Γῆ καὶ ὕδωρ

Posted: 16 Φεβρουαρίου, 2010 in Νέα Τάξη Πραγμάτων

Γη και ύδωρ,

αυτό ζητούσαν οι Πέρσες από την Ελλάδα κατά τους μηδικούς πολέμους. Προφανώς δεν ήθελαν να δημιουργήσουν ιαματικά λασπόλουτρα. Τον πλούτο της Ελλάδας ήθελαν, την γη (έδαφος) και το ύδωρ (υπέδαφος). Κανένας επιθετικός πόλεμος δε γίνεται για τη δόξα. Επιθετικός πόλεμος σημαίνει διεκδίκηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενός τόπου. Από τη στιγμή όμως που αποδείχθηκε ότι ένας πόλεμος είναι ριψοκίνδυνος και με την παγκόσμια καθιέρωση του τραπεζικού συστήματος, εφευρέθηκε μια άλλη μορφή πολέμου, ο οικονομικός πόλεμος.

Ο οικονομικός πόλεμος έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό με τον κανονικό. Μια χώρα πολεμάει οικονομικά μια άλλη ώστε να υποθηκεύσει τον πλούτο της δεύτερης με το μικρότερο δυνατό κόστος, υποδουλώνοντας ταυτόχρονα τον οικονομικά πολιορκημένο λαό ώστε αυτός να εργάζεται στην ουσία υπέρ του επιτιθεμένου. Ο οικονομικά επιτιθέμενος αφήνει στον κατακτημένο λαό τόσους πόρους ώστε να μη δυσανασχετεί και να νοιώθει ελεύθερος χωρίς στην ουσία να είναι.

Αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία καθόλου ευρωπαϊκή δεν είναι και καθόλου ένωση. Είναι μια Γαλλογερμανική αυτοκρατορία που με όπλο το δανεισμό και την βαριά βιομηχανία που μόνο αυτοί διαθέτουν, ελέγχουν τους υπόλοιπους λαούς. Θεωρητικά η Γερμανοί είναι οι βλάκες της Ευρώπης που φορολογούνται βαριά, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και δίνουν τα χρήματα τους υπό μορφήν επιδοτήσεων στους ασθενέστερους λαούς. Είναι δηλαδή φαινομενικά οι άγιοι της Ευρώπης και οι πιστοί του Ευρωπαϊκού ονείρου. Στην ουσία όμως είναι οικονομικοί εισβολείς και οι επιδοτήσεις τους το δόλωμα αφού από την υπετιθέμενη ανάπτυξη των λοιπών κρατών μελών τελικά ξαναμαζεύουν το χρήμα με ένα πολύ σημαντικό ποσοστό κέρδους.  Με λίγα λόγια οι Γαλλο-Γερμανοί αλλά και οι άλλοι ισχυροί δεν είναι οι ευρωπαϊστές αλλά οι νταβατζήδες της υπόθεσης. Το ποιος ελέγχει τα Γερμανικά κεφάλαια είναι άλλη συζήτηση που αφορά νεοταξικά σχέδια και που δε θα αναλύσουμε εδώ.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα και αφού είμαστε στην ουσία οικονομικοί σκλάβοι της Ε.Ε. οι επενδυτές της κεντροευρωπαϊκής αυτοκρατορίας περιμένουν κάθε χρόνο από το χωράφι τους, την Ελλάδα, και από εμάς που είμαστε τα υποζύγια τους, συγκεκριμένη σοδειά. Όταν αυτή η σοδειά πέφτει έξω τότε πρέπει να επέμβουν ώστε να επαναφέρουν τις ισορροπίες που έχουν προγραμματίσει. Είχαν λοιπόν προγραμματίσει οι μεγάλες αυτές χώρες του Ευρωπαϊκού ονείρου να αντλήσουν κάποια έσοδα από την Ελλάδα τόσο με το πρόγραμμα της απόσυρσης αυτοκινήτων όσο και με το πρόγραμμα αντικατάστασης κουφωμάτων και λοιπών “πράσινων” προϊόντων. Το πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Αν υπολογίσουμε ότι ένα μέσο αυτοκίνητο αξίας 15.000€ έχει ΦΠΑ 2.394€ και αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε κέρδη του τραπεζικού και του ασφαλιστικού συστήματος συμπεραίνουμε ότι στην ουσία το μέτρο τροφοδοτούσε από μόνο του το κόστος εφαρμογής.  Το ίδιο και στα κουφώματα και τους καυστήρες φυσικού αερίου κλπ. Εκεί που έχανε η Ελλάδα ήταν το ισοζύγιο εσόδων εξόδων αφού οι παραγωγοί τόσο των αυτοκινήτων όσο και των άλλων προϊόντων είναι στο εξωτερικό. Εμείς ως χώρα δηλαδή θα χάναμε χρήματα από το τραπεζικό μας σύστημα, οι Έλληνες θα άλλαζαν αυτοκίνητα και οι Γαλλο-Γερμανοί θα έπαιρναν κέρδη από τις πωλήσεις τους. Μετρημένα και ζυγισμένα πράγματα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χάλασε τις ισορροπίες ίσως για να δημιουργήσει άλλες με νέους οικονομικούς εισβολείς, πιθανόν υπερατλαντικούς, πιθανόν ανατολικομεσογειακούς. Επιχειρηματολόγησε εντός της Ελλάδας για το ασύμφορο των μέτρων και τελικά τα απέσυρε. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής βιώνουμε σήμερα. Είπαμε ότι οι οικονομικοί κατακτητές μας περιμένουν από εμάς συγκεκριμένη σοδειά. Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να την πάρουν από την κατανάλωση θα την πάρουν από τους τόκους και τη φορολόγηση. Για το σύστημα δεν αλλάζει τίποτα, για εμάς όμως αλλάζει δραματικά το βιωτικό μας επίπεδο. Παρόλα αυτά έχουμε ένα κέρδος. Τη γνώση.

