Δεοντολογία ιστολογίων

Posted: 4 Μαΐου, 2011 in Πολιτισμός, Συμπτώσεις, Τεχνολογία

Στον ιστολογικό χώρο πολλές φορές οι ιστολόγοι αναδημοσιεύουμε αναρτήσεις άλλων ιστολογίων. Η δεοντολογία όμως επιβάλει την αναφορά της πρωτογενούς πηγής του εκάστοτε άρθρου.

Χθες έλαβε χώρα το ακόλουθο γεγονός. Δύο σχόλια μου στο ιστολόγιο Olympia.gr (εδώ και εδώ) με ενέπνευσαν να τα ενώσω και να τα παρουσιάσω σε ένα ενιαίο άρθρο, το “Οσάμα Μπιν Λάντεν, όλη η αλήθεια, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ“.

Όλως όμως τυχαίως, σήμερα ανακάλυψα ότι το άρθρο έχει αναδημοσιευτεί από το ΤΡΟΚΤΙΚΟ και μάλιστα από την ενοποιημένη έκδοση-ανάρτηση χωρίς όμως να αναφέρεται η πηγή.

Ομολογώ ότι έστειλα στο ιστολόγιο του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ ηλεκτρονική επιστολή κατά την οποία αναγνωρίζω την πιθανότητα παράλειψης της αναφοράς στην πηγή λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Έτσι λοιπόν το παρόν διευκρινιστικό άρθρο θα παραμείνει ανηρτημένο  μέχρις ότου διορθωθεί το πρόβλημα και το ΤΡΩΚΤΙΚΟ συμπληρώσει την παράλειψη του.

Εμείς δεν έχουμε ούτε την επισκεψιμότητα του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ ούτε και το συγγραφικό ταλέντο να γράφουμε πετυχημένα άρθρα κάθε ημέρα. Επομένως παρακαλούμε την συντακτική ομάδα του διασήμου ιστολογίου να τηρήσει την δεοντολογία.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...