Παπανδρέου: Κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου

Posted: 31 Ἰουλίου, 2010 in Ειδήσεις

«Σήμερα καλούμαστε, και αυτό κάνει η κυβέρνηση, να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου». Αυτό τόνισε από το βήμα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα στην προσπάθεια για διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Παράλληλα κάλεσε τους απόδημους Κρήτες να στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε η Κρήτη να γίνει μια πρότυπη περιφέρεια.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, μίλησε για έλλειψη διαφάνειας και ατιμωρησία, που όπως είπε έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας: «Βρεθήκαμε να παλεύουμε κυριολεκτικά για τη σωτηρία μας. Να αμυνόμαστε απέναντι σε κερδοσκοπικές επιθέσεις, οικονομικά συμφέροντα που στοιχημάτιζαν καθημερινά στην κατάρρευση της χώρας».

Επισήμανε όμως ότι ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει, να κάνουμε μια επανάσταση. «Την ονομάζω την επανάσταση του αυτονόητου» τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου περιγράφοντας το «αυτονόητο» μίλησε για την ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς. Για την ανάγκη να παταχθεί η διαφθορά σε όλους τους τομείς, το κράτος και οι υπηρεσίες του να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να πάψει να υπάρχει το αίσθημα της αδικίας και της ατιμωρησίας, ακόμα και πολιτικών. Να υπάρχει καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα και να εκλείψουν οι πελατειακές σχέσεις. «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα και να μην μασάμε τα λόγια μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα επισημαίνοντας ότι και αυτό είναι αυτονόητο. Είπε ότι από το 1971 δεν έχει δοθεί ούτε μια νέα άδεια σε φορτηγά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κοστίζουν πολύ, όπως τόνισε, οι μεταφορές και τα προϊόντα μας.

Αναφερόμενος στην Κρήτη υποστήριξε ότι αφέθηκε στην τύχη της από την προηγούμενη κυβέρνηση και έδωσε ως παράδειγμα τον βόρειο οδικό άξονα του νησιού. Τόνισε την ανάγκη να καταρτισθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ώστε η Κρήτη να γίνει πρότυπη περιφέρεια.

Πηγή: zougla.gr

Σχόλιο: Και ποιος κατέχει το αυτονόητο;

Μήπως εσύ κύριε Παπανδρέου;

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να ισχυρίζεσαι ότι το δικό σου αυτονόητο είναι το γενικότερα αυτονόητο;

Και ο φασισμός αυτό δε σημαίνει; Η γενίκευση του ειδικού αυτονoήτου της εξουσίας;

Το αυτονόητο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι η εφαρμογή της δημοκρατίας και όχι η εφαρμογή των αυτονόητων απόψεων της εξουσιαστικής ομάδας.

Σε μια δημοκρατία αγαπητέ Giorgo δεν υπάρχουν αυτονόητα και επαναστάσεις, υπάρχει διάλογος και ψηφοφορίες. Η επανάσταση του αυτονοήτου είναι η αυτονόητη συγκεκαλυμμένη μορφή του φασισμού.

Advertisements
σχόλια

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...