Στείλε μία κάρτα

Posted: 22 Αὐγούστου, 2011 in Πατριωτισμός, Πολιτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:, , , ,

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την ανθελληνικότητα του Ελληνικού κράτους. Η περίπτωση όμως της Μεγίστης (Καστελόριζο) είναι η χαρακτηριστικότερη όλων.

Η Μεγίστη δεν είναι τυχαία νήσος. Είναι μια νήσος που δεν κατάφεραν να την αφελληνίσουν ούτε οι Τούρκοι. Επί αγαρινοκρατίας είχε 15.000 κατοίκους, ευκαταστάτους, ναυτικούς, εμπόρους, τεχνίτες κλπ. Ουδέποτε έπαψε να είναι ένα ζωντανό νησί μέχρι την στιγμή που ανέλαβε το Ελληνικό κράτος να συγκεντρώσει όλον τον Ελληνισμό σε δύο πόλεις, να αδιαφορήσει για της ανάγκες σε εκπαίδευση, νοσηλεία, συγκοινωνίες  των κατοίκων των υπολοίπων περιοχών. Το Ελληνικό ανθελληνικό κράτος αδιαφορεί σήμερα για το εάν θα υπάρχει δυνατότης σιδηροδρομικής συνδέσεως Φλωρίνης, Κοζάνης, Καστοριάς με την Θεσσαλονίκη όπως αδιαφορούσε τόσα χρόνια για τους εκατοντάδες νεκρούς στο οδικό δίκτυο της Κατάρας και άφηνε την Ήπειρο χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο. Το ίδιο λοιπόν Ελληνικό κράτος άφησε τους νησιώτες στο έλεος των θεών και των Τούρκων χωρίς νοσοκομεία, χωρίς σχολεία ενώ ταυτόχρονα σπαταλούσε χρήματα για να συντηρήσει το παρακράτος, τις υπουργικές βίλες, τα κουμπαριά, τους σωματοφύλακες.

Η περίπτωση της Μεγίστης λοιπόν είναι η μεγαλυτέρα απόδειξις αυτού του επισήμου ανθελληνισμού. Ότι δεν κατάφεραν οι τούρκοι του κατάφερε το Ελληνικό κράτος. Οι κάτοικοι έφυγαν από το νησί και μάλιστα από ποίο νησί; Από το νησί με την μεγαλύτερη γεωστρατηγική σπουδαιότητα της Ελλάδος αλλά και με μεγάλη ιστορική σημασία δεδομένης της γειτνιάσεως του με ιστορικές περιοχές όπως οι κατεχόμενες Λυκία, Παμφυλία και Κιλικία. Η εκκένωσις τῆς νήσου είναι η μεγαλύτερη απόδειξις της εντροπής της Ελλάδος για να μην πούμε για προδοσία των Ελλήνων πολιτικών, ΟΛΩΝ των Ελλήνων πολιτικών που ενώ θα έπρεπε να έχουν το νησί στολίδι του Αιγαίου και της Μεσογείου, ναυπηγικό και ναυτικό κέντρο ακόμη ίσως και με δικό του πανεπιστήμιο, το έχουν καταντήσει ένα γραφικό χωριό με αραιά, πολύ αραιά συγκοινωνία.

Αυτήν λοιπόν την αραιά συγκοινωνία και στην ουσία επικοινωνία της νήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα καλούμαστε να ανατρέψουμε. Και αυτό μπορεί να γίνει με το ταχυδρομείο το οποίο μπορεί να αναγκάσει καράβια να ταξιδέψουν στην Μεγίστη. Φυσικά μπορεί να γίνει και με τον τουρισμό, την μετοίκιση Ελλήνων στο νησί, την επιχειρηματική δραστηριότητα (όση επιτρέπει η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή Σοβιετία) αλλά η αποστολή μιας κάρτας στο Καστελόριζο είναι μια καλή αρχή.

Αναδημοσιεύω ένα σχετικό άρθρο από το ιστολόγιον της εκ του Πόντου Φιλονόης

Ἡ κάρτα γιὰ τὸ Καστελόριζο ἴσως νὰ ἔφυγε πρὸ τῶν ἐορτῶν!

Ὅμως ὄχι ἄπὸ ὅλους μας!

Ἀλλὰ κι ἐὰν τὴν στείλαμε, δὲν πειράζει!!!

Ἄς στείλουμε ἀκόμη μία!

Θέλει τόσο πολὺ νὰ τὸ ….«ἀγκαλιάσῃ» ἡ Τουρκία, ποὺ πρέπει νὰ δυναμώσουμε πολὺ τοὺς κατοίκους του γιὰ νὰ πάρουν κουράγιο καὶ νὰ ἀντέξουν σὲ ὅσα ἔρχονται!

