Θρησκεία και Νέα Τάξη Πραγμάτων Δ΄

Posted: 15 Φεβρουαρίου, 2010 in Νέα Τάξη Πραγμάτων

…συνέχεια

Ίσως ο αναγνώστης να έχει κρίνει ήδη ως αντιχριστιανικό το άρθρο αλλά έχουμε προειδοποιήσει. Χρειάζεται υπομονή στην ανάγνωση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Το άρθρο έχει σαφή φιλελληνικό χαρακτήρα και είναι αντίθετο στην ισοπεδωτική εξουσία που δεν απευθύνεται στο λαό αλλά λογοδοτεί σε ιερατεία πάσης φύσεως.
Όσο στείρα είναι μια πέτρα τόσο στείρα είναι και τα παρασκηνιακά εξουσιαστικά κέντρα. Ο ελληνισμός όμως είναι ο ανθός της ανθρωπότητας και αρκεί ένα απαλό αεράκι ώστε η γύρη του να γονιμοποιήσει τα πάντα.

Το παρασκηνιακό ιερατείο των ιερών συνόδων πάντα το γνώριζε αυτό. Ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να σβήσει τον Ελληνικό πνεύμα και έτσι το ενσωμάτωσε. Ήξερε ότι ακόμη και αν ξερίζωνε συθέμελα το Ελληνικό στοιχείο, η ευωδία και μόνο του Ελληνισμού θα κυριαρχούσε στο χώρο. Έτσι υιοθέτησε την Ελληνική γλώσσα, ενσωμάτωσε όλα τα δωδεκαθεϊκά βασικά ήθη και ιδανικά, βάπτισε και βαπτίστηκε από τον Ελληνισμό και έτσι προέκυψε ο Ελληνοχριστιανισμός. Σαφώς ο Ελληνοχριστιανισμός είναι προϊόν βίας και φασισμού όμως σήμερα είναι ότι πιο Ελληνικό έχουμε στα χέρια μας σε ζωντανή και όχι ακαδημαϊκή μορφή. Μπορούμε λόγου χάρη να διαβάσουμε σε ένα βιβλίο μουσικής για την αρχαία Ελληνική μουσική αλλά αν θέλουμε να γευτούμε λίγη από τη μαγεία της αρκεί να ακούσουμε έναν βυζαντινό ύμνο που εμπεριέχει βασικά αρχαιοελληνικά στοιχεία ενώ ο Χριστιανικός λόγος είναι ο μόνος λόγος καθαρής Ελληνικής γλώσσας που έμεινε ζωντανός σε χρήση. Ίσως αυτή ακριβώς η γονιμοποίηση του Χριστιανισμού από τον Ελληνισμό να ανάγκασε το ιερατείο του Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα θρησκεία. Ίσως, τίποτα δεν μπορούμε να αποδείξουμε αλλά μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις με βάση την χρονολογική σειρά των γεγονότων. Γιατί ο Ισλαμισμός δημιουργήθηκε αιώνες μετά (περί τον 6-7 αιώνα) και είχε πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με την Χριστιανική φιλοσοφία αλλά στην πιο ακραία μορφή; Διαδόθηκε δε στην ανατολή και αυτός με τη βία.

Το εβραϊκό σύστημα έπρεπε να δημιουργήσει έναν Θεό, πιο απόμακρο, πιο απόκοσμο ώστε πλέον κανένας να μη μπορεί να το ερμηνεύσει. Ο Χριστός ήταν Θεάνθρωπος και είχε τα χαρακτηριστικά του Ηρακλή, του Βελλεροφόντη και άλλων Ελλήνων ημίθεων. Έπρεπε να δημιουργηθεί μια απροσδιόριστη θρησκεία με έναν θεό χωρίς πρόσωπο. Μια θρησκεία που ως πέτρα δε θα είχε σκοπό να γονιμοποιήσει ή να γονιμοποιηθεί αλλά να βάλλει εναντίων άλλων. Αυτό είναι το Ισλάμ. Η θρησκεία της ιερής πέτρας. Η θρησκεία με τις οδηγίες χρήσεως. Αν ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε φασιστικά, το Ισλάμ είναι ο φασισμός ο ίδιος. Οι απόγονοι του Αβραάμ δεν μπορούσαν να ρισκάρουν με άλλη ανθρωποκεντρική θρησκεία και απαγόρευσαν ρητά την οποιαδήποτε απεικόνιση του Αλλάχ. Ο λόγος; Να μην μπορέσει ποτέ κανένας να δει ότι ο Αλλάχ είναι μια απλή πέτρα στην ψυχή και στο σώμα και τίποτα παραπάνω. Εξάλλου είδαμε ότι οι θρησκείες έχουν άμεση σχέση με το φυσικό περιβάλλον όπου ζουν οι άνθρωποι. Όπως λοιπόν δεν θα μπορούσαν οι Έλληνες να ασπαστούν μια πέτρα έτσι δε θα μπορούσαν και άλλοι λαοί με δυνατή σχέση με τη φύση. Σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον μόνο ανώτερες θρησκείες μπορούσαν να καθιερωθούν. Έτσι το ισλάμ βρήκε ανταπόκριση σε νομάδες, σκληραγωγημένους καμηλιέρηδες της ερήμου και της στέπας που για να επιβιώσουν έπρεπε να συμφιλιωθούν με τους λίθους. Μια άλλη όμως πιθανή αιτία της δημιουργίας του Ισλαμισμού ήταν η προσπάθεια δημιουργίας σύγκρουσης. Μην ξεχνάμε ότι όταν καλλιεργείται ένα δίπολο αναγκάζει τον ανένταχτο να τοποθετηθεί.  Οι αρνητές επομένως της θεοκρατίας αναγκαστικά έπρεπε να κάνουν την επιλογή τους για λόγους επιβίωσης. Έπρεπε να επιλέξουν το ένα ή το άλλο ιερατείο τη μια ή την άλλη θρησκεία για να επιβιώσουν. Υπενθυμίζω ότι όταν μιλάμε για ιερατείο μιλάμε για εξουσία.

Αυτή η σχεδιασμένη σύγκρουση έγινε. Η πέτρα συγκρούστηκε με το άνθος και ο Ελληνοχριστιανισμός έμεινε σκλαβωμένος για 500 χρόνια προσπαθώντας να ανθίσει σε ένα άγονο περιβάλλον. Σε αυτήν όμως τη σύγκρουση συνέβαλλε και το χριστιανικό ιερατείο που συμμάχησε με το Ισλαμικό και έγινε αρωγός της σκλαβιάς.  Τα ιερατεία έχουν πάντα και μόνο έναν σκοπό. Να διαιωνίσουν την ποιμαντική τους εξουσία πάση θυσία.

Για να μην τα πολυλογούμε έτσι συνεχίστηκε η πορεία του Ελληνισμού μέχρι την απελευθέρωση του έθνους. Ο Ελληνισμός είναι ο μόνος πολιτισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας που βιάστηκε και από τα δύο πρόσωπα της τότε Νέας Τάξης Πραγμάτων. Επομένως η γνώμη των Ελλήνων πάνω σε θέματα εξουσίας και επιβολής είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα και ο Ελληνισμός είναι ο δάσκαλος και όχι ο μαθητής επί των σκοτεινών παιχνιδιών εξουσίας και των συσχετισμών δυνάμεων.

Στη συνέχεια θα δούμε πως με την πάροδο των ετών δημιουργήθηκαν άλλα ιερατεία ιδεολογικά, οικονομικά, επιστημονικά που συντηρούν την ανθρωπότητα στο γύψο. Φυσικά σε όλη αυτήν την προσπάθεια των ιερατείων πάντα κλειδί της επικράτησης ήταν και παραμένει ο Ελληνικός χώρος.

Συνεχίζεται…

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...