Σήμα κινδύνου;

Posted: 19 Φεβρουαρίου, 2010 in Αντιπροπαγάνδιστικές Ειδήσεις

Να πάρουμε μικρό καλάθι;

Πάντα τα άρθρα του συγγραφέα εμπεριέχουν ερωτηματικά. Αποφεύγω να πάρω θέση γιατί δε με ενδιαφέρει η απάντηση αλλά η δημιουργία ερωτημάτων. Το παρόν άρθρο δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει αμφιβολίες στις κινήσεις ενός κόμματος που εμφανίζεται ως πατριωτικό αλλά να αναδείξει κάποιες πτυχές ίσως αόρατες με την πρώτη ματιά, ίσως και αβάσιμες. Ο αναγνώστης θα κρίνει.

Ερώτημα 1ο:
Όλοι μας υποπτευόμαστε ότι στο υπέδαφος της χώρας μας ίσως να υπάρχει πετρέλαιο. Ποιος όμως μπορεί να είναι ο λόγος που θα πρέπει να εμφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασμάτων μέσα στο κοινοβούλιο; Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ποιος ο λόγος να τα επισημοποιήσει παραδίδοντας τα στο κοινοβούλιο; Εξάλλου ο ίδιος ο κος Καρατζαφέρης δεν έχει παραδεχθεί ότι ό,τι λέγεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο παρακολουθείται και από τους εχθρούς μας;

Ο υπερπατριωτικός λόγος θα πει: μα για να ξεκινήσουμε διαδικασίες εξαγωγής του. Έχουμε όμως ποτέ υποπτευθεί ότι μπορεί αυτός ο λόγος να είναι λόγος βιτρίνα; Τι θα κερδίσουμε αν εμφανίσουμε επιστημονικά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασμάτων τα οποία αδυνατούμε να εξορύξουμε; Μήπως θα είναι ένας λόγος ταχύτερης υποθήκευσης των αντιστοίχων περιοχών; Μήπως δηλαδή αλλού φαίνεται να βρίσκεται ο δούρειος ίππος της ΝΤΠ και αλλού τελικά βρίσκεται; Μια φορά παρόλο που δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο κος Πάγκαλος, επικροτώ τη στάση του να απαξιώσει το ερώτημα περί ύπαρξης κοιτασμάτων στο χώρο του Αιγαίου. Αυτό είναι θέμα που αφορά τις αρμόδιες υπηρεσίες και ΜΟΝΟΝ αυτές. Αυτοί θα αποφασίσουν αν και πότε υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε αν υπάρχουν κοιτάσματα να τα εκμεταλλευτούμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενημερωθούμε νωρίτερα ειδικά δε σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ερώτημα 2ο:
Γιατί ο κος Καρατζαφέρης επιμένει στην άρση του πόθεν έσχες στον τομέα των ακινήτων ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα; Ποιος έχει αμύθητα κεφάλαια, τα οποία το πόθεν έσχες δε του επιτρέπει να τα επενδύσει; Τι θα γίνει αλήθεια αν τα μαύρα χρήματα αγοράσουν τα εμπορικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης; Έχουμε ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί να κρύβεται πονηριά πίσω από αυτήν την πρόταση; Ότι το ακίνητο πέρα από μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας είναι και μοχλός υποδούλωσης της αγοράς; Τι θα γίνει αν πχ μαύρα χρήματα αγοράσουν το Καστελόριζο; Μήπως μετά θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε; Μια φιλελεύθερη αγορά είναι και οριοθετημένη με κανόνες αγορά και όχι μια ασύδοτη αγορά. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις γιατί μόνο οι κανόνες εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία ενός συστήματος.  Ακόμη και αν φαινομενικά υπάρχει εύκολος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, ο σωστός δρόμος είναι μόνον ο έννομος δρόμος.

Ὥσπερ γάρ σῶμα στερηθέν ψυχῆς πίπτει, οὕτω καί πόλις, μή ὄντων νόμων καταλύεται.
(Αριστοτέλης)

Ερώτημα 3ο:
Ποιος έχει δικαίωμα να δωροδοκεί τους δημόσιους λειτουργούς; Κανένας. Μόνο το Ελληνικό δημόσιο έχει δικαίωμα να ορίζει τις απολαβές των λειτουργών του. Μόνον αυτό μπορεί να δίδει αυξήσεις στο στρατό, στην αστυνομία, στην εφορία. Πως λοιπόν ο κος Καρατζαφέρης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δώσει μισθούς σε τραυματισμένους αστυνόμους; Με ποια διαδικασία; Δεν είναι πραξικοπηματική αυτή η στρατηγική; Δεν είναι ευθεία επέμβαση στην ορθή λειτουργία του σώματος αφού απομακρύνει τον φυσικό εργοδότη της ΕΛ.ΑΣ από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της;

Ερώτημα 4ο:
Γιατί ο κος Καρατζαφέρης επιμένει να μας αφοπλίσει; Παραπονέθηκε ποτέ κανένας Έλληνας πολίτης για τον δανεισμό μας ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε αξιόμαχες της ένοπλες δυνάμεις μας; Είναι ίσως η μοναδική κρατική δαπάνη που δέχεται αδιαμαρτύρητα ο Ελληνικός λαός. Ίσως να διαφωνούμε με την “νόμιμη μίζα” των υπουργών Εθνικής αμύνης, αλλά ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε Έλληνας πολίτης για τα αμυντικά μας έξοδα. Γιατί να θέλουμε να αναλάβει η Ε.Ε. την άμυνα μας. Εμπιστευόμαστε τόσο πολύ την Frodex; Είμαστε σίγουροι ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πας “ρίξουν” σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής διαμάχης; Ήταν λίγες οι φορές της ιστορίας μας που προδοθήκαμε από συμμάχους; Αν απολέσουμε τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων δε θα έχουμε απολέσει και τμήμα της Εθνικής μας κυριαρχίας, για την οποία τόσο πολύ κόπτεται ο κος Καρατζαφέρης; Ειρήνη δια των όπλων έλεγαν οι πρόγονοι μας. Ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος σημαίνει ανεξάρτητες Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ερώτημα 5ο:
Για ποιο λόγο ο κος Καρατζαφέρης επιμένει τόσο πολύ για την συμμαχία και συνεργασία μας με το Ισραήλ; Μήπως αν αυτό το συνδυάσουμε με όλα τα παραπάνω ερωτήματα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα; Ακόμη όμως και αν αυτό είναι το πραγματικό μας συμφέρον, είναι αντικείμενο διαβούλευσης στα ΜΜΜΕ; Η μήπως τα ΜΜΜΕ είναι ένα πρόσχημα για να πάρει τα μπράβο του; Πως είναι δυνατόν κάποιοι να παραπονιούνται ότι τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν ενάντια στα Εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα αυτοί οι ίδιοι να έχουν το μερίδιο του λέοντος στην τηλεοπτική προβολή;

Ερώτημα 6ο:
Γιατί ο κος Καρατζαφέρης σαμποτάρει την εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων; Είναι όντως πατριωτική η στάση του ή προσπαθεί να καλύψει κάποιον ή κάποιους; Αν υπάρχει κάποιος που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων γιατί να μην αποκαλυφθεί ώστε να εξυγιανθεί το πολιτικό σύστημα μας; Αν δεν εξυγιανθεί τώρα με την πίεση των Ευρωπαίων πότε θα γίνει; Γιατί να πιστέψουμε ότι εμπλεκόμενοι σε τυχόν πολιτικά σκάνδαλα είναι ένας ή δύο πολιτικοί και όχι πολλοί περισσότεροι; Εξάλλου δεν είναι όλοι τόσο νέοι όσο διαφημίζουν ότι είναι στο πολιτικό σκηνικό.

Επίλογος:
Όπως είπαμε στην αρχή, δεν παίρνουμε θέσεις, θέτουμε ερωτήματα. Μακάρι να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και μακάρι οι 300 πολιτικοί μας να είναι όλοι ορκισμένοι πατριώτες. Εμείς όμως πάντα πρέπει να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα αν κρατήσουμε και μια πισινή. Μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική ιστορία βρίθει από προδότες αλλά και από άδικα κατηγορούμενους πατριώτες. Αυτά τα φαινόμενα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν στην Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να είμαστε επιφυλακτικοί σε όσα ακούμε, από όπου και αν προέρχονται.

Advertisements
σχόλια
 1. Ὁ/ἡ Di Val γράφει:

  Με αφορμή το άνωθεν άρθρο του συγγραφέα, πήρα την πρωτοβουλία να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις που μου ρχονται κατά νου βλέποντας τις παραπάνω αμφιβολίες.
  1) Όλοι εμείς μπορεί να υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει πετρέλαιο & άλλα σπουδαιότερα ορυκτά στο υπέδαφος της Ελλάδας αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν το υποπτεύονται τα ξένα κράτη γιατί είναι σίγουροι μέσω μελετών & ερευνών που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Κι αν υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες επί τούτου, τους έχουν λύσει την απορία επί του θέματος όλοι οι Υπουργοί & Πρωθυπουργοί που παρευρίσκονται στην Λέσχη Bildebeurg τις τελευταίες δεκαετίες. Οπότε μου φαίνεται εμείς το χουμε “τούμπανο” κι αυτοί κρυφό καμάρι, που λέει & η παροιμία. Κάνοντας προσπάθειες εξόρυξης, δεν καταλαβαίνω γιατί υποθηκεύονται οι αντίστοιχες περιοχές, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της νεοεισελθώντας, εις την Ε.Ε, Κύπρου που αγνόησε τις ψευτοαπειλές των Τούρκων & ξεκίνησε διαδικασίες εξόρυξης με τις πετρελαικές που κάλεσε για να συνεργαστεί. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια δεν πράττουν το συμφέρον υπέρ πατρίδος.
  2) Απ’όσο γνωρίζω ο κ. Καρατζαφέρης την πρόταση περί άρσης του πόθεν έσχες στον τομέα των ακινήτων την έκανε με ορίζοντα λίγων ετών, εώς ότου βγεί η χώρα απ’το οικονομικό τέλμα που την φέραν όλοι οι “διαννοούμενοι” που κυβέρνησαν εώς τώρα. Παράλληλα αυτός που θα φέρει τα κεφάλαια από μαύρα χρήματα αυτομάτως φακελώνεται & το κράτος θα γνωρίζει εφεξής τα πρόσωπα που πλουτίζουν εις βάρους του κράτους. Οπότε σου λέει, κάτσε να κερδίσω τι έχω να κερδίσω απ’αυτούς & μετά τους έχω όλους στο στόχαστρο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος αφελείς που πιστεύει ότι η αγορά δεν έχει υποδουλωθεί απ’τα μεγάλες ξένες πολυεθνικές που έχουν κατακλύσει την αγορά & έχουν κλείσει τους μικρομεσαίους, αλλά & το ότι τα χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό δίχως η Ελλάδα να χει κέρδος απ’αυτό, διότι δεν φρόντισε να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας από μέρους τους, που άλλα τιμολογούν στις πατρίδες τους & άλλα εδώ, (εννοείται προς τα πάνω). Τώρα πως θ’αγοραστεί ένα νησί που κατοικείται δεν το κατανοώ, οπότε διερωτούμε, αν μπορεί να γίνει με τον ύποπτο τρόπο τον οποίο εννοείς, δεν μπορεί να γίνει φανερά από κάποιον ζάμπλουτο τύπου Σόρος, Γκέιτς κ.ά (τα ονόματα τυχαία). Εξάλλου, ο Καρατζαφέρης, μετά τον Βελόπουλο, είναι αυτός που χει καταγγείλει για ύποπτες αγορές μεγάλων κομματιών γης σε φιλέττα της Μακεδονίας, παράκτια & μη. Οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να γίνει με “μαύρα” γιατί ήδη γίνεται με φανερά χρήματα, & κανείς απ’το επίσημο κράτος δεν κάνει κάτι. (αν μπορεί φυσικά).
  3) Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο το Ελληνικό δημόσιο έχει δικαίωμα να ορίζει τις απολαβές των λειτουργών του, αλλά απ’ότι φαίνεται & να τις περικόπτει με κίνδυνο την δυσαρέσκεια τους, γιατί άλλα τους τάζουν προεκλογικά & άλλα κάνουν-οπότε πρώτο το Κράτος αθετεί την υπόσχεσή του έναντι του Πολίτη, & την μή ανάληψη καθηκόντων από μέρους τους, στις οποίες το Κράτος στηρίζεται για την ομαλή λειτουργία του.
  Αντί να χλευάζουμε το Κράτος που είναι επικίνδυνα ανακόλουθο στις εξαγγελίες του, χλευάζουμε κάποιον που προσφέρεται να βοηθήσει. Αν είναι παράνομο, τότε ας μην πάει κανένας αστυνομικός να εισπράξει το βοήθημα, πρώτα αυτός θα έσφαλε.
  4) Δεν άκουστηκε πουθενά ότι ο κ. Καρατζαφέρης επιμένει να μας αφοπλίσει (=παραδίδω όπλα). Απλά ανέφερε ότι λόγω της οικονομικής δυσχέρειας της χώρας & λόγω του γεωγραφικού χώρου στον οποίο βρίσκεται, με τόσους εχθρούς τριγύρω – που είναι αυτομάτως & εχθροί της Ευρώπης, καλό θα ήταν να μειώσουμε-όχι σταματήσουμε- την κούρσα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πιέζοντας ταυτόχρονα τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους στα σύνορα της της Ν.Α Ευρώπης.
  5) Ίσως ο λόγος για τον οποίο ο κος Καρατζαφέρης επιμένει τόσο πολύ για την συμμαχία και συνεργασία μας με το Ισραήλ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, είναι διότι διαβλέπει μία πιθανή εκμετάλλευση της κόντρας Τουρκίας-Ισραήλ που ίσως αποβεί υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, διότι είναι γνωστή η επιρροή των εβραίων στην Αμερική, την στιγμή που οι Τούρκοι φαίνεται να στρεφονται στην Ρωσία, ευκαιρία που χάσαμε εμείς τα προηγούμε χρόνια. Η γεωπολιτική & η διπλωματία είναι πολύ ευαίσθητα προς χειρισμό, γι αυτό ας τ’αφήσουμε σε ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω από εμάς. Τώρα ως προς την τηλεοπτική προβολή που λαμβάνει, σε αυτό είναι υπεύθυνοι οι καναλάρχες που αποβλέπουν σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης-χρήματα, γεγονός που το προσφέρει ο πρ. του ΛΑ.Ο.Σ διότι είναι το κόμμα με ανοδική πορεία αλλά & ξεκάθαρες-εφικτές απόψεις, που κατά γενική ομολογία η πλειοψηφεία του Ελληνικού λαού συμφωνεί μαζί του,όπως Ανάν, δημοψήφισμα περί ιθαγένειας,περί Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ονομασίας των Σκοπίων κ.ά., ασχέτως αν δεν τον ψηφίζει ώντας προσαρτιμένοι ακόμα στο μαντρί.
  6) Εφόσον βλέπω ότι παραδέχεσαι ότι ο κ. Καρατζαφέρης πρόκειται για μία ανοδική πολιτική δύναμη, λέγοντας ότι σαμποτάρει (4ο κόμμα είναι σιγά την απουσία θα σου πεί κάποιος) την εξεταστική επιτροπή-αυτός είπε απλά δεν συμμετέχω-). Τώρα το πώς μπορεί κάποιος να καλύπτει κάποιους στέλνοντας την υπόθεση απευθείας στον εισαγγελέα & ύστερα εφόσον υπάρχουν στοιχεία & αποδείξεις να έλθει το θέμα στην Βουλή δεν το κατανοώ,ίσως μου το εξηγήσεις. Ίσα ίσα που θα τον σύμφερε φηφοθηρικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να βγάλουν τα μάτια τους με αλληλοκατηγορίες,οπότε μάλλον δρα ανιδιοτελώς & δίχως να φοβάται κανέναν στέλνοντας το θέμα στον εισσαγελέα. Άλλοι φοβούμενοι ειδοποιήσαν τον Χριστοφοράκο & έφυγε στο εξωτερικό, ή των Κορωναία με την υπόθεση των υποκλοπών κ.ά
  Σ’ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διατυπώσω κάποιες σκέψεις & απόψεις, πάντα με εκτίμηση.

  • Ὁ/ἡ Στράβων Αμασεύς γράφει:

   Παρακαλώ Di Val. Σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω τον Καρατζαφέρη αλλά να συζητηθούν τα πιθανά ύποπτα σημεία της πολιτικής του. Φυσικά και είναι θετικό να υπάρχει πατριωτικός λόγος αλλά πρέπει πάντα ως πολίτες να φιλτράρουμε τα πάντα και συνειδητά να υπερασπιζόμαστε ή να απορρίπτουμε πολιτικές. Εγώ πέρα από τις λεπτομέρειες κρατώ το θετικό, ότι δηλαδή επανήλθε ο απαξιωμένος πατριωτικός λόγος και ευελπιστώ να ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα.
   Προσθέτων επίσης ότι η αμφιβολία είναι και μοχλός δημιουργίας. Καλό είναι να ξέρουν οι πολιτικοί ότι ό,τι λένε φιλτράρεται από τον κόσμο ώστε να είναι πάντα σε εγρήγοσρη. Ο πατριωτισμός δεν είμαι ένας τίτλος που δίνεται άπαξ αλλά πρέπει να αποδεικνύεται διαρκώς. Νομίζω τουλάχιστον. Το φορουμ στη διάθεση σου για οποιαδήποτε άποψη.

 2. Ὁ/ἡ Di Val γράφει:

  Το κατανοώ και σε συγχαίρω που προσπαθείς να δυιλίζεις τα πάντα, διότι έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Εχθρός του καλού, το καλύτερο. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον ψηφοφόρο κτήμα του και πάντα πρέπει να κοιτάμε το “δάσος” και όχι το “δένδρο” μέσα από κάθε ομιλία του εκάστοτε πολιτικού παράγοντα της χώρας αυτής. Διαβάζοντας το κείμενό σου μπήκα κι εγώ σε πειρασμό και προσπάθησα νοητικά ν’απαντήσω σε κάθε αμφιβολία-ερώτημά σου ή πράγματα που μου ερχόντουσαν εκείνη την στιγμή κατά νου. Άλλωστε θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι και ο δικός σου σκοπός να γεννούνται ερωτηματικά και να έρχονται στην επιφάνεια αντιλήψεις και θεωρίες όπως ο καθένας τις αντιλαμβάνεται. Απλώς έκρινα ότι θα ήταν καλό και να τις διατυπώσω μέσα του δικού σου ιστοχώρου και ίσως κάποιος άλλος αναγνώστης, αναλύοντας τις δικές σου αλλά και τις δικές μου σκέψεις και ιδέες, να αντιληφθεί τα γεγονότα από άλλη οπτική γωνία που ίσως είναι και ορθότερη. Θέλω να πιστεύω ότι εδώ εκθέτουμε ιδέες προς όφελος της Πατρίδας.
  Συνέχισε την αξιόλογη δουλειά που κάνεις μέσω του ξεχωριστού αυτού ιστοχώρου.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...