Ἡ κυβέρνησις δὲν δίδει στίγμα γιὰ τὶς κινήσεις της καὶ τὶς ἀποφάσεις της!

Ἀπομονώνει τόσο πολὺ, ἰδίως τὸ Καστελόριζο….

Ἀπόδειξις;

Τὴν χειρότερη ἀνακοίνωσί του γιὰ τοὺς Ἕλληνες ὁ πρωθυπουργὸς τὴν ἔκανε ἀπὸ τὸ Καστελόριζο!!

Σὰν κάτι νὰ πήγαινε νὰ πῇ ποὺ δὲν εἶπε!!!

Σὰν κάπως νὰ προσπαθοῦσε νὰ «ταυτίσουμε» μέσα μάς τὸ Καστελόριζο μὲ κάτι ποὺ δὲν …ἀντέχεται!!!

Σὰν κάπως νὰ προσπαθοῦσε νὰ πῇ στοὺς Καστελοριζιῶτες πὼς ἀπὸ ἐκεὶ ξεκινᾶ τὸν κομματιασμὸ τῆς Ἑλλάδος!

Ὅμως….

Ὁ τόπος μας, οἱ ἄνθρωποὶ του, ἡ ἱστορία μας καὶ τὸ μέλλον τῶν παιδιῶν μας, δὲν θὰ μπορέσουν ΠΟΤΕ νὰ χωρέσουν σὲ μίαν ὑπογραφὴ ἤ σὲ μίαν κυβερνητικὴ ἀπόφασι!

ΕΜΕΙΣ εἴμαστε οἱ κάτοικοι κάθε ἀκριτικοῦ μας νησιοῦ, ἰσοβίως ἔφεδροι, σὲ ἀπόλυτο ἑτοιμότητα γιὰ νὰ τὸ ὑπερασπιστοῦμε!

Σήμερα τὰ ὅπλα μας δὲν ἔχουν σφαῖρες ποὺ σκοτώνουν!

Σήμερα τὰ ὅπλα μας εἶναι ὁ λόγος, ἡ γραφὴ, ἡ αὐτονάπτυξις..

Μὲ αὐτὰ ΜΟΝΟΝ ἀλλάζουμε κυβερνήτικὲς τακτικὲς, ξανακερδίζουμε τὴν ζωὴ μας καὶ ἀναδομοῦμε τὶς συνειδήσεις μας!

Σήμερα, μέσα στὰ ὅπλα μας εἶναι καὶ ἡ ἀλληλοστήριξις…

Καὶ οἱ πολλὲς φωνὲς ἤ οἱ πολλὲς κάρτες!!!

Σηκωθεῖτε λοιπὸν!

Ἂς μὴν εἶναι κάρτα… Ἂς εἶναι ἕνα μικρὸ σημείωμα μὲ εὐχὲς!!

Ἢ μία φωτογραφία…. Ἢ μία παιδικὴ ζωγραφιὰ!!!

Πιᾶστε τα ὅπλα σας Ἕλληνες!!

Ἔχουμε πολὺ δουλειὰ νὰ κάνουμε!

Φιλονόη.

Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μίαοποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:

Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE.

Παρακαλείστε να διαβάσετε το κατωτέρω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής.

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε ενημερώστε κάθε ένα της λίστας σας.

Στόχος, νακατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες αγάπης από όλον τον απανταχού Ελληνισμό.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

From: Marios Evriviades

From: Theodore Kariotis

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…… ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

μια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει … ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!

Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE

Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επι χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου«να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα»

Καλούμε όλους τους Έλληνες , Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη, πρωτοχρονιάτικη, ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο . Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο

Μεγίστη

851 11

Καστελόριζο

Δωδεκάνησα

Ελλάδα

Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη “ Ηρόδοτος”, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοποστρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου [2].

Ο Στρατηγικός Αναλυτής Καθηγητής Νίκος Λυγερός, ο οποίος διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, γράφει τα εξής σημαντικά για το Καστελόριζο:

«Η εξέταση των δεδομένων μέσω της τοποστρατηγικής ανάλυσης επιτρέπει την υπέρβαση της γεωμετρίας του χώρου και εξηγεί τη χρονική επιλογή της διεξαγωγής της μάχης. Για όσους δεν το συνειδητοποιούν ακόμα, το Καστελόριζο είναι χώρος μιας μάχης όχι μόνο από μόνο του, αλλά ολόκληρη η περιοχή, ειδικά αυτή που ανήκει στον ελληνικό χώρο, δηλαδή η δυτική του πλευρά, λόγω της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ θα ασκήσει de facto μια πίεση σε αυτήν την περιοχή και θα πρέπει να επιλέξουμε αν αυτός ο χώρος θα είναι ανάλογος του Μαραθώνα ή των Θερμοπυλών. Αυτή η πρόσβαση στην επιλογή είναι πρόβλημα βούλησης και βέβαια πρωτοβουλίας εκ μέρους μας. Σε κάθε περίπτωση τα τοποστρατηγικά δεδομένα υπάρχουν, το πλαίσιο γεωστρατηγικής υπάρχει. Όλος ο προβληματισμός είναι η προετοιμασία μας. Αλλιώς θα επαναλάβουμε το λάθος της Συνθήκης Σεβρών του 1920, η οποία μετατράπηκε τελικά σε Συνθήκη Λωζάνης του 1923, η οποία μέσω του προσχήματος των Στενών, καθόρισε την μοίρα της Ίμβρου και της Τενέδου, δίχως να δοθεί σημασία στα συγκεκριμένα νησιά.

» Η περίπτωση του Καστελόριζου είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι επιτρέπει με λανθασμένους χειρισμούς την επαφή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, και μηδενίζει ταυτόχρονα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Το να δίνουμε έμφαση μόνο στο νησί, δίχως να εξετάζουμε τις επιπτώσεις των πιέσεων πάνω στην συγκεκριμένη περιοχή και να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τα τοποστρατηγικά δεδομένα θεωρώντας ότι δεν προσθέτουν τίποτα στις γνώσεις στις οποίες οφείλουμε τη σημερινή κατάσταση είναι δείγμα αδράνειας.» [3]

Δυστυχώς, παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου όσον αφορά την ΑΟΖ και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, και συνεπώς προσπαθεί να τα αποσυνδέσει από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να τα παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες [4]. Σύμφωνα με τον ‘Ριζοσπάστη’, οι Τούρκοι, με την ανοχή του ΝΑΤΟ, μεθοδεύουν δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο στα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, με την ελληνική κυβέρνηση να φέρεται να έχει αποδεχθεί να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από τη γενικότερη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση των δικαιωμάτων της κάθε χώρας [5].

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λοιπόν, φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επι χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου «να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα» [6].

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Εμείς αυτό δεν θα το ανεχθούμε! Θα στείλουμε λαϊκό μήνυμα σε δικούς μας υποτελείς και ξένους επιβουλείς. Αρχής γενομένης με αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και με την ελπίδα να συνεχίσει και μέσα στο 2011, ο ‘Εμπροσθοφύλακας’ ξεκινά την εκστρατεία «Εγώ αυξάνω την γεωπολιτική μου ισχύ». Στέλνουμε μια κάρτα στο Δημαρχείο ή στο Σχολείο του Καστελόριζου, ανυψώνουμε την σημασία του ακριτικού νησιού μας στην συνείδηση των Πανελλήνων.

Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη, πρωτοχρονιάτικη, ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Στέλνοντας μια κάρτα στους συμπατριώτες μας που κατοικούν στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου δείχνουμε με ένα απλό και φιλικό τρόπο, αλλά εξόχως έμπρακτο και συμβολικό, την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας. Δεν ξεχνάμε την Κυρά της Ρω. Δεν ξεχνάμε τους αγώνες των Καστελορίζιων το 1821 και την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Αναγνωρίζουμε πως η παρουσία τους στο νησί αυτό δεν αποτελεί μόνο απλή περίπτωση διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι εξέχουσας σημασίας για την γεωπολιτική και οικονομική συνεκτικότητα των δύο κρατών του Ελληνισμού.

Στείλτε λοιπόν μια κάρτα! Στείλτε μια κάρτα, πείτε το στους φίλους και στους συγγενείς σας, ανακοινώστε το σε ιστολόγια και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Καλέστε και άλλους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο. Εμείς δημιουργούμε ρεύμα υπέρ των συμφερόντων του Ελληνισμού, εμείς πολλαπλασιάζουμε την γεωπολιτική και τοποστρατηγική ισχύ του Καστελόριζου αναβαθμίζοντας το στην συλλογική, εθνική μας μνήμη και στις καρδιές μας.

Οι συμβολικές μας πράξεις κατατροπώνουν τις νέο-οθωμανικές γελοιότητες περί αμφισβήτησης και στέλνουμε ένα πανίσχυρο μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς δικούς μας και προς ξένους επιβουλείς: Οι μεν, ΜΗΝ ξεχνάτε το Καστελόριζο! Οι δε, ΜΗΝ αγγίζετε το Καστελόριζο!

Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο

Μεγίστη

851 11

Καστελόριζο

Δωδεκάνησα

Ελλάδα

Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:

Megisti Municipality or Elementary School

Megisti

851 11

Kastelorizo

Dodekanisa

GREECE

Αναδημοσίευση από : Φιλονόη εκ του Πόντου

 

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...