Η απάνθρωπη οπτική του “κινήματος” Zeitgeist

Posted: 4 Ἰουνίου, 2010 in Νέα Τάξη Πραγμάτων

Και εγένετο φως,

μια ωραία ημέρα του 2007 ένας νέος ονόματι Πίτερ Τζόζεφ ανακαλύπτει τον τρόπο να λύσει η ανθρωπότητα τα προβλήματα της. Απομυθοποίησε τις θρησκείες, το οικονομικό σύστημα, το σύστημα της ιδιοκτησίας, το ενεργειακό σύστημα και γενικά όλα τα συστήματα. Χρησιμοποιεί λογικά ή λογικοφανή επιχειρήματα για να αποδομήσει τη σύγχρονη κοινωνία και προτείνει έναν άλλο…σύστημα [ετυμ. σύν+ἳστημι] .

Εδώ βρίσκεται και η υποκριτική παγίδα του “κινήματος”. Ή πιστεύουμε στα ολοκληρωτικά συστήματα ή όχι.

Ω!!! τι αξιοθαύμαστο!!!! Την εποχή που διακηρύσσεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων, το σύστημα που θέλει όλον τον πλανήτη ελεγχόμενο από μια κάστα “εκλεκτών”, παρουσιάζεται και ένα “κίνημα”, παγκόσμιο και αυτό, που βρίσκει τον τρόπο να απελευθερωθούμε.

Ας γνωρίσουμε τον ιδρυτή του κινήματος Peter Jojef

Ωραία, σε συμπαθήσαμε, τι άλλο έχεις να μας πεις;

Φυσικά δεν αγνοούμε ότι το ισχύον σύστημα έχει προβλήματα. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει αυτό που ονομάζει ο φίλος μας “κουτί-φυλακή”. Ωστόσο είναι άλλο το να εντοπίσεις ένα πρόβλημα και άλλο να προτείνεις τη λύση του, ειδικά μια άλλη λύση “κουτί-φυλακή”

Και τι να κάνουμε για να μην εξαντλούμε τους πόρους της γης;
Μήπως ένα παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των προμηθειών;
Μήπως να τρώμε με το δελτίο; (Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…)
Φυσικά δεν σπας πλάκα με αυτούς που σε επικρίνουν. Εξαπλώνεσαι μέσα από αυτούς. Όσο πιο μεγάλος ντόρος γίνεται γύρω από το zeitgeist τόσο πιο πολύ διαφημίζεται. Επιδιώκεις να σε επικρίνουν. Αυτό έκαναν και οι θρησκείες που κατηγορείς, αναπτύχθηκαν μέσα από τις διαμάχες και τις αντιπαλότητες.  Αυτές που λες Ιουδαιο-Ισλαμο-Χριστιανικές θρησκείες. Πως είπαμε ότι σε λένε;

Τζοτζεφ αν θυμάμαι καλά;

Και τι κάνουμε; Πάνω που ο άνθρωπος αρχίζει να προβληματίζεται με τις θρησκείες του και ψάχνει να βρει τον εαυτό του, έρχεται η μαγική λύση. Η υπερλύση που φαντάζει υπερβατική και πλανητοκεντρική αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια άλλη, παγκόσμια θρησκεία. Μια θρησκεία που θέλει να κομμουνιστικοποιήσει τη γνώση για να ανήκει σε όλους, θαρρείς και ο άνθρωπος είναι μόνο εγκέφαλος, μόνο γνώση χωρίς ψυχή και όνειρα. Μήπως να να μοιραζόμαστε και αυτά;
Και ποιος θα διαχειρίζεται αυτήν τη γνώση και τους πόρους;
Μήπως αυτός;

ή αυτός;

ή  αυτός;

The Venus Project

Αλήθεια, τι οικεία κατασκευή, μοιάζει και με ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ποιος να είναι στο κέντρο;

Και πως αλήθεια θα ελέγχονται οι πόροι; Μήπως με αυτό;

Θα μπορέσει ο άνθρωπος να ζήσει χωρίς θρησκεία ή να κάνουμε μια νέα για να νοιώθει ασφαλής απέναντι στα υπαρξιακά του ερωτήματα; Και αν ναι, πως θα λέγεται και ποιος θα είναι ο αρχιερέας; Η μήπως δε θα χρειάζεται ούτε αυτή αφού με το μικροτσίπ να σβήνουν οι ανησυχίες από το νευρικό  μας σύστημα;
Φυσικά στα πολυδιαφημισμένα βίντεο που φιλοξενεί δωρεάν η Google και διανέμονται ελεύθερα, χρησιμοποιούνται όλα τα γνωστά εφέ του προπαγανδιστικού κινηματογράφου, με χαλαρωτική, μυστηριακή και μονότονη μουσική που συνοδεύει η επίσης μονότονη φωνή του αφηγητή που φυσικά δεν βλέπουμε. Η φωνή πρέπει να είναι άχρωμη και να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ας δούμε τα βίντεο για μία μόνο φορά (δεν ξέρω με σιγουριά αν είναι σωστή επιλογή να τα δημοσιεύσω αλλά καλύτερα με τα δικά μου σχόλια παρά με αυτά που εκείνοι θέλουν)