Κάθε Έλληνας δεν είναι ένας απλός καταναλωτής. Είναι στρατιώτης στο μέτωπο του οικονομικού πολέμου. Αυτό τουλάχιστο θα έπρεπε να είναι και αυτό θα πρέπει να γίνει στο μέλλον. Κάθε επιχείρηση δεν είναι μια κερδοσκοπική μονάδα αλλά ένας πολεμικός λόχος. Κάθε επιστήμονας δεν είναι ένας ρομαντικός διερευνητής της ουτοπίας αλλά ένας μοχλός ανάπτυξης. Επομένως είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε το ρόλο μας, να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας, την ΕΘΝΙΚΗ παιδεία μας, γιατί αν η παιδεία μας δεν είναι εθνική τότε μιλάμε για εκπαιδευόμενους επιστήμονες-στρατιώτες χωρίς όπλα. Οι Έλληνες καταξιωμένοι επιστήμονες-στρατιώτες του εξωτερικού να καταλάβουν ότι σήμερα προσφέρουν έργο και χρήμα στους εργοδότες τους και όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τους χρειάζεται και οφείλουν να συμβιβαστούν με χειρότερες συνθήκες και μικρότερες αποδοχές αλλά να προσφέρουν στην πατρίδα τους. Τέλος οι εδώ ακαδημαϊκοί να πάψουν να αποτελούν κομματικά φερέφωνα γιατί ο ρόλος τους πρέπει να είναι εθνικός, διαπαιδαγωγικός  και παραγωγικός.

Άφησα στο τέλος τους διάφορους αντιδραστικούς των πανεπιστημίων γιατί είναι ένα περίπλοκο κεφάλαιο από μόνο του. Ανάμεσα τους υπάρχουν τόσο πράκτορες όσο και αγνά Ελληνόπουλα που χωρίς να το θέλουν συμμετέχουν σε ένα ανθελληνικό παιχνίδι. Τα Ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να λειτουργούν. Ο χώρος των πανεπιστημίων δεν αφορά την πολιτική αλλά τη γνώση και μόνον αυτή. Κάθε φορά που γίνεται μια κατάληψη μπορεί να χάνουμε έναν μεγάλο επιστήμονα από τη χώρα. Και η Ελλάδα έχει τεράστια μυαλά.

Είναι εθνικό καθήκον να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είμαστε υπό οικονομική κατοχή και αυτό δε θα αλλάξει ούτε με προσευχές ούτε με διαδηλώσεις. Θα αλλάξει μόνο με μέθοδο και αγώνα. Καθήκον μας είναι να παράγουμε και να βελτιώσουμε το πολίτευμα καταργώντας την κομματοκρατία. Όσο δεν κάνουμε τίποτα από τα δύο θα είμαστε υποδουλωμένα υποζύγια.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...