Θρησκεία και Νέα Τάξη Πραγμάτων Γ΄

Posted: 14 Φεβρουαρίου, 2010 in Νέα Τάξη Πραγμάτων

…συνέχεια

Ο Ελληνισμός ήταν παντοδύναμος. Ήταν αδύνατον να νικηθεί. Ο μόνος τρόπος να κυριαρχήσει κάτι διαφορετικό ήταν αυτό το κάτι να μεταμφιεστεί στο παλιό. Όπως πάντα έτσι και τότε η καθοδήγηση του λαού ξεκινάει από την εκπαίδευση. Πως μπορείς όμως να διδάξεις σε παιδιά κάτι εντελώς νέο; Κάτι που θα είναι αντίθετο με αυτά που έχουν διδαχθεί από τις παραδόσεις; Πως μπορείς να εισαγάγεις νέα ήθη στους εκπαιδευόμενους; Απάντηση: δεν μπορείς.

Έτσι το νέο δεν παρουσιάστηκε ως τέτοιο αλλά ως μια εξέλιξη του παλαιού. Επομένως η τακτική του ιερατείου που εφαρμοζόταν δια της εξουσίας του αυτοκράτορα ήταν διπλή. Έπρεπε να κοπούν οι δεσμοί συνήθειας με το παρελθόν, καταστρέφοντας όλα τα σύμβολα που μπορούσαν να διαιωνίσουν τα παλαιά ήθη και προπαγανδίζοντας τα νέα με ανάμιξης αλήθειας και ψέματος. Η αιώνια τακτική της προπαγάνδας είναι η σύγχυση. Ο Χριστιανισμός κατά τα πρώτα χρόνια του ήταν ένα φασιστικό καθεστώς. Με ιδεολογία βγαλμένη μέσα από τις ιερές συνόδους και τη ρομφαία του εξαρτημένου από το ιερατείο αυτοκράτορα, επεβλήθη φασιστικά πάνω στο πλήθος. Όταν ο Ιουλιανός προσπάθησε να επαναφέρει την εθνική θρησκεία ήταν πλέον αργά γιατί αφενός η προπαγάνδα έκανε ήδη τη δουλειά της, αφετέρου ο Ιουλιανός δεν ήταν Έλληνας. Ως Ρωμαίος δεν είχε όλο το πακέτο του Ελληνισμού. Ήταν και αυτός υπερβολικός στις θυσίες και τις μυήσεις ενώ ταυτόχρονα το ιερατείο είχε ήδη επεκτείνει το προπαγανδιστικό του δίκτυο. Μετά τη δολοφονία του η Νέα Τάξη Πραγμάτων είχε καθιερωθεί.  Όπως είπαμε οι ιερείς ασχολούνται αποκλειστικά με τις δολοπλοκίες και τους εκβιασμούς. Έτσι έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Ιουλιανό στέλνοντας ταυτόχρονα στους επόμενους αυτοκράτορες το μήνυμα ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί κύριοι της εξουσίας.  Δεν υπήρχε πλέον αυτοκράτορας. Υπήρχε ένα ανδρείκελο της ιεράς συνόδου που είχε μόνο μια επιλογή. Να υπακούσει στα κελεύσματα των ιερέων. Η εκκλησία της αγάπης βασίστηκε στο μίσος και το ψέμα για να κυριαρχήσει. Η θρησκεία που επιδίωξε χάριν δικαιοσύνης την ανεξιθρησκεία, απαγόρευσε στις άλλες θρησκείες να υπάρχουν. Η απόλυτη υποκρισία, ο απόλυτος φαρισαϊσμός, η απόλυτη αντίθεση ακόμη και με τις διδαχές του Ιησού.

Στο πρώτο κεφάλαιο είχαμε αναφερθεί στο γενετήσιο ένστικτο του ανθρώπου και την αίσθηση ευθύνης που υπάρχει κατά την συνουσία. Ακόμη όμως και αυτό το γενετήσιο ένστικτο έπρεπε να ελεγχθεί από την νέα θεοκρατική εξουσία. Ο άνθρωπος έπρεπε να νοιώθει την παρουσία της “θείας”  επίβλεψης ακόμη και στη διάρκεια της συνουσίας. 1600 χρόνια μετά ο ίδιος έλεγχος ασκήθηκε από ένα άλλο ιερατείο, αυτό της  “επιστήμης” με τη διασπορά του AIDS. Ο άνθρωπος ένοιωθε τον θεό να τον ακολουθεί παντού, στον ύπνο του, τη δουλειά του, την τροφή, τη συνουσία. Έχασε για πάντα την ελευθερία ελέγχου της ηθικής αφού πλέον αυτή προσδιορίζονταν απόλυτα από τους ιερείς οι οποίοι φυσικά ελάχιστα την εφάρμοζαν για τον εαυτό τους.

Λίγα χρόνια αργότερα και με πανομοιότυπο τρόπο δημιουργήθηκε μια άλλη εξουσία, από ένα άλλο(;) ιερατείο. Η εξουσία του Ισλάμ. Και πάλι αξιοποιήθηκαν οι παλιές θρησκείες, πάλι χρησιμοποιήθηκαν τα κραταιά σύμβολα και πάλι δημιουργήθηκε μια απολυταρχική θρησκεία που έλεγχε τα πάντα. Όλες οι αξίες της ζωής συμπεριλήφθηκαν σε ένα βιβλίο οδηγιών ζωής. Το Κοράνι.

Κοινό στοιχείο των δύο νέων θρησκειών; Το ίδιο ιερατικό κέντρο. Το Ισραήλ. Οι ίδιοι όμως οι Ισραηλίτες φρόντισαν να μην ανήκουν σε καμία από τις δύο θρησκείες. Αυτή ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ολόκληρος ο κόσμος δέσμιος δύο θρησκειών με φιλοσοφίες παρόμοιες, βασισμένες στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη αλλά με ορκισμένη αποστολή της μίας να εξοντώσει την άλλη. Ένας ψυχρός πόλεμος ελεγχόμενος από το ίδιο κέντρο.

Συνεχίζεται…

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...