Μα τα βάζουν με το κεφάλαιο! Φυσικά τα βάζουν με το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο ξέρει ότι σε λίγο κανένας δε θα μπορεί να αποπληρώσει (υπηρετήσει) τα χρέη του. Το σύστημα θα φτάσει στα όρια του και μπορεί να χάσει την εξουσία μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις. Των φρονίμων τα παιδιά όμως πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Το κεφάλαιο καθόλου δεν ενδιαφέρεται για χρήμα, έχει όσο χρήμα θέλει. Το μόνο για το οποίο διψάει είναι η εξουσία, ο παγκόσμιος έλεγχος. Και ξαφνικά, ένας πρώην οικονομικός δολοφόνος που εκβίαζε και σκότωνε κράτη και προέδρους, αποκαλύπτει τα μυστικά σε όλον τον πλανήτη και….

Είναι ακόμη ζωντανός. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Και ξαφνικά η ανθρωπότητα είναι περικυκλωμένη. Από την μία τα υπέρογκα χρέη,

από την άλλη…

…οι υπέροχες λύσεις._

______________________

Πως  λειτουργούν όλες οι πυραμίδες;

Όλες διαφημίζονται,

αγγίζουν τις ανθρώπινες ανησυχίες,

επιδεικνύουν οπτικοακουστικό υλικό με χαρούμενα πρόσωπα

και αναπτύσσονται πάνω σε υπάρχοντα δίκτυα ανθρώπων.

Όλες οι πυραμίδες μια μεθοδολογία.


Αφού όμως είναι τόσο κατά του κεφαλαίου και της εξουσίας θα έπρεπε να έχουν εχθρούς. Έχουν;

Βέβαια στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ταξικός διαχωρισμός,

άλλο δούλος

άλλο απελεύθερος

άλλο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Το “κίνημα” φαινομενικά “απελευθερώνει¨ ανθρώπους αλλά δεν τους καθιστά ελεύθερους. Τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι υποδουλώνοντας τους σε κάτι άλλο.

____________________________________________

Τι λένε οι πολέμιοι του zeitgeist;

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα.
Πως ξεκίνησε το θέμα με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων;
Το είπε ο Μπους και ο Κίσινγκερ και όλη η ανθρωπότητα ψάχνει να βρει τί εννοούσαν.
Η Νέα Τάξη Βασίζεται στην ανθρώπινη πίστη και την ανθρώπινη περιέργεια.
Είναι σαν τον διάβολο. Υπάρχει από τη στιγμή που θα πιστέψεις ότι υπάρχει.
Αν την αγνοήσουμε, αν κάνουμε αυτό που μας λέει η φύση μας
και όχι τα εγκεφαλικά παιχνίδια
τότε θα είμαστε…
…Ελεύθεροι
Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ ΝΕΑΣ γράφει:

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.. ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ;;; Ή ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΟΙ;;; ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΟΠΟΤΕ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ… ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.. ΕΥΓΕ..

  ΦΙΛΙΚΑ ΝΕΑΣ

 2. Ὁ/ἡ Ελ ληνες μια γροθια γράφει:

  Παρα πολυ ωραιο αρθρο,αλλα συγκεκριμενα για τον Jones δειτε λιγο και αυτο το αθρο :http://nightly-visitor.blogspot.com/2010/05/alex-jones.html

  θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες για ολη αυτη την υπερπληροφορηση…
  Ποιος να πιστεψεις και ποιους οχι.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Κανέναν. Ακόμη και ο Τζόουνς μπορεί να είναι εργαλείο παραπληροφόρησης. Ποτέ δεν ξέρεις πως και πότε θα τον χρησιμοποιήσουν. Προς το παρόν φαίνεται να είναι εναντίων του συστήματος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

  • Ὁ/ἡ Αρης γράφει:

   Αν θες πραγματικά να προσεγγίσεις μια αλήθεια πρέπει να ξεκινήσεις ανάποδα , γεγονότα από την ιδία σου την ζωή : εγκληματικότητα, γκέτο , πολυεθνικές, ισότητα, οικονομικές θεωρίες, πολιτικά συστήματα, κοινωνικά φαινόμενα κ.α., πρέπει να σε οδηγήσουν σε ορισμένα ερωτήματα αυτά με την σειρά τους θα σου δείξουν τι συμβαίνει στον τομέα που μελετάς.

   Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι ιδιαίτερα αν μελετήσεις τις ανθρώπινες σχέσεις θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα.
   Έτσι θα βγάλεις” μια άκρη” για το ποιος λέει αλήθεια η ψέματα αλλά κυριότερα ποιος λέει μισές αλήθειες και γιατί.

   Δυστυχώς χωρίς μελέτη γίνεσαι μια άμορφη μάζα πληροφοριών χωρίς να μπορείς να ανάλυσης αυτό που δέχεσαι. Πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου που αγαπάς για να πας στον Alex η σε άλλες θεωρίες που επιχειρούν να εξηγήσουν διάφορα γεγονότα.

   Έτσι παίρνεις και μια ιδέα γιατί είναι χρήσιμα τα κούτσουρα του σχολειού και οι αγράμματοι του” πολυτεχνείου”

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...