Ελεύθερη αγορά & ανοικτά επαγγέλματα

Posted: 18 Ἰουλίου, 2011 in Αγορά-εμπόριο, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Πατριωτισμός, Πολιτική

Μετά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων: μεταφορών, φαρμακείων, νομικών κλπ ήρθε η ώρα για αυτό των ιδιοκτητών ταχύ (ή ΤΑΧΙ βαρβαριστί).

Τι ωραία, τι καλά !

Ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή ένωση που απεχθάνεται τα κλειστά επαγγέλματα και ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό για την αποφυγή της καρτελοποιήσεως της αγοράς.

Με μια λέξη: Μπούρδες.

Δεν θα εμβαθύνουμε επί του θέματος, είναι εξάλλου πολύ βαρετή μια τέτοια κουβέντα που συνοψίζεται στην εκκλησιαστική φράση: Τὰ καλὰ καὶ συμφέροντα ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν καὶ εἰρήνην τῷ κόσμῳ, παρά τοῦ Κυρίου αἰτησώμεθα. 

Ούτε όμως θα λαϊκίσουμε επικαλούμενοι την κλειστότητα του επαγγέλματος του πρωθυπουργού, του υπουργού και του πολιτικού γενικότερα.

Επίσης δεν θα αναφερθούμε σε κλειστά επαγγέλματα όπως αυτά των τραπεζών,  τελωνειακών, εφόρων, δημοσιογράφων μούμπλε μπούμπλε…..

Η ερώτηση που κάνουμε είναι η εξής πολύ απλή, πεζή και εύκολη.

Το επάγγελμα του τσοπάνη είναι ένα ανοιχτό επάγγελμα;

Μπορώ να αγοράσω 100 αγελάδια ή όχι; Επιτρέπεται να πουλάω γάλα από τις αγελάδες μου ή όχι; Το ξέρουμε ότι το γάλα που παράγει η χώρα δεν αρκεί για να παραχθούν τυριά και ότι αναγκαζόμαστε να εισάγουμε; Πρέπει δηλαδή να πάρω την άδεια σας για να γίνω βοσκός;

Επιτρέπεται να βάλω στο χωράφι μου ζαχαρότευτλα;

Μπορώ να παράξω ζάχαρη;

Μπορώ να φυτέψω βαμβάκι;

Επιτρέπεται να επιδιώξουμε την αυτάρκεια μας σε σιτηρά;

Μπορώ να κατασκευάσω ένα αυτοκίνητο;

Μπορώ να στήσω μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών ειδών; Επετράπη στην Ελλάδα να έχει βιομηχανίες όπως η ΙΖΟΛΑ, Πειραϊκή Πατραϊκή, Βέτλανς Νάουσα…;

Επιτρέπεται να έχουμε εργοστάσιο παραγωγής (φωσφορικών) λιπασμάτων;

Η απάντηση είναι όχι.

Πως μπορεί κάποιος να επικαλείται την αύξηση του ανταγωνισμού, είτε σε επίπεδο τιμών είτε σε επίπεδο ποιότητος όταν έχει ποσοστωσιοποιήσει το σύμπαν;

Η Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωσις δεν επιτρέπει την αυτάρκεια των χωρών και επιδιώκει όχι να ανοίξει επαγγέλματα αλλά να τα κλείσει. Διότι στην ουσία επιδιώκει να μετατρέψει την μεγαλύτερη διαμετακομιστική πύλη της Ευρώπης σε ένα κλειστό κλάμπ που θα ελέγχει και θα λυμαίνεται των μεταφορών και των υπηρεσιών. Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος των διαφόρων επιδοτήσεων. Αυτός είναι και ο ρόλος του ΕΣΠΑ*

Επειδή δηλαδή βάφτισαν μια πολιτική τακτική ως άνοιγμα επαγγελμάτων, δεν σημαίνει ότι τα ανοίγουν κιόλας. Όταν η Ε.Ε.Σ.Δ μιλάει για άνοιγμα επαγγελμάτων στην ουσία μιλάει για κλείσιμο επαγγελμάτων. Είναι δηλαδή άνοιγμα κατ΄ευφημισμόν.

Η απάντηση επομένως είναι: δεν μας χέζεις ρε Ευρώπη.

Εμείς δεν θα πεινάσουμε αν ξεκλειδώσουμε τις ποσοστώσεις. Και γάλα θα πιούμε και τυρί θα φάμε και το καρπουζάκι μας θα γουστάρουμε και την πελαγίσια τσιπούρα θα γλεντήσουμε και τις μουσικές μας θα τις έχουμε και χορούς θα κάνουμε. Αυτοί που θα πεινάσουν θα είναι οι Γερμανοί που θα πήξουν στα καρτόφεν και τα λουκάνικα Βα(ρ)βαρίας και θα φτάσουν σε σημείο να τρώνε τσιπάκια Ζίμενς ψητά στα κάρβουνα.

*Ας μην χαιρόμαστε με τις διάφορες επιδοτήσεις: ΚΠΣ, Μεσογειακά προγράμματα, ΕΣΠΑ και άλλες τρίχες κατσαρές. ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τζάμπα. Όσο μας επιδοτούν τόσο μας υποδουλώνουν. Το θέμα είναι να αναπτυχθούμε από μόνοι μας. Μόνοι μας έπρεπε να είχαμε κάνει την Εγνατία Οδό, μόνοι μας και το γεφύρι της Άρτης. Η αλήθεια να λέγεται, το ΚΚΕ έλεγε και ορισμένα σωστά τα οποία φυσικά τα έλεγε γιατί τα ήξερε, αφού στην ουσία η Ευρώπη έχει εφαρμόσει το Σοβιετικό Μ(π)ο(ρ)ντέλο, το πρότυπο δηλαδή της ηγεμονικής Ρωσίας, απλώς η Ευρώπη εν αντιθέσει προς την ΕΣΣΔ δεν είναι ηγεμονία της Ρωσίας αλλά της Γερμανίας.

Που πήγαν τα λεφτά των Μεσογειακών Προγραμμάτων; Στο στήσιμο του μηχανισμού ΠΑΣΟΚ. Λέτε τόσα χρόνια η Ε.Ο.Κ. να μην το γνώριζε αυτό; Το γνώριζε και το παραγνώριζε. Η ίδια η Ευρώπη ισχυροποίησε το ΠΑΣΟΚ και η ίδια η Ευρώπη καταχρέωσε την Ελλάδα. Δηλαδή αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένα καλοστημένο θεατράκι. Για την Ε.Ο.Κ. (νυν Ε.Ε.) απλώς έφτασε η ώρα να θερίσει τους καρπούς της, να βγάλει υπεραξία από την Εγνατία Οδό και τα λοιπά Μεγάλα έργα που θεωρητικά χρηματοδότησε αλλά ουσιαστικά πλήρωσε εκατονταπλάσια ο Ελληνικός λαός. Την υπεραξία δεν δικαιούται να την βγάλει ο ντόπιος φορτηγατζής, ο ιθαγενής Ο.Σ.Ε. (και ας πληρώσαμε εμείς τις βελτιώσεις του σιδηροδρομικού δικτύου), δεν δικαιούται να την βγάλει ο Ελληνικός λαός, την υπεραξία πρέπει να την βγάλουν αυτοί που τύποις επιδότησαν τα έργα παίρνοντας τα λεφτά τους πίσω αμέσως με τις υπερκοστολογίσεις των έργων, ανοίγοντας τα επαγγέλματα όχι για τους Έλληνες αλλά για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ελέγχουν, δηλαδή τα δικά τους τράστ (μεταφορικά, σιδηροδρομικά, τηλεπικοινωνιακά, …).

Καλά λοιπόν μας τα έλεγε το ΚΚΕ για την Ευρώπη, καλά όμως μας τα έλεγαν και οι αμερικάνοι για το ΚΚΕ, καλά μας τα έλεγε και η εκκλησία για την δύση (αφού όλοι είναι μεταξύ τους παλαιοί καλοί γνώριμοι) αλλά ακόμη καλύτερα μας το λέει ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός: Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα.

Συμπέρασμα: δεν θέλουμε άλλα ΕΣΠΑ, που ακόμη και επιδοτούμενα κατά 100% πάλι ζημιογόνα είναι αφού με αυτά αγοράζουμε υπερκοστολογημένα μηχανήματα, δίνουμε τους διαγωνισμούς σε ξένες εταιρίες κλπ. Θέλουμε αυτάρκεια και επανασχεδιασμό του κράτους προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θέλουμε πλέον να είμαστε τμήμα κάποιας αυτοκρατορίας. Ούτε αυτοκράτορες θέλουμε να ξαναγίνουμε (βαρεθήκαμε 3000 χρόνια τώρα να παραδίδουμε μαθήματα) ούτε υπήκοοι κανενός. Θέλουμε να μας αφήσουν στην ησυχία μας να γουστάρουμε την ζωή μας και τον πολιτισμό μας.

Άντε και … ΕΣΠΑ λοιπόν, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία ή εάν το θέλετε Τουρκικά: άιντε και σιχτίρι.

Εμείς γουστάρουμε τον ιδρωμένο ταρίφα να καπνίζει μέσα στην μάπα μας αλλά να γίνεται και συντροφιά και φίλος μας μέσα σε δευτερόλεπτα. Γουστάρουμε ο γιος του Φαρμακοποιού να γίνεται φαρμακοποιός. Έτσι είμαστε, ότι θέλουμε εμείς γουστάρουμε, δεν θα μας πείτε εσείς τι να γουστάρουμε χθεσινοί ουραγκοτάγκοι.  Γουστάρουμε να τρώμε το μισό καρπούζι και να πετάμε το άλλο μισό. Γουστάρουμε όταν τρώμε τα ωραία μας φρούτα να κάνουμε πλατς πλουτς με το στόμα μας. Δεν έχουμε σαβουάρ βίβρ γιατί δεν μας χρειάζεται. Γουστάρουμε να τρώμε συκωταριές, κοκορέτσια και μαγειρίτσες. Γουστάρουμε να κράζουμε τις λούγκρες και τις αδερφές, γουστάρουμε ακόμη και να είμαστε Χριστιανοί και να βρίζουμε τον Χριστό και την Παναγία. Ό,τι θέλουμε γουστάρουμε και λογαριασμό δεν θα σας δώσουμε.

Γουστάρουμε να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη Αθήνα με τον καρβουνιάρη και δεν θέλουμε τα πλαστικά σας τρενάκια. Όταν θα βάλουμε πλαστικά τρενάκια στις γραμμές που εμείς πληρώσαμε θα είναι ελληνικής κατασκευής, μήπως ναυπηγεία δεν έχουμε ή μηχανουργεία;

Σιγά δηλαδή την τεχνολογία σας!  Κλουβάκια με ρόδες, μοτοράκια με πιστόνια, πλυντήρια με δύο αντλίες, σωλήνες με φρέον.

Σιγά τα ωά. Μην νομίζετε δηλαδή ότι ανακαλύψατε και την φιλοσοφία. Κουδουνίστρες επιχρυσωμένες πουλάτε και νομίζετε ότι κάτι γίνατε δηλαδίς. Τίποτα δεν γίνατε. Βάρβαροι ήσασταν και βάρβαροι παραμείνατε. Ήσασταν βάρβαροι με προβιές και γίνατε βάρβαροι με γραβάτες, εμείς στα πανηγύρια μας χορεύουμε, ερωτευόμαστε και γλεντάμε και εσείς γίνεστε φέσι και χοροπηδάτε σαν μοσχάρια. Δεν τα θέλουμε τα λεφτά σας ρε, ουστ από εδώ.

Advertisements
σχόλια
  1. Ὁ/ἡ otter γράφει:

    Συμφωνώ πλήρως και με το σκεπτικό σου, όπως και με τα συμπεράσματα. Ένα από τα πράγματα που είδα στα χρόνια που έκατσα στο εξωτερικό ήταν και η απάτη των «ανοικτών» επαγγελμάτων. Όλα ανήκουν σε πολυεθνικές εταιρείες, εκτός από τις δικηγορικές, οι οποίες είναι κολοσσοί εκτός από εξαιρέσεις.

    Με λίγα λόγια, θέλεις να ανοίξεις μεταφορική εταιρεία; Με γεια σου με χαρά σου, αλλά το μόνο που θα κάνεις είναι να χρεωκοπήσεις, καθώς δεν θα μπορείς να ανταγωνιστείς την πολυεθνική (σε τιμές είναι εύκολο γιατί είναι πανάκριβες, αλλά σε όλα τα άλλα, όπως και στην προβολή βέβαια μ τίποτα). Θέλεις να γίνεις οδηγός ταξί; Καλή τύχη αν δεν δουλεύεις σε μεγάλη, προβεβλημένη εταιρεία. Δεν πρόκειται να πάρεις πελάτη αλλιώς. Και πάει λέγοντας.

    Και η κατάσταση με τα φαρμακεία/ντραγκ στορ/αποθήκες/σούπερ μάρκετ είναι τραγική. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση το ότι η μεθαμφεταμίνη δεν είναι ιδιαίτερα δεδομένη στην Ελλάδα ακόμα, αντίθετα με την Δύση. Διαφορετικό είναι να πηγαίνεις σε ένα φαρμακείο και να ζητάς καμιά τριανταριά κουτιά χαπιών για τον βήχα και άλλο να πηγαίνεις απλά στο σούπερ μάρκετ, στο ντραγκ στορ ή στα μπουτς τέλος πάντων και να καθαρίζεις το μισό ράφι χωρίς να σου λέει κανείς κουβέντα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...