Είμαστε μόνοι μας και περικυκλωμένοι

Posted: 22 Ἰουλίου, 2010 in Αντιπροπαγάνδιστικές Ειδήσεις

“….Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, την Πέμπτη, ο κ. Σημίτης είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα ενδέχεται να υποχρεωθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, καθώς πλέον στις Βρυξέλλες, όπως είπε, θεωρούν πλέον ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια της ΟΝΕ και «απλώς τους κορόιδεψε».

«Aποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής ότι η Eλλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ONE και ότι επίσης οι όποιες νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν» τόνισε ο κ. Σημίτης.

«Θεωρούν ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία της χώρας που στηρίχτηκε στην EE σε όλες τις σημαντικές επιδιώξεις της, την απογραφή, την αναθεώρηση του AEΠ, τη γρήγορη έξοδο από την επιτήρηση, εκμεταλλεύτηκε αυτήν τη συμπαράσταση για να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις. Aπλώς, τους κορόιδεψε» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«H Eλλάδα πιστεύουν ότι καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο για δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Eπιτροπής» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, προπσθέτοντας:

«Αν παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔNT. Θα είναι μια ταπεινωτική για την Eλλάδα εξέλιξη, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της NΔ»….”

Πηγή http://stocks.pathfinder.gr/news/681643.html

Ποιος τεκμηρίωσε τις δυσκολίες δανεισμού της χώρας;

“… η ελληνική οικονομία είναι ένας Τιτανικός και είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε την πορεία του μέσα σε μια ημέρα…” – Γ. Παπακωνσταντίνου – Eurogroup

Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι λεφτά υπάρχουν μέχρι τον Μάρτιο, δεν θέλουμε οικονομική ενίσχυση αλλά πρόγραμμα στήριξης.

Την ίδια περίοδο ο Υπουργός εργασίας έλεγε: Δεν υπάρχει σάλιο.

Ωραία εικόνα της χώρας, φωνάζαμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας.

Ποιος έκανε τα ακριβώς αντίθετα από τα απαιτούμενα προς συγκέντρωση εσόδων;

  • Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας οδήγησε σε μαζική παράδοση πινακίδων και άρα σε μειωμένα έσοδα του κράτους,
  • Η κατάργηση του προγράμματος απόσυρσης αυτοκινήτων στέρησε άμεσα έσοδα από το κράτος (αφού το ύψος της επιδότησης ήταν χαμηλότερο από τα συνολικά έσοδα), χώρια που έτσι θα σιωπούσαν οι Γερμανο-Γάλλοι  αφού και αυτοί θα κέρδιζαν ως αυτοκινητοπαραγωγές χώρες.
  • Το πάγωμα του προγράμματος κουφωμάτων και των ημιυπαίθριων χώρων στέρησε άμεσα έσοδα του κράτους.
  • Το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης) που ήταν στάχτη στα μάτια μας στέρησε έσοδα από το κράτος.
  • Η καλλιεργούμενη ανασφάλεια στην αγορά εδώ και 1,5 χρόνο δημιούργησε πρόβλημα ψυχολογίας στην αγορά και άρα οδήγησε σε μειωμένα έσοδα
  • Η αύξηση του φόρου καυσίμων οδήγησε σε μειωμένη κίνηση οχημάτων και άρα μείωση της κατανάλωσης, αύξηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, αύξηση τιμών των σχετιζομένων προϊόντων και επομένως μειωμένη κατανάλωση και στα τελευταία.
  • Η αύξηση του ΦΠΑ έδωσε μειωμένη κατανάλωση άρα και μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ παρά την αύξηση.
  • Η διαρκής αναβολή του φορολογικού νομοσχεδίου οδήγησε σε περαιτέρω καθίζηση της ψυχολογίας και σε ενίσχυση της φημολογίας και της παραφιλολογίας τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών.

Αυτά τα ωραία έκανε η κυβέρνηση και όταν τις δόθηκε η ευκαιρία να δανειστεί 25δις πήρε μόνο τα 8 δις. Στην ουσία δηλαδή είχε πάρει την απόφαση της να μας οδηγήσει στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ.

Υπενθυμίζω τα λόγια του Σημίτη: “…Αν παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους…”

Ποιος ανέλαβε να διατυπώσει την υπόδειξη ότι η λύση είναι μάλλον στο Δ.Ν.Τ;

Πουλάει λίγο από Μακεδονία, λίγο από δεξιά αλλά επί της ουσίας είναι μαζί με το ΔΝΤ. Είναι επίσης ο άνθρωπος που ζήτησε την συμμετοχή του Σημίτη στα πράγματα. Είναι ο άνθρωπος που έβαζε διαρκώς τρικλοποδιές στον Καραμανλή.

Λόγια Σημίτη: “…θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔNT…”

Για τους υπόλοιπους να μην τα ξαναλέμε, λειτουργούν συμπληρωματικά καλύπτοντας τα κενά για να μην έχει ο κόσμος ΟΥΤΕ ΜΙΑ εναλλακτική λύση.

Είμαστε μόνοι μας.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...