελληνικό χώρο αλλά κυρίως σε νομίσματα στα Περσικά, Αιγυπτιακά και Ινδικά εδάφη, για να τονιστεί η θεϊκή του καταγωγή.
Αυτό όμως είναι δευτερεύον ζήτημα, πρωτεύον είναι να κοπεί το νόμισμα, όχι όμως μόνον του Αλεξάνδρου, δεν είμαστε Σκοπιανοί, δεν κάνουμε στεγνή προπαγάνδα εμείς, απλώς τιμούμε όλους τους Μεγάλους Έλληνες.

εικόνα γ'

Πρέπει να κόψουμε νομίσματα και με την μορφή του Φιλίππου, του Αρχιμήδου, του Ευκλείδου, του Ομήρου κλπ. Η Ελληνική σειρά κερμάτων πρέπει να γίνει περιζήτητος στους συλλέκτες νομισμάτων και να θέλουν όλοι οι Ευρωπαίοι να κινούνται με Ελληνικής κοπής νομίσματα. Είναι ζήτημα δυναμικής αντιμετωπίσεως των πραγμάτων. Μπορεί η Ελλάδα μέσα από την τέχνη των επί νομισμάτων παραστάσεων να κυριεύσει και την Ευρώπη. Τα πάντα είναι εφικτά εάν σκεπτόμαστε δυναμικά.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Κου.Δρα. γράφει:

  Συμφωνώ και επαυξάνω!
  Την ίδια ιδέα έχουν και άλλοι http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/69/31/lang,el/

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Χαίρομαι που υπάρχει κι άλλος με την ιδία ιδέα. Ελπίζω κάποτε (το συντομότερον) η ιδέα να γίνει πράξη. πολύ φοβούμαι όμως ότι το θέμα το έχουμε ήδη πουλήσει και ίσως να μην μας επιτρέπεται καν μια τέτοια κίνησις.
   Εάν οι πολιτικοί μας έχουν όρχεις (και όχι αρχ..δια, που είναι υποκοριστικό εξάλλου) ας κάνουν μια επίδειξη τόλμης και αποφασιστικότητος και ας αρχίζουν επιτέλους να βάζουν το όποιο μυαλό τους σε λειτουργία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...