Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής;

Posted: 22 Ἰουλίου, 2010 in Πολιτική

Ο Καραμανλής μιλάει, εμείς δεν τον ακούμε.

Αν θυμάμαι καλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος είχε πει δίκην Πυθαγόρα : “στην Ελλάδα ομιλούν όλοι και ομιλούν πολύ, καλύτερα είναι να μη μιλάει κανείς εκτός αν έχει να πει κάτι καλύτερο από τη σιωπή” .

Τι περισσότερο επομένως θα μπορούσε να πει ο Κώστας Καραμανλής; Να περιγράψει με κάποιες λέξεις μια βαθύτατα περιπεπλεγμένη κατάσταση; Να γίνει έρμαιο τον δημοσιογράφων και των τηλεκριτικών;

Ο Καραμανλής μίλησε στην προτελευταία του προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο.

Είχε πει απευθυνόμενος στο λαό του: “Είσαστε η δύναμη μου, η μόνη μου δύναμη“. (δείτε το ακόλουθο βίντεο στο σημείο 4′)

Την ίδια περίοδο η Ντόρα ήταν και καλά…άρρωστη.

Τα υπόλοιπα στελέχη της Ν.Δ.  έκαναν τους ψόφιους κοριούς.

Όποιος μιλούσε το έκανε όχι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ αλλά για να την κατηγορήσει.

Άλλα δεδομένα της Καραμανλικής περιόδου:

  • Υποκλέπτονταν οι συνομιλίες των υπουργών και του ιδίου.
  • Ένα προς ένα βάλλονταν στοχευμένα τα Καραμανλικά στελέχη από το σύστημα ΠΑΣΟΚ (το δημόσιο ουδέποτε έπαψε να ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας ως κράτος εν κράτη)
  • Κάηκε η Ελλάδα δύο φορές και μάλιστα σε δύο προεκλογικές περιόδους (τότε με απογοήτευσε καθώς ΠΑΣΟΚισε με τα θύματα των πυρκαγιών υποτιμώντας το κριτήριο μας)
  • Καταστράφηκε η αγορά των μεγαλυτέρων Ελληνικών πόλεων το Δεκέμβριο του 2008 για έναν λόγο άσχετο,  με αφορμή μια δολοφονία ή ένα ατύχημα (δεν είμαι δικαστής).

Αλήθεια γιατί ο Καραμανλής δέχθηκε να μειωθεί το κοινοβουλευτικό κύρος του αποσύροντας το κόμμα από κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες;

Μα γιατί ήξερε ότι θα είχε διαρροές και θα έπεφτε η κυβέρνηση του. Με 151 δεν μπορούσε να κυβερνήση

Ίσως γιατί γνώριζε ότι το πολιτικό σύστημα είναι γεμάτο από πράκτορες.

Ο Καραμανλής δεν παρέδωσε την εξουσία. Έπραξε αυτό που έπρεπε, το μη χείρον βέλτιστον. Υποχώρησε στους εκβιασμούς του συστήματος ΠΑΣΟΚ γιατί ήξερε ότι παρ’ όλες τις απέλπιδες προσπάθειες που έκανε για να μείνει στην εξουσία, κάθε ημέρα, κάθε ώρα βρισκόταν και κάποιος να βάλει την τρικλοποδιά.

Είχε απέναντι του σύσσωμο το παρακράτος των ΜΜΜΕ, των δημοσκόπων, των “και καλά αναρχικών” αλλά και στελέχη του κόμματους που εμφανίζονταν ως νεοδημοκράτες. Αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να τα βάλει με τη συνωμοσία Παπανδρέου- Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη- Αλαβάνου-ΜΜΕ-Δημοσκόπων.

Αλήθεια ποιος ροκάνισε σιγά σιγά το 17% του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του ΠΑΣΟΚ; Μήπως ο κος Αλαβάνος; Ποιος ροκανίζει και την καρέκλα του Τσίπρα; Μήπως ο κος Αλαβάνος;

Πως θα μπορούσε να κυβερνήσει κάποιος σε αυτό το περιβάλλον;

Τώρα κάποιοι ζητούν από τον Καραμανλή να μιλήσει, γιατί; Για να τον κατηγορήσουν για τα συγκεκριμένα που θα πει. Να τον εγκλωβίσουν στα λεγόμενα του.

Ο Καραμανλής μίλησε όταν έπρεπε και θα ξαναμιλήσει όταν θα πρέπει. Αυτός ξέρει πότε να το πράξει.

Τον κατηγορούν ότι (άκουσον άκουσον παραφιλολογία) δανείστηκε 120 δις σε 5,5 χρόνια.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το έκανε αλλά…

Πως γίνεται να αναγνωρίζουμε στην σημερινή κυβέρνηση ότι ήταν αναγκασμένη να δανειστεί 120 δις ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ) για να καλύψει τα λάθη του Καραμανλή αλλά ταυτόχρονα να μην αναγνωρίζουμε στον Καραμανλή την ανάγκη να δανειστεί για να καλύψει τα λάθη Σημίτη;

Ένα ήταν το βασικό λάθος του Καραμανλή, δεν έσπασε το σύστημα ΠΑΣΟΚ για να μη διχάσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ξέχασε όμως ότι το ΠΑΣΟΚικό σύστημα είναι ορκισμένο στο ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ήταν ήδη διχασμένη και τελικά ο μόνος τρόπος για να συνέλθουμε ήταν να καταρρεύσουμε.

Αυτό βέβαια δεν είναι χαρακτηριστικό ενός σοφού λαού αλλά τελικά απέχουμε πολύ ακόμη από τη σοφία.

Το λάθος του Καραμανλή ήταν ότι άργησε να πιστέψει ότι η μεγάλη δύναμη ήταν ο ίδιος και όχι το κόμμα. Καραμανλής και λαός και όχι Ν.Δ. και λαός. Οι Έλληνες δεν είχαν ψηφίσει Παυλόπουλο, Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Κουτσίκου κλπ αλλά τον ίδιο τον Καραμανλή. Οι Έλληνες τον ψήφισαν για να κυβερνήσει και να “κόψει κ..λους”.

Τελικά όμως το κατάλαβε και η σιωπή του λέει περισσότερα από όλες τις ομιλίες μαζί.

Με τη σιωπή του ο Καραμανλής μας λέει ότι το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας είναι γεμάτο πράκτορες και δε χρειάζεται να πει περισσότερα, η σιωπή είναι χρυσός.

Φυσικά ο Καραμανλής δικαίως έχασε τις εκλογές όπως στο μύθο του Αισώπου ο λαγός δικαίως έχασε από τη χελώνα. Δεν τάσσομαι υπέρ του Καραμανλή που μετά το 2004 δεν τον ξαναψήφισα, κάνω απλά ανάγνωση της σιωπής του που μας λέει πολλά.

Άποψη: Το να είναι κάποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ευλογία και πρόκληση. Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερη τιμή στον κόσμο απ’ το να σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις το όνομα σου στην ιστορία των Ελλήνων. Αυτή η πρόκληση είναι μεγαλύτερη από την πρόκληση απόκτησης πλούτου και πρόσκαιρης φήμης. Ας το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί για να διεκδικήσουν μια θέση στην ιστορία και όχι στη λήθη. Και οι πολιτικοί δεν είναι αναγκαίο να είναι κάποιοι από τους γνωστούς, ζουν ανάμεσα μας, μπορεί να είσαι και εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο.  Εξάλλου η δημοκρατία βασίζεται στη συμμετοχή του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...