Κόντρα στο ρεύμα

Posted: 12 Ἰουνίου, 2011 in Αγορά-εμπόριο, Πατριωτισμός, Πολιτική, Σκέψεις, Υγεία

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, χάνεται η Μακεδονία από μαζικό εποικισμό Αλβανών. Άνεργοι, ελάτε να δουλέψετε την γη των Μακεδόνων προτού γίνει το Κόσοβο-2. Σε 1-2 χρόνια το πολύ θα είναι πολύ αργά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η αποστολή των Ελλήνων εργατών πρέπει να γίνει οργανωμένα καθώς οι Αλβανοί μόνον προσχηματικά είναι εργάτες. Δεν θα αφήσουν να σπάσει το μονοπώλιο τους. 

Πως νομίζετε ότι έδιωξαν όλους τους υπόλοιπους εργάτες από την Μακεδονική γη. Με απειλές. Αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμη και ένας τσομπάνης αλβανός εργάτης προστατεύεται από την Αλβανική μαφία. Επομένως οι Έλληνες εργάτες πρέπει να ανακτήσουν την Ελληνική ύπαιθρο προετοιμασμένοι ακόμη και για απειλές. Γιαυτό πρέπει να είναι οργανωμένοι σε ομάδες ώστε να αντέξουν στις πιέσεις. 30-40-50 άτομα ανά χωριό. Η Μακεδονία δεν περίμενε τους Αλβανούς για να καλλιεργηθεί, υπήρχαν άλλοι εργάτες πριν και ελπίζω να υπάρξουν και μετά.

Λίγα λόγια για την αγροτική εργασία. Είναι σκληρή, είναι δύσκολη, ο χειρώναξ της γαίας εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ήλιος, βροχή, ιδρώτας. Όμως είναι άρχοντας. Άρχοντας των χεριών εξ ου και χειρώνακτας. Οφείλω να προειδοποιήσω τον αναγνώστη για τα ακόλουθα:

Οι συνθήκες που περιμένουν τους υποψηφίους Έλληνες εργάτες της γης θα είναι οι εξής:

α. Θα αντιμετωπιστούν με καχυποψία ακόμη και από Έλληνες αγρότες που “έχουν δεθεί” με τους αλβανούς τους. Για την ακρίβεια έχουν μια σχέση εξάρτησης καθώς πλέον οι αλβανοί, σε αντίθεση με τα πρώτα χρόνια της καθόδου τους στην Ελλάδα, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τις αγροτικές εργασίες. Ωστόσο στο τέλος θα επικρατήσει η αλληλεγγύη του ομοδόξου και ομογλώσσου. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάποια Ελληνική ομάς σε χωριό για εργασία και να μην εργασθεί.

β. Θα αντιμετωπίσουν απειλές από τους Αλβανούς εργάτες που είναι πλέον εργασιακό καθεστώς. Απειλές ακόμη και κατά της ζωής.

γ. Οι Αλβανοί πλέον έχουν κατοικίσει κάθε χαλασμένο μαντρί, κάθε στάβλο και κάθε αποθήκη. Αυτό θα περιορίσει τα διαθέσιμα προς διανυκτέρευση κτίσματα.  Επομένως η κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ταλαιπωρίες στην αρχή. Ίσως να χρειαστεί ακόμη και να κατασκηνώσει τον πρώτο καιρό. Τα λέω όλα για να μην παρεξηγούμαι, δεν είναι εύκολα τα πράγματα και θα γίνουν δυσκολότερα.

Η ζωή στην επαρχία έχει τα καλά της και τα κακά της.

Δεν έχει πληθώρα επιλογών σε ξενυχτάδικα, δεν έχει πιάτσα με όμορφα κορίτσια με πίρσινγ και τατουάζ στον ποπό. Δεν έχει διανυκτερεύοντα φαρμακεία και περίπτερα.  Δεν έχει φαστφουντάδικα και γυράδικα, τουλάχιστον όχι παντού.

Έχει όμως καθαρό αέρα, φθηνή διατροφή. Έχει γνήσια τρόφιμα και πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις. Η καλημέρα της επαρχίας δεν λέγεται μηχανικά, είναι η ονομαστική καλημέρα από την γιαγιά, τον γείτονα, τον παππού. Έχει επαφή με τα οικόσιτα ζώα, αυγουλάκια από τις κοτούλες, ντομάτες απευθείας από την ντοματιά, γάλα από την αγελάδα, πραγματικό και όχι πλαστικό κρέας, καθαρό νερό…

Η ζωή στην επαρχία είναι μια ατελείωτη πρόκληση για όποιον θέλει να την δει ως τέτοια. Έχει απίστευτες διαδρομές στα δάση και φυσικά σωματική άσκηση. Είναι διδακτική εμπειρία καθώς απεξαρτά από τις ανέσεις των αστικών κέντρων οι οποίες στην τελική είναι ψευδαισθήσεις. Σε ένα αστικό κέντρο, όπου και αν μένει κάποιος, κάθε ημέρα που ξυπνάει βλέπει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια εικόνα. Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για φυλακές με τις ευκολίες τους.

Με λίγα λόγια έχει τις δυσκολίες της και τις ομορφιές της. Μετά από λίγο διάστημα αρχίζει το μυαλό να απολαμβάνει την ησυχία του νυχτερινού ύπνου, σε βαθμό μάλιστα που μετά θα ενοχλεί ο θόρυβος της πόλεως. Εάν δε υπάρχει και έτοιμη οργανωμένη παρέα δεν θα υπάρχει και πλήξη. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επιμένω στις ομαδικές αποστολές.

Γιατί γράφω αυτό το άρθρο; Γιατί βλέπω την κατάσταση όποτε πηγαίνω στο χωριό μου και έχω βιώσει όλην τις εξελίξεις από το 1991 έως σήμερα. Το βλέπω, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ να γίνει το Κόσοβο-2.

Οι κάτοικοι των χωριών είναι ανυποψίαστοι, Έλληνες με φιλότιμο καθώς είναι, έχουν “ξεβρακωθεί” στους Αλβανούς. Μέχρι και κλειδιά από αυτοκίνητα τους έχουν δώσει και σπίτια για να μένουν. Όμως οι Αλβανοί δεν έρχονται για εργασία, έρχονται για να καταλάβουν την β.Ελλάδα. Έμαθαν ότι γαμ… πλακώσαν και οι Αλβανοί. Οι δικοί μας κοιμούνται ύπνον βαθύ, μόνον όταν θα τους πάρουν την γή μέσα από τα χέρια θα ξυπνήσουν. Τι χρειάζεται για να επιβληθούν οι Αλβανοί απέναντι στους κατά κανόνα γηρασμένους κατοίκους της επαρχίας; Ένας-δύο εάν βγάλουν τα καλάσνικωφ αρκεί. Δεν χρειάζεται να σκαρφιστούν κάποιο στρατηγικό σχέδιο, εξάλλου προστατεύονται από την Αλβανική μαφία. 

Επομένως οι οργανωμένες αποστολές πρέπει να γίνουν τώρα, ήδη δηλαδή έπρεπε να είχαν γίνει. Όχι όμως αποστολές “εχθροπαθείας” αλλά αποστολές εργασίας. Οι εθελοντές πρέπει να πεισθούν πρώτα από όλα ότι είναι έτοιμοι για να κουραστούν. Οι βουτυρομπεμπέδες δεν κάνουν γιαυτήν την δουλειά και καλά θα κάνουν να το παίζουν ναζιστές στα αστικά κέντρα. Η πρόσκληση-πρόκληση δεν απευθύνεται σε ναζίδες. Η πρόκληση απευθύνεται σε Έλληνες που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα, να εργαστούν, να μοχθήσουν και να σώσουν την Μακεδονική ύπαιθρο αλλά και να σωθούν από αυτήν, η οποία γη δεν χρειάζεται βία αλλά εργατικά χέρια, άρχοντες των χεριών, χειρώνακτες.

Εάν κάποιοι νομίσουν ότι θα μπορέσουν με ναζιστικές μεθόδους να εκδιώξουν τους αλβανούς, θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα προκαλέσουν την αντιπάθεια των χωρικών και θα ενισχύσουν την θέση των αλβανών. Ο στόχος είναι ένας και μόνον ένας. Να τους πάρουμε τις δουλειές και όχι να τους απειλήσουμε. Μόνον έτσι θα ξαναζωντανέψει η Ελληνική ύπαιθρος και θα αυξηθεί τόσο η αγροτική οικονομία όσο και το εθνικό ισοζύγιο πληρωμών, αφού θα πάψουν να φεύγουν χρήματα από την χώρα.

Ας θυμηθούμε τι λέει ο Σ. Καργάκος για την σύγχρονη Ελλάδα.

Advertisements
σχόλια

